Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

“Aizkraukle/Koknese” pārliecinoši sasniedz finālu un gatavojas titula aizstāvēšanai

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Aizkraukle/Koknese” pārliecinoši sasniedz finālu un gatavojas titula aizstāvēšanai
"Aizkraukle/Koknese", foto: Floorball.lv

Otro sezonu pēc kārtas Latvijas florbola čempionātā vīriešu 2.līgā finālā iekļuvuši “Aizkraukle/Koknese” florbolisti, kas svētdien pusfināla sērijas ceturtajā spēlē pārliecinoši ar 15:4 apspēlēja FK “Vārme”, tādējādi sērijā uzvarot ar 3:1.

Sērijas pirmajos divos mačos komandas dalīja uzvaras uz pusēm, bet šajā nedēļas nogalē, kad mači tika aizvadīti Kokneses sporta centrā, mājinieki bija pārāki, sestdien uzvarot ar 7:3, bet svētdien triumfs krietni pārliecinošāks ar rezultātu 15:4. Jau pirmajā periodā mājinieki bija pārāki ar rezultātu 6:1, trupinājumā pārsvaru tikai un vienīgi palielinot. Ar četriem vārtu guvumiem izcēlās Juris Tomaševskis, kamēr Kristapam Kokinam trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Vārmes komandas rindās rezultatīvākais bija Dāvis Ginters Bondarenko, kuram divi vārti un viena piespēle.

Līdz ar to “Aizkraukle/Koknese” otro sezonu pēc kārtas iekļuvusi 2.līgas finālā. Pērn viņi tajā ar 9:7 apspēlēja FK “Tērvete”, kuri šosezon nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. Šoreiz finālā Aizkraukles/Kokneses komandai konkurenci veidos Latvijas čempionāta jaunpienācēji “FBK Baloži”, kuri gluži vai vienā elpas vilcienā sasnieguši izšķirošo cīņu. Regulārajā sezonā abas komandas bija vienā apakšgrupā, tādējādi aizvadot divas savstarpējās spēles. Savās mājās Baložu vidusskolā “FBK Baloži” triumfēja ar pārliecinošo 12:5, bet Koknesē uzvara tika izcīnīta vien pēcspēles metienu sērijā ar 9:8.

Latvijas čempionāta 2.līgas play-off

Pusfinālu pāri

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
FBK Baloži – Rēzekne/BTA2:18:14:3XX3:0
Aizkraukle/Koknese – FK Vārme21:710:117:315:4X3:1