Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Līdz trešajai dienai "izdzīvojuši" divi ārzemju klubi un vadošie latvieši

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Līdz trešajai dienai "izdzīvojuši" divi ārzemju klubi un vadošie latvieši
Igaunietes darīja visu iespējamo, lai no turnīra izslēgtu "UKS Grodek" no Polijas
Foto: Ritvars Raits

Starptautiskajā florbola turnīrā "Unihoc Riga Cup" ar katru aizvadīto spēli samazinās to komandu skaits, kas palikušas cīņā par lielo un smago uzvarētāju trofeju. Vīru konkurencē pirmajās divās izslēgšanas spēļu kārtās lieli pārsteigumi netika novēroti, bet dāmu konkurencē par pārsteigumu parūpējās vienība no Igaunijas.

Otrā spēļu diena iesākās ar grupu cīņām, lai pēc tam turpinātos izslēgšanas spēļu turnīrs. Ar sevišķi lielu nepacietību savus pretiniekus izslēgšanas turnīrā gaidīja teju visas vīriešu grupas komandas, jo šoreiz pārus noteica pēc sarežģītākas formulas, veidojot ranga tabulu no visām 27 komandām, balstoties uz uzrādītajiem rezultātiem priekšsacīkstēs. Piecas spēcīgākās komandas automātiski kvalificējās astotdaļfinālam, bet 22 atlikušās komandas noskaidroja vēl 11 veiksminiekus, kuri palikšanu turnīrā nodrošināja vismaz līdz sestdienas vakaram.

Automātiski otrajā kārtā iekļuva vienīgi latviešu komandas – “Kurši/Ekovalis”, “LU/FS Masters”, “Team Riga”, “Bigfoots Riga/BRGD” un “Lielvārde/Fans”. Jāpiezīmē gan, ka arī nosacīti vājākā no uzvarētājām vēlāk gana pārliecinoši pārvarēja pirmo izslēgšanas spēļu kārtu, pievienojoties “lielajam sešiniekam”. No rangā augstāk stāvošajām komandām pirmajā kārtā izkrita vienīgi “FBK Valmiera”, kas zaudēja SK “Fono”. Jāsaka gan, ka tieši šīs divas bija tuvākās komandas rangā, pēc priekšsacīkstēm ieņemot attiecīgi 17. un 16. vietu, tādējādi par lielu pārsteigumu to uzskatīt nevarēja.

Astotdaļfinālā iesaistījās piecas labākās grupu uzvarētājas, vēlāk aizpildot arī lielāko daļu no ceturtdaļfinālu vietām. Lielākās grūtības radās “LU/FS Masters”, kas vienīgi ar 3:2 pieveica FK “JeNo”. Vienā no pāriem savā starpā sacentās divas somu komandas, kurā “Ezelin rappaajat” ar 4:1 pieveica “Puuhapussi”, bet divu latviešu komandu divcīņā “Leģions/Grobiņas SC” nenosargāja pārsvaru un pēdējā minūtē ielaida izšķirošos vārtus pret “FBK Riga Rockets”, tādējādi paliekot bez ceturtdaļfināla.

Spraigi notikumi arī dāmu konkurencē. Galvenās favorītes “Instant Graphics” turpina pārliecinošu solu pretim titulam, izcīnot komfortablu uzvaru pēdējā grupu spēlē, vēlāk triumfējot arī ceturtdaļfinālā, no turpmākās cīņas izslēdzot pērnā gada čempiones “NND Rīga’. Arī Cēsu “Lekrings” apliecināja savu pārākumu pār norvēģu vienību “Sjetne Panthers’. Spraigāki notikumi bija vērojami A grupā, kur beigu beigās uzvaru grupā izcīnīja “UKS Grodek” no Polijas, pateicoties triumfam pār FK “Ķekava”. Tomēr turpinājums nebija tik sekmīgs, jo polietes ceturtdaļfinālā nedaudz negaidīti pēcspēles metienu sērijā piekāpās “Arenculle” vienībai no Igaunijas, kas grupu turnīrā zaudēja visās trijās spēlēs ar vārtu attiecību 3:17. Tomēr uzvara ceturtdaļfinālā igaunietēm nodrošināja vēl divas spēles turnīra turpinājumā. Vēl vienā ceturtdaļfinālā FK “Ķekava” savā debijas turnīrā aizraujošā mačā ar 2:1 pieveica principiālās “Ķekavas Bulldogs” meitenes.

Jauniešu turnīros pašlaik izspēlētas grupu turnīra spēles. U-13 vecuma grupā pārliecinoši turpina spēlēt “Ogres vilki”, kas uzvarējuši visās četrās spēlēs, tādējādi nodrošinot vietu finālā. Par viņu pretiniekiem tajā kļūs vai nu FK “JeNoti”, vai arī “FBK Riga Rockets”, kas savstarpējās spēlēs dalīja uzvaras uz pusēm, bet svētdien paredzēta vēl viena savstarpējā spēle.

U-11 vecuma grupā visās spēlēs pietiekami pārliecinošas uzvaras izcīnīja “FBK Baloži”, tādējādi pārliecinoši iekļūstot pusfinļā. Centrālās cīņas par otru pusfināla ceļazīmi bija starp “FBK Riga Rockets” un “Inčukalns”, abās spēlēs ar identisku 6:3 rezultātu uzvarot rīdziniekiem. Otrā grupā cīņas bija spraigākas, taču tas neliedza “Rīgas lauvām” uzvarēt visās četrās spēlēs. Daudz līdzīgāk aizritēja mači starp Ozolnieku “Zibeņiem” un “Ogres vilkiem”. Pirmajā spēlē “Zibeņi” bija pārāki ar rezultātu 6:4, bet otrajā cīņā izrāva 3:3 neizšķirtu, ar ko pilnīgi pietika pusfinālam.