Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Par Jaunatnes olimpiādes čempionēm kļūst Kocēnu florbolistes

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Par Jaunatnes olimpiādes čempionēm kļūst Kocēnu florbolistes
Kocēnu novada izlase
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Ar Kocēnu novada izlases triumfu šodien Cēsīs noslēdzās Latvijas Jaunatnes olimpiādes florbola turnīrs meitenēm. Pēdējā spēlē kocēnietes ar 17:2 sakāva Salaspils novada komandu un, pateicoties labākai iemesto un ielaisto vārtu starpībai, turnīra tabulā apsteidza Ķekavas novada izlasi. Bronzas medaļas nopelnīja salaspilietes, bet ceturtajā vietā ierindojās mājinieces cēsnieces.

Lai droši kļūtu par olimpiādes čempionēm, Kocēnu novada florbolistēm savas pretinieces no Salaspils šodien bija jāpārspēj ar vismaz deviņu vārtu starpību. Jau pirmā perioda laikā zelta medaļu pretendentes izdarīja lielāko pusi darba - 5:0. Kāroto deviņu golu robežu kocēnietes sasniedza 22. minūtē, kad pēc viņu vārtu guvuma rezultāts kļuva 10:1. Pēc otrās trešdaļas Kocēnu komandai bija 12 vārtu handikaps (13:1), bet visā mačā kocēnietes triumfēja ar 17:2. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Simona Grāpēna, kuras kontā 7 (5+2) punkti. Ar 7 (2+5) rezultativitātes punktiem izcēlās arī Laura Gaugere, bet pa četriem goliem iemeta Danute Tinkuse un Marta Lība Zameca. Labākās spēlētājas balvu Salaspils novada izlasē saņēma Ilva Mahotkina, bet rezultatīvākā ar 2 (1+1) punktiem bija Kristiāna Elizabete Krūmiņa.

Pirms tam notika spēle starp Ķekavas un Cēsu novada florbolistēm, kurā favorītes viennozīmīgi bija pirmās. Ķekavietēm, lai saglabātu sev cerības uz olimpiādes zeltu, vajadzēja nevis tikai uzvarēt cēsnieces, bet izdarīt to ar pēc iespējas lielāku vārtu starpību. Ķekavas novada komanda pie sava uzdevuma izpildes ķērās jau pirmajā periodā, kura laikā guva četrus bezatbildes vārtus (4:0). Pēc otrās trešdaļas ķekavietes atradās vadībā ar 7:0. Pēdējā perioda sākumā vienu golu izdevās iemest arī Cēsu florbolistēm, tie gan izrādījās viņu goda vārti šajā spēlē - 1:7. Līdz mača beigām ķekavietes guva vēl septiņus vārtus un svinēja uzvaru ar 14:1. Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma "hat-trick" autore Nikola Biezuma. Rezutatīvākas par viņu bija Anna Ankudinova ar 5 (1+4) punktiem, kā arī Anna Mūrniece, kurai 7 (4+3) punkti. Par labāko starp cēsniecēm atzina Kati Melderi, bet vienīgo vārtu autore bija Katrīna Rimša.

Latvijas Florbola savienība nosauca VII Latvijas Jaunatnes olimpiādes puišu turnīra spēlētāju simbolisko izlasi: centra uzbrucēja - Jūlija Rozīte (Kocēnu novads), uzbrucēja - Anna Mūrniece (Ķekavas novads), uzbrucēja - Nikola Biezuma (Ķekavas novads), aizsardze - Zane Ziedone (Kocēnu novads), aizsardze - Kate Meldere (Cēsu novads), vārtsardze - Barbara Rabčevska (Salaspils novads).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...