Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Eriksons turpinās vadīt Starptautisko florbola federāciju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Eriksons turpinās vadīt Starptautisko florbola federāciju
Tomass Eriksons
Foto: IFF Floorball

Zviedrijas pārstāvis joprojām turpinās vadīt Starptautisko florbola federāciju, jo sesto reizi par šīs organizācijas prezidentu ievēlēts Tomass Eriksons.

Starptautisko florbola federāciju (IFF) jau 25. gadu pēc kārtas vadīs kāds no zviedriem. Pašlaik 57 gadus vecais Eriksons tālajā 1992. gadā tika ievēlēts par Zviedrijas Florbola federācijas prezidentu, bet četrus gadus vēlāk, kad tika aizvadīts pirmais pasaules čempionāts florbolā, Eriksons kļuva arī par IFF galveno cilvēku. Šajā nedēļā viņš amatā pārvēlēts uz sesto termiņu.

"Esmu ļoti pagodināts, ka varēšu turpināt darbu nākamos četrus gadus," zviedru portālā Innebandymagazinet.se citēts jaunais (vecais) federācijas prezidents. Kā atzinis Eriksons, florbolam ir visas iespējas turpināt attīstīties un kļūt par vienu no masveidīgākajiem komandu sporta veidiem pasaulē. Pašlaik ar šo sporta viedu pasaulē nodarbojas vairāk kā viens miljons cilvēku.

"Florbols turpina attīstīties ne vien ziemeļu valstīs, bet arī ārpus tām. Pašlaik mūsu sporta veidu sāk atzīt arvien vairāku valstu Olimpiskās komitejas. Vienlaikus ar gana lielu regularitāti saņemam lūgumu no jaunām valstīm, lai palīdzam iesākt un attīstīt florbola spēli tajās. 20201. gadā Taizemē plānota tikšanās ar Āzijas valstu pārstāvjiem. Pašlaik mūsu saimē ir 20 nācijas no Āzijas kontinenta, bet šajā sanāksmē dalību apstiprinājušas 45 valstis. Tas nozīmē, ka iegūt informāciju un mācīties par florbolu izrādījušas 25 jaunas valstis.

Paredzams, ka 2023. gada pasaules čempionāts florbolā sievietēm varētu norisināties Singapūrā, kur tas tika izspēlēts arī 2005. gadā. "Situācija veidojas tāda, ka Eiropas nācijām kļūs arvien grūtāk tikt pie turnīru organizēšanas tiesībām, jo pēdējā laikā arvien vairāk valstu izsaka vēlmi rīkot čempionātus pie sevis. Šāda aina nav tikai florbolā vien.

Pašlaik IFF saimē iekļāvušās 74 nacionālās federācijas. Šajā nedēļā visus dokumentus sakārtojusi Ķīna, bet vēl 20 nācijas strādā pie tā, lai tiktu atzītas IFF. Starptautiskā federācija cenšas atbalstīt jaunās florbola nācijas ar bumbiņām, vārtiem un apmalēm, tāpat tiek sūtīti instruktori no Eiropas, lai nodotu savas zināšanas.