Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Čehijas Ekstralīgas ceturtdaļfinālos bez pārsteigumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čehijas Ekstralīgas ceturtdaļfinālos bez pārsteigumiem
"Technology Florbal MB"
Foto: Jan Pavlíček

Noslēgušās ceturtdaļfinālu spēles Čehijas florbola Ekstralīgā, kas tiek uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem florbola turnīriem pasaulē. Līdz šim būtiski pārsteigumi nav konstatēti.

Par regulārās sezonas pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva "Technology Florbal MB" florbolisti, kas uzvarēja 21 no 22 spēlēm, savācot 63 punktus, kas bija par 11 vairāk kā tuvākajiem konkurentiem "FAT PIPE FLORBAL CHODOV". Trešajā vietā ar 40 punktiem ierindojās titulētais "Tatran Strešovice", vien par punktu apsteidzot "1. SC TEMPISH Vitkovice" komandu. Čehijas florbola Ekstralīgas nolikums paredz, ka regulārā turnīra četras labākās komandas izvēlas ar kuru no otrā četrinieka komandām spēlēt izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Tā rezultātā regulārā turnīra uzvarētāji sev par pretiniekiem izraudzījās nevis nomināli vājāko "FbŠ Bohemians", kuri ierindojās astotajā vietā, bet gan sev parocīgākos "FBC ČPP Bystron Group Ostrava", kuri ar 30 punktiem ieņēma sesto vietu. Spēlējot savā laukumā, Boleslavas komanda izcīnīja pārliecinošas uzvaras ar 7:3 un 14:3, bet trešajā spēlē, kas bija jāaizvada viesos, vēl piecas minūtes pirms pamatlaika beigām regulārā turnīra uzvarētāji atradās iedzinējos ar 3:4, taču tad izlīdzinājumu panāca viens no Čehijas izlases līderi Jiri Kurnejs. Savukārt 13 sekundes pirms pamatlaika beigām Petrs Novotnijs nodrošināja Mlada Boleslavas komandai panākumu ar 5:4. No šāda pavērsiena Ostravas florbolisti nespēja atgūties, ceturtajā mačā ciešot kapitulāciju ar 2:14.

Ja regulārā turnīra uzvarētājiem pietika ar minimālo spēļu skaitu pusfināla sasniegšanai, tad "FAT PIPE FLORBAL Chodov" bija nepieciešamas piecas spēles, lai apspēlētu "Hu-Fa Panthers Otrokovice" komandu. Savā laukumā Čodovas komanda ar lielām problēmām nesastapās, uzvarot ar 13:2 un 6:2, bet trešajā mačā "panteras" savā laukumā prata reabilitēties ar 5:2. Turpinājums gan nesekoja, jo ceturtajā mačā favorīti izvīnīja uzvaru ar 4:1, bet savā laukumā piektajā mačā triumfēja ar 4:2, kaut gan vēl 45.minūtē atradās iedzinējos ar 0:2. Pēdējās 15 minūtēs gūtie četri vārti ieveda komandu pusfinālā.

Tajā viņiem būs jāsacenšas ar "1. SC Tempish Vitkovice", kuri šķietami viegli ar 4:0 apspēlēja "Itelligence Bulldogs" komandu no Brno. Tomēr patiesībā cīņas izvērtās ļoti spraigas, jo pirmajā mačā Vitkovices florbolisti pēdējā minūtē izlaida uzvaru, pie panākuma tiekot vien papildlaika sestajā minūtē, atzīmējoties Adamam Delongam (8:7). Otrajā spēlē uzvaras vārtus mājinieki guva 48.minūtē, kad izcēlās Vaclavs Komačka, panākot 7:6. Vēl spraigām ritēja pirmā spēle Brno, kad viesi pēdējo četru minūšu laikā guva trīs vārtus, no nelabvēlīgā 2:3 panākot 5:3 uzvaru. Veiksme Vitkovices komandu neatstāja arī ceturtajā spēlē, kurā Mareks Švajnijs izlīdzinājumu 6:6 panāca 54.minūtē, bet papildlaika trešajā minūtē Mareks Matejčiks, gūstot trešos vārtus mačā, nodrošināja panākumu savai komandai ar 7:6.

Visvairāk maču pirmajā kārtā vajadzēja "Tatran Strešovicei", lai tiktu galā ar "FBŠ Bohemians". Vispirms savā laukumā tika izcīnīta uzvara ar 8:6, pēdējās 13 minūtēs gūstot trīs vārtus, tādējādi laužot nelabvēlīgo cīņas gaitu. Dienu vēlāk pēdējās sekundēs "Tatran" izlaida vadību, taču papildlaika pirmspēdējā minūtē Jans Koliško ar rezultatīvu metienu nodrošināja 6:5 panākumu un 2:0 sērijā. Kad trešajā spēlē viesos "Tatran" izcīnīja 9:4 uzvaru, šķita, ka uzdevums praktiski ir paveikts un vieta pusfinālā nopelnīta. Tomēr "FBŠ Boheimains" domāja savādāk, vispirms ar 9:7 uzvarot savā laukumā, bet tad pārvedot arī 7:3 panākumu no Prāgas. Tomēr sestajā spēlē savā laukumā intrigu vēl vairāk radīt komanda nespēja, piedzīvojot neveiksmi ar 5:8 un sērijā "Tatran" triumfēja ar 4:2.

Līdz ar to pusfinālos iekļuva visas četras regulārās sezonas labākās komandas. Ceturtdaļfinālos rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Davids Šimeks no "Bohemians", kuram gan sezona ir noslēgusies. 11 punktus savāca Čodovas florbolists Miloš Tuls, bet pa desmit punktiem ir "Tatran" spēlētājiem Petram Brautfergeram un Marekam Benešam, kā arī Jiri Kurjejam no "Mlada Boleslav".

Čehijas florbola Ekstralīga (ceturtdaļfināli)

KomandasRezultāts sērijā
"Technology Florbal MB" (#1) - "FBC ČPP Bystron Group Ostrava" (#6)4:0
"FAT PIPE FLORBAL Chodov" (#2) - "Hu-Fa Panthers Otrokovice" (#7)4:1
"Tatran Strešovicei" (#3) - "FBŠ Bohemians" (#8)4:2
"1. SC Tempish Vitkovice" (#4) - "Itelligence Bulldogs Brno" (#5)4:0