Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

U-14 vecuma grupas play-off sākas bez būtiskiem pārsteigumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

U-14 vecuma grupas play-off sākas bez būtiskiem pārsteigumiem
Patriks Bērzups (#18), foto: Floorball.lv

Aizvadītas pirmās ceturtdaļfinālu spēles Latvijas florbola čempionātā zēnu U-14 vecuma grupā un pie panākumiem tika visas četras komandas, kuras regulārajā sezonā ieņēma augstāku pozīciju par saviem oponentiem.

Izslēgšanas spēļu turnīru sākušas arī zēnu U-14 vecuma grupas komandas. Regulārajā sezonā šajā vecuma grupā piedalījās vien deviņas vienības, kas sadalīja astoņas ceļazīmes uz izslēgšanas turnīru. Ja U-12 vecuma grupā pie galvenajiem favorītiem pieskaitāmi Cēsu jaunie florbolisti, tad šajā vecuma grupā tieši cēsnieki palika aiz strīpas, izcīnot tikai vienu uzvaru 16 sezonas spēlēs. Gana pārliecinoši regulārajā sezonā triumfēja “Rubene/KSS”, kas iekrāja 44 no 48 maksimāli iespējamajiem punktiem. Piecus punktus no uzvarētājiem atpalika “FS Masters/Ulbroka”, bet vēl punkts mazāk “Ķekavas Bulldogs”. Visas pārējās komandas atpalika visnotaļ iespaidīgi – ceturtdaļfinālā sava laukuma priekšrocības nodrošināja arī Liepājas “Kurši”, kuriem 28 punkti. Tāpat play-off cīņām kvalificējās arī “Rīgas Lauvas/Stars” (25 punkto), “KNSS” (22 punkti), “Valmiera VSS” (11 punkti) un FBK SĀC, kuriem pietika ar divām uzvarām pār “CPSS/Lekrings’ un sešiem punktiem.

Izslēgšanas turnīrs sākās ar spēli Valmieras Olimpiskajā centrā, kur viesojās “FS Masters/Ulbroka”. Viesi katrā no trešdaļām tika pie trim vārtu guvumiem, kamēr viņu vārtsargam Gabrielam Garsilam nebija pārāk daudz darba. Pa viņa vārtiem tika izdarīti septiņi metieni un ar visiem vārtsargs tika galā. Tādējādi “FS Masters/Ulbroka” triumfēja pirmajā spēlē ar 9:0, sperot platu soli pretim iekļūšanai turnīra pusfinālā. Uzvarētājiem rezultatīvākie šoreiz bija Artis Akmentiņš un Gustavs Alviķis, katram gūstot pa diviem vārtiem un vienai rezultatīvai piespēlei. Tikmēr sezonas rezultatīvākais florbolists un labākais vārtu guvējs Kārlis Felšus atzīmējās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Atbildes spēle ieplānota 30. martā Ulbrokas sporta kompleksā.

KNSS regulārajā sezonā divas reizes visnotaļ bezcerīgi (4:9 un 5:13) piekāpās “Ķekavas Bulldogs” komandai, bet ceturtdaļfināla maču savās mājās sāka ļoti sparīgi, pirmajā periodā pēc Adriana Nespļaka vārtu guvuma izvirzoties vadībā, bet otrā perioda vidū Olivers Dvarons ar realizētu soda metienu pārsvaru dubultoja. Līdz pārtraukumam gan viesi atspēlēja vienus vārtus, bet noslēdzošajā spēles posmā guva vēl trīs vārtus, tādējādi ar 4:2 uzvarot arī trešo dueli šajā sezonā, izdarot lielu pieteikumu iekļūšanai pusfinālā. Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās viņu līderis Valters Priede, kurš ar 55 punktiem ir otrais rezultatīvākais spēlētājs šīs sezonas U-14 vecuma grupas čempionātā.

Ja U-12 vecuma grupā, kur arī vienu no ceturtdaļfināla pāriem veido Liepājas “Kuršu” un “Rīgas Lauvas/Stars” komandas, par diezgan izteiktiem favorītiem uzskatāmi Rīgas jaunieši, tad U-14 vecuma grupā abas komandas spēlēja ļoti līdzīgi, regulārajā sezonā panākumus savstarpējās spēlēs dalot uz pusēm, bet tabulā par trim punktiem vairāk iekrājot kurzemniekiem. Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē viesos “ Kurši” pirmajā trešdaļā arī panāca 1:0 vadību, bet pēc pārtraukuma mājinieki astoņu sekunžu laikā ne vien atspēlējās, bet arī izvirzījās vadībā. Tas gan bija viss, uz ko šajā mačā spējīgas bija “lauvas”, jo trešā perioda otrajā pusē “Kurši” jau bija ieguvuši ļoti pārliecinošu 8:2 vadību un vienīgi Dāvja Artura Auces realizētais soda metiens ļāva deficītu sadeldēt līdz 3:8. Taču pirms atbildes spēles savās mājās “Kurši” ir ļoti labās pozīcijās, lai sasniegtu pusfinālu. Uzvarētājiem punkti sadalījās ļoti līdzīgi, bet pa diviem vārtiem guva Everts Smirnovs un Olivers Skanis.

Pirms ceturtdaļfinālu mačiem “Rubene/KSS” bija izteikti favorīti pret FBK SĀC, ņemot vērā, ka Ādažu komanda regulārajā sezonā izcīnīja vien divas uzvaras par tabulas pēdējās vietas īpašniekiem. Tikmēr “Rubene” kļuva par regulārās sezonas uzvarētājiem, Ādažu vienību uzvarot arī abās savstarpējās spēlēs – 6:3 un 10:4. Tieši ar 10:4 arī noslēdzās pirmais ceturtdaļfināla mačs Ādažos. Mājinieki astotajā minūtē izvirzījās vadībā un pirmo trešdaļu zaudēja tikai ar rezultātu 1:2. Tomēr otrajā periodā līdera lomu nodemonstrēja Patriks Bērzups, kurš jau izmēģinājis savu varēšanu Latvijas čempionāta 1.līgā, tiekot pie četriem vārtu guvumiem. Tas sekmēja “Rubenes” izrāvienu līdz 7:1, bet visā spēlē panākums 10:4 un ļoti komfortablas pozīcijas pirms atbildes cīņas savās mājās. Bez četriem Bērzupa vārtu guvumiem trīs rezultatīvi metieni arī Ralfa Bērziņa kontā. Tikmēr mājiniekiem neviens florbolists neguva vairāk par vienu punktu.

Latvijas čempionāts zēnu U-14 vecuma grupā

¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēleSumma
Rubene/KSS – FBK SĀC10:4
FS Masters/Ulbroka – Valmiera VSS9:0
Ķekavas Bulldogs – KNSS4:2
FK Kurši – Rīgas Lauvas/Stars8:3