Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"FBK Baloži" debitē ar vieglu uzvaru

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"FBK Baloži" debitē ar vieglu uzvaru
"FBK Baloži"

Latvijas florbola čempionātā vīriešu 2.līgā aizvadītas pirmās spēles. Pie uzvarām tika divas no trim šāda līmeņa turnīru debitantes, tostarp "FBK Baloži", kas uzvarēja ļoti pārliecinoši un, kas būs pieskaitāmi līgas favorītu pulkam. Tikmēr FK "Jūrmala" pārstāvis Ansis Auzāns pakāpies uz 7.vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Jau pirmā sezonas spēle izvērtās ļoti aizraujoša, kad “Aizkraukle/Koknese” savās mājās rezultatīvā spēlē ar rezultātu 13:11 (3:3; 5:3; 5:5) apspēlēja “SK Coyote/Tobio”. Teju visu maču vadībā atradās laukuma saimnieki, taču viesi allaž atrada veidu kā izlīdzināt rezultātu. Pēdējo reizi tas notika nepilnas septiņas minūtes pirms mača beigām, kad rezultāts kļuva 11:11. Pēdējais vārds gan piederēja mājiniekiem, kurus klātienē atbalstīja 115 līdzjutēju – Niklāvs Vingris un Raivis Kurnigins minūtes laikā katrs guva pa vārtiem, kas nodrošināja uzvaru un trīs punktus tabulā. Jānis Kalniņš, kurš pagājušās sezonas izskaņā pievienojās komandai, ar četriem vārtu guvumiem un vienu piespēli bija labākais savā komandā. Tikmēr viesiem līdzīgu atzinību izpelnījās Gustavs Liekniņš, kuram trīs vārti un divas piespēles. Pēc savainojuma izdziedēšanas ar vārtu guvumu un trim piespēlēm laukumā atgriezies spēlējošais treneris Jānis Levanovičs, kurš pēc šīs spēles ar 467 (305+162) punktiem pakāpies uz līgas visu laiku rezultatīvākā spēlētāja trešo vietu, apsteidzot Arti Urbanoviču. Priekšā ir vien divi Aizkraukles kluba pārstāvji.

Ar pamatlaiku uzvarētāja noskaidrošanai nepietika mačā Līgatnē, kur vietējā komanda prata atspēlēties no 0:2 un 1:3, lai papildlaikā ar rezultātu 5:4 (2:3; 2:1; 0:0; 1:0) pieveiktu “Liepupe”. Uzvarās vārtus pagarinājuma septītajā minūtē guva pieredzējušais Mārcis Malkausis. Vienīgais, kas uzvarētājiem tika pie vairāk par vienu punktu bija debitants Markuss Rozītis, kurš izdarīja divas piespēles. Viesiem nelīdzēja ar Kristiāna Aļķa diviem vārtu guvumiem un Adriana Podenska trim rezultatīvām piespēlēm.

Pārliecinoši sezonu iesākuši “Rēzekne/BTA” florbolisti, kuri, domājams, arī šajā sezonā būs starp galvenajiem līgas favorītiem. Rēzeknieši sezonas ievadā ar rezultātu 14:6 apspēlēja “Jēkabpili”, kuriem ievērojami atjaunināts sastāvs. Laukuma saimnieki līdz spēles vidum spēja izrādīt konkurenci, atrodoties iedzinējos vien ar 3:4. Taču otrajai spēles pusei spēki izrādījās par maz. Uzvarētājiem pa trim vārtiem guva Vladlens Cvetkovs un Armands Ivulāns, kuriem arī attiecīgi divas un viena rezultatīva piespēle. Mājiniekiem vienīgi Aleksejs Popovs iekrāja vairāk par vienu punktu, gūstot divus vārtus un izdarot vienu piespēli.

Savu debijas spēli aizvadījis FK “Dienvidkurzeme” klubs, kas sacentās ar “Saldus Florbols”, kas tradicionāli atradušies turnīra tabulu lejasgalā. Šoreiz gan talsinieki prata mača pēdējās desmit minūtēs no 5:5 neizšķirta gūt trīs vārtus, kas deva 8:5 panākumu. Ar trim vārtu guvumiem un vienu piespēli izcēlās Vitauts Jankus, bet jaunpienācēji vairāk izcēlās ar diviem 10 minūšu disciplinārsodiem. Rezultatīvākais komandā bija Emīls Madars Bondarenko, kuram divi vārti un viena rezultatīva piespēle.

Ambiciozu sastāvu savā debijas sezonā Latvijas čempionātā nokomplektējuši “FBK Baloži”, kas pamatoti var cerēt uz vadošajām vietām turnīra tabulā. Čempionāta ievadā komanda izbraukumā viegli ar rezultātu 10:2 sagrāva FK “Kalsnava”, izdarot divreiz vairāk metienu pa konkurentu vārtiem. Ar četriem vārtu guvumiem uzvarētājiem atzīmējās Kristers Januševskis, kurš vēl pērn cīnījās par medaļām Latvijas virslīgas čempionātā Ķekavas kluba rindās. Baložu komandā spēlēs vairāki viņu talantīgie jaunieši, kā arī sastāvam piesaistīti vairāki florbolisti ar virslīgas čempionāta spēļu pieredzi.

Gūstot trīs vārtus un izdarot tikpat rezultatīvas piepsēles, Edijs Sāvičs sekmēja sava FK “Tērvete” kluba 11:8 (1:3; 4:3; 6:2) uzvaru pār FK “Jūrmala’, izšķirošo pārsvaru iegūstot cīņas noslēdzošajā daļā. Pirmajā periodā jūrmalnieki uzvarēja ar 3:1, otrā perioda laikā četrus vārtus pēc kārtas guva mājinieki, taču pēc tam atkal kūrorta pilsētas pārstāvji ar trim precīziem metieniem svara kausus nosvēra savā labā. Izšķirošajā periodā gan sekmīgāki bija mājinieki, tādējādi sezonu sākot ar panākumu. Zaudētājiem vienus vārtus guva un vienu piespēli izdarīja Ansis Auzāns, kurš tādējādi ar 420 (295+125) punktiem pakāpies uz līgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju septīto pozīciju, apsteidzot Līgatnes kluba veterānu Kasparu Malojlo.

Vairākus vadošos spēlētājus starpsezonu periodā pazaudēja gan FK “Vārme”, gan FK “JeNo” – komandas, kas sezonas ievadā krustoja nūjas savā starpā. Savstarpējais mačs izvērtās ļoti interesants, jo pirmajā trešdaļā katra no komandām guva pa trim vārtiem, bet otrajā un trešajā periodā katra komanda pievienoja vēl pa diviem vārtu guvumiem. Tas nozīmēja, ka būs jāspēlē papildlaiks. Tajā bija nepieciešams vien nedaudz vairāk par divām minūtēm, lai Ingmārs Lapčinskis, kurš pamatlaika izskaņā panāca izlīdzinājumu, nodrošinātu Vārmes florbolistiem arī uzvaru ar rezultātu 8:7 (3:3; 2:2; 2:2; 1:0). Lapčinskis arī saņēma balvu kā komandas labākais spēlētājs, gūstot trīs vārtus un izdarot vienu piespēli. Jelgavniekiem jaunpienācējs Krišjānis Toms Stabiņš bija gan labākais, gan rezultatīvākais, tiekot pie diviem vārtu guvumiem un vienas piespēles.

Debijas maču aizvadījuši arī FK “Salibandīti” florbolisti, kas savās mājās līdzīgā spēlē ar 5:4 (1:1; 1:2; 3:1) apspēlēja “Pēdu nav”, kas krietni atjauninājusi savu sastāvu. Uzvaras vārtus, realizējot soda metienu, guva Rolands Līdums, kurš vēl pērn spēlēja virslīgā Ulbrokas sastāvā un nebūt ne tik sen virslīgā pie punktiem tika septiņās spēlēs pēc kārtas. Savā pirmajā spēlē otrajā līgā viņam četri vārtu guvumi un labākā spēlētāja balva. Zaudētājiem tikmēr divus vārtus iemeta Jānis Dāvis Liepiņš.

Latvijas florbola čempionāta 2. līgā vīriešiem

1. nedēļas spēles:

DatumsLaiksSpēleRezultāts
22.09.19:45Aizkraukle/Koknese – SK Coyote/Tobio13:11 (3:3; 5:3; 5:5)
22.09.20:00Līgatne – Liepupe5:4 (2:3; 2:1; 0:0; 1:0)
23.09.12:00Jēkabpils – Rēzekne/BTA6:14 (2:4; 2:3; 2:7)
23.09.13:00FK Dienvidkurzeme – Saldus Florbols5:8 (2:2; 1:3; 2:3)
23.09.18:00FK Kalsnava – FBK Baloži2:10 (0:3; 2:1; 0:6)
23.09.19:00FK Tērvete – FK Jūrmala11:8 (1:3; 4:3; 6:2)
23.09.19:00FK Vārme – FK JeNo8:7 (3:3; 2:2; 2:2; 1:0)
24.09.17:00FK Salibandīti – Pēdu nav5:4 (1:1; 1:2; 3:1)