Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Vitkovice" triumfē Čehijas kausā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Vitkovice" triumfē Čehijas kausā
"Vitkovice" klubs triumfējis Čehijas kausā
Foto: Martin Flousek

Aizvadītas Čehijas kausa finālspēles florbolā. Kā sieviešu, tā vīriešu konkurencē par turnīra uzvarētājiem kļuva "Vitkovice" kluba pārstāvji.

Finālu dienas pirmajā mačā laukumā devās dāmu komandas, "Vitkovice" sacenšoties ar "Chodov". Mača sākums labāks padevās "Chodov" florbolistēm, kuras ātri izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru. Tomēr turpinājumā "Vitkovice" nospēlēja rezultatīvāk, līdz trešdaļas beigām ne vien atspēlējoties, bet arī izvirzoties vadībā ar 3:2. Otrajā trešdaļā pārsvars tika palielināts līdz 5:2. Pēdējā trešdaļā "Chodov" izveidoja vairākas albas iespējas, bet tuvāk par divu vārtu deficītu viņām tikt neizdevās. "Vitkovice" svinēja panākumu ar rezultātu 7:5 un lielisku spēli aizvadīja Slovākijas izlases kapteine Denīsa Ferenčikova, kura izcēlās ar četriem rezultativitātes punktiem.

Krietni mazāk vārtu varēja redzēt vīru finālā, ko klātienē apmeklēja vairāk kā 800 līdzjutēju. Finālā sacentās "1.SC Tempish Vitkovice", kas valsts čempionātā pašlaik ar 52 punktiem 20 spēlēs atrodas trešajā vietā, un "Technology Florbal MB", kuri valsts čempionātā iekrājuši par punktu vairāk, esot turnīra tabulas galvgalī. Spēles rezultāts tika atklāts pirmās trešdaļas izskaņā, kad "1.SC Vitkovice" vadībā izvirzīja Josefs Ripars, bet pretiniekiem izlīdzinājumu izdevās panākt cīņas vidū, kad Milana Tomašika piespēli vārtu guvumā izdevās pārvērst Tomašam Hroustam. Mača turpinājumā pārliecinoši spēlēja abu komandu vārtsargi, savu cietoksni nosargājot neieņemtu kā pamatlaikā, tā arī papildlaikā. Līdz ar to kausa ieguvēji tika noskaidroti pēcspēles metienu sērijā, kurā "Mlada Boleslav" neprata realizēt nevienu no pieciem metieniem, kamēr "Vitkovice" kluba labā ar vārtu guvumiem atzīmējās Jans Jastrembskis un Lukašs Hajeks, nodrošinot savai komandai 2:1 uzvaru un izcīnīto kausu.