Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāta fināla varonis beidz karjeru, Rajecka un Krūmiņa komandas biedrs uz Superlīgu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pasaules čempionāta fināla varonis beidz karjeru, Rajecka un Krūmiņa komandas biedrs uz Superlīgu
Jarno Ihme
Foto: Juha Kaenmaki

Par karjeras beigām paziņojis Somijas florbola valstsvienības vārtsargs Jarno Ihme, kurš atvairīja izšķirošo "bullīti" decembrī Arēnā Rīga notikušajā pasaules čempionāta finālā. Savukārt cits soms Johaness Jokinens, kurš spēlējis vienā klubā ar Moricu Krūmiņu un Jāni Rajecki, karjeru turpinās Zviedrijā.

Viens no Rīgā notiekošā pasaules čempionāta fināla varoņiem noslēdz karjeru
Par karjeras noslēgšanu paziņojis somu vārtsargs Jarno Ihme, kurš kopā ar Somijas valstsvienību kļuva par 2016. gada pasaules čempionu. Tieši somu vārtsargs bija viens no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem, atvairot izšķirošo zviedra florbolista Johana Samuelsona izpildīto pēcspēles metienu. Tāpat Ihme aizvadīja gana sekmīgu sezonu Zviedrijas Superlīgā, pārstāvot "Sirius IBK" komandu.

"Aizvadītajā sezonā izdevās piepildīt visus savus sapņus – es kļuvu par pasaules čempionu un spēlēju pasaules spēcīgākajā līgā – Zviedrijas SSL. Šīs bija fantastisks gads un es varu būt lepns, atskatoties uz to. Tagad ir laiks beigt manu karjeru, kamēr esmu virsotnē."

Karjeru Ihme sāka 2003. gadā, pārstāvot somu komandu OLS. Lielāku ievērību viņš guva brīdī, kad 2006. gadā pārcēlās uz citu somu komandu SPV, kur spēlēja līdz pat iepriekšējai sezonai, kad pārcēlās uz SSL, pievienojoties "Sirius IBK". Karjeras laikā viņš kļuvis ne vien par pasaules čempionu, bet ieguvis arī pasaules U-19 čempionu titulu un trīs reizes kļuvis par Somijas čempionu.

"Linköping" vienojas ar Krūmiņa un Rajecka bijušo komandas biedru
Zviedrijas florbola Superlīgas klubs "Linköping" divas sezonas pēc kārtas spēlēja čempionāta finālā, bet aizvadītajā sezonā dramatiskā cīņā apstājās jau ceturtdaļfinālā, zaudējot Anda Blinda pārstāvētajam "Mullsjo AIS". Lai atgrieztos virsotnē, kluba vadība sākusi sastāva komplektēšanu nākamajai sezonai, paziņojot, ka parakstīta vienošanās ar Somijas izlases uzbrucēju Johanesu Jokinenu.

Pēdējo trīs sezonu laikā Jokinens pārstāvējis trīs dažādas komandas, turklāt viņš vairākas reizes spēlējis kopā ar latviešu florbolistiem. Aizvadītajā sezonā viņš spēlēja Šveices NLA līgā, kopā ar Latvijas izlases aizsargu Jāni Rajecki pārstāvot "Kloten Bulach Jets", savācot 46 rezultativitātes punktus. Pirms tam viņš spēlēja Somijā "Happee" komandā, tiekot pie 45 punktiem, bet vēl pirms sezonas bija Morica Krūmiņa komandas biedrs "Nokian KrP", kuru rindās izcēlās ar 31 rezultativitātes punktu.

24 gadus vecais florbolists pārstāvējis Somijas izlasi trijās spēlēs, bet Somijas līgā kopā ar "Happee" kļuvis par valsts čempionu, šajā līgā savācot 127 rezultativitātes punktus.

Jokinens atzinis, ka "sajūtas ir fantastiskas, ka varēšu spēlēt pasaules vadošajā līgā vienā no labākajām komandām."

Sučaneks pievienojas "FC Helsingborg"
Čehijas izlases aizsargs Patriks Sučaneks aizvadītajā sezonā kļuva par Zviedrijas Superlīgas kluba "IBK Dalen" rezultatīvāko aizsargu, taču pēc sezonas tika paziņots, ka šajā komandā čehs vairs nespēlēs. Kļuvis zināms, ka florbolists gan paliek Zviedrijā, pārceļoties uz "FC Helsingborg", kuri jau pirms tam bija paziņojuši, ka vēl uz vienu sezonu pagarina līgumu ar visu laiku rezultatīvāko līgas florbolistu Miku Kohonenu, kā arī piesaistot Somijas gada labāko uzbrucēju Niko Salo.

Sučaneks četru sezonu laikā Zviedrijas Superlīgā izcēlies ar 66 punktiem 123 spēlēs, kā arī nospēlējis vairāk kā 70 spēles Čehijas valstsvienībā. "FC Helsingborg" komandā Sučaneks aizvietos Kristoferu Faltu, kurš paziņojis, ka atvadās no florbola.