Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Šovasar no latviešiem Čehijā labākie Degins un FK "Kuldīga"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šovasar no latviešiem Čehijā labākie Degins un FK "Kuldīga"
"Kuldīgas florbola klubs"
Foto: FK Kuldīga

Latviešu florbolistiem noslēgušās cīņas starptautiskajā florbola turnīrā "Czech Open". Vistālāk turnīrā aizspēlējās Renāta Degina pārstāvētais Šveices klubs "Floorball Thurgau U21", bet no Latvijas komandām labākais rezultāts padevās "Kuldīgas florbola klubam".

Jelgavnieki savā veiksmīgākajā turnīrā sasniedz 1/32 finālu
Jelgavas komanda "FK JeNo" šosezon aizvada savu labāko turnīru Čehijā, pēc grupu turnīra uzreiz tiekot uz 1/64 finālu jeb otro izslēgšanas spēļu kārtu. Tajā bija jātiekas ar somu komandu "Los Cojones", kuri tika pārliecinoši apspēlēti ar rezultātu 6:1. Jau pirmajā puslaikā vārtus guva Edgars Janovičs, Mārtiņš Maķevics un Oļegs Stasivs. Pēc pārtraukuma vārtus guva Ričards Krauze, Stasivs un Artis Leinišs un vien divas minūtes pirms mača beigām somi guva goda vārtus.

Aizspēlējušies līdz 1/32 finālam jelgavnieki pēc pavisam īsas atelpas bija spiesti doties laukumā, lai sacenstos ar čehu komandu "FBC Letka", kas spēlē pēc spēka ceturtajā valsts stiprākajā līgā. Šoreiz mačs latviešiem neizvērtās kā cerēts, jo pirmajā puslaikā nācās nonākt iedzinējos ar 0:2, otrajā puslaikā rezultāts pasliktinājās līdz 0:5 un vienīgi tad goda vārtus guva Matīss Cinovskis, noslēdzot šo turnīru Jelgavas komandai vismaz uz nedaudz pozitīvas nots.

Pēc vājā starta "Kuldīgas florbola klubs" tiek vistālāk
Arī otrs latviešu klubs, kas palicis turnīrā "Kuldīgas florbola klubs" sekmīgi pārvarēja 1/64 finālu, ar 2:1 pieveicot slovāku "AS Trenčin". Pirmā puslaika izskaņā Rūdolfs Ķīvītis vadībā izvirzīja latviešus, uzreiz pēc pārtraukuma slovāki līdzsvaroja rezultātu, bet pēdējā spēles minūtē uzvaru kuldīdzniekiem nodrošināja Niklāvs Ērcītis.

Atšķirībā no jelgavniekiem, Kuldīgas komanda, kas grupu turnīrā nebūt nedemonstrēja pārliecinošāko sniegumu, spēja pārvarēt arī 1/32 fināla barjeru, tajā ar 2:0 apspēlējot "Prague Tigers" komandu, kuri spēlē vienā līmenī ar jelgavnieku pāridarītājiem. Pirmais puslaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, otrā sākumā rezultātu atklāja Krists Bergmanis, bet piecas minūtes pirms mača beigām pārsvaru dubultoja Niklāvs Ērcītis. Spēles beigās kuldīdznieki divas minūtes sekmīgi nospēlēja skaitliskajā mazākumā un pēc finālsvilpes varēja līksmot, ka ir iekļuvuši starp turnīra 32 labākajām komandām.

Aizspēlējušies tik tālu, kuldīdznieki nebija gatavi noslēgt turnīru, bet 1/16 finālā tomēr nācās atzīt "FC Bučis Team" pārākumu pēcspēles metienu sērijā. Slovāki spēles rezultātu atklāja mača 11.minūtē, bet Rūdolfs Ķīvītis sešas minūtes pirms finālsvilpes izlīdzināja rezultātu. Uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešami pēcspēles metienu, kuros veiksmīgāki tomēr izrādījās slovāki, izslēdzot Latvijas klubu no tālākas cīņas.

Deginam veiksme un neveiksme "bullīšos"
Renāta Degina pārstāvētais "Flooball Thurgau U21" pēc vājā turnīra starta izslēgšanas cīņas sāka ar pirmo kārtu, kuru, tāpat kā otro, paspēja pārvarēt jau piektdien, bet sestdien no rīta ar 5:3 tika apspēlēti arī Latvijā redzētie somu florbolisti VKTP. Spēles sākumā šveicieši panāca 2:0 vadību, bet uz somu rezultatīvo metienu Renāts Degins atbildēja ar savu vārtu guvumu piecas sekundes pirms puslaika pārtraukuma. Otrā puslaika sākumā VKTP vēlreiz samazināja rezultātu līdz minimumam, bet tad otros vārtus spēlē guva Degins. Līdz mača beigām abas komandas apmainījās vārtu guvumiem un "Floorball Thurgau U21" varēja turpināt cīņu.

Spraiga izvērtās 1/16 fināla spēle pret zviedru "Buras IK". Pirmajā puslaikā komandas vārtus neguva, bet drīz pēc pārtraukuma Sandro Zeilers vadībā izvirzīja "Floorball Thurgau U21". Pagāja vien nepilnas divas minūtes, kad zviedri rezultātu līdzsvaroja. Vairāk vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā Dario Knups ar precīzu metienu nodrošināja uzvaru Degina pārstāvētajai komandai, kas tādējādi varēja gatavoties vēl vienam mačam.

Sestdienas pievakarē Degins un komandas biedri devās laukumā vēlreiz, lai astotdaļfinālā sacenstos ar čehu komandu "FBC Pitbulls Kolin". Pirmajā puslaikā čehi divreiz izvirzījās vadībā, taču pretinieks abas reizes atspēlējās. Pēc pārtraukuma jau "Floorball Thurgau U21" ar diviem precīziem metieniem iekrāja vērā ņemamu pārsvaru, taču šoreiz čehi bija tie, kas izlīdzināja rezultātu. Otro kārtu pēc kārtas šveiciešu likteni izšķīra pēcspēles metieni, kuros veiksmīgāki tomēr izrādījās "Pitbulls" spēlētāji, iekļūstot nākamajā kārtā.

Rajeckim turnīrs beidzas pret somu čempioniem
Piektdien no latviešiem interesējošajām komandām vistālāk aizspēlējās Andra Rajecka "Floorball Thurgau", kas vīriešu Elites grupā sasniedza ceturtdaļfinālu. Tajā viņiem pretim stājās Somijas čempioni ĒraViikingit". Ielaiduši vārtus astotajā minūtē, "Floorball Thurgau" vareni cīnījās līdz pat puslaika izskaņai, bet tad 15 sekunžu laikā rezultāts kļuva 0:3. Otrajā puslaikā somi pārsvaru palielināja līdz pat 5:0 un vienīgi tad Šveices NLB līgas klubs atspēlēja divus vārtus. Ar to gan izrādījās par maz, lai varētu turpināt cīņas turnīrā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-13 09:47, pirms 7 gadiem
Nevis Dario Krups iemeta izšķirošo bulliti, bet Renats Degins. Protokolā bija problemas ar Nr. Un tāpēc ieskaitija nr.8.