Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Par vietu finālā pret spēcīgajiem norvēģiem

Par vietu finālā pret spēcīgajiem norvēģiem
"Lielvārde/FatPipe" priekšā ļoti atbildīga cīņa
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

EuroFloroball Cup sacensības Vācijas pilsētā Veisenfelsā iegājušas finiša taisnē un šodien tiks izspēlēti pusfināla mači. Latvijas čempionvienība "Lielvārde/FatPipe" pulksten 12:45 tiksies ar spēcīgo Norvēģijas komandu "Tunet IBK".

"Lielvārde/FatPipe" komanda turnīra gaitā varbūt nerāda pašu skatāmāko florbolu, taču sekmes ir gana labas, lai pašlaik viss sekmīgi ritētu savu gaitu. Turnīra ievadā Latvijas čempionvienība ar rezultātu 4:3 nosargāja uzvaru pār vietējo "UHC Weissenfels", bet otrajā spēlē ar rezultātu 7:2 apspēlēja "FBC Spartak Moscow", izšķirošo pārsvaru iegūstot trešā perioda pirmajā daļā, kad dažu minūšu laikā trīs vārtus guva Atis Blinds. Tas nodrošināja pirmo vietu A apakšgrupā un iekļūšanu turnīra pusfinālā. Tajā pretim stāsies B grupas otrās vietas ieguvēji un par tiem kļuva "Tunet IBK" no Norvēģijas, kas turnīra pirmajā cīņā nedaudz negaidīti ar rezultātu 6:9 piekāpās Igaunijas čempionvienībai "SK Link Saku", bet pēc tam neatstāja nekādus variantus "TV Lilienthal" komandai no Vācijas, sagraujot to ar rezultātu 14:3. Ņemot vērā, ka vācieši otrajā spēlē ar rezultātu 5:6 zaudēja igauņiem, vietējai komandai sapnis par staru 2017.gada Čempionu kausā ir izsapņota, bet mūsu ziemeļu kaimiņi nodrošināja pirmo vietu grupā un tikšanos pusfinālā ar "UHC Weissenfels".

Spēles tiešraide

Norvēģu "Tunet IBK" uz Vāciju devušies tikai un vienīgi ar vienu domu, proti, kļūt par šā turnīra uzvarētājiem, tādēļ spēle noteikti nesolās būt viegla Latvijas čempionvienībai. Neapšaubāms "Tunet IBK" līderis ir Ole Mosins Olesens, kurš zināms ar savu prasmi gūt vārtus ar finta palīdzību un kurš ir piedalījies pēdējos četros pasaules florbola čempionātos, allaž esot vienam no savas izlases līderiem. Oslo bāzētajai komandai šī ir sestā reize, kad tā startē Eiropas kausa izcīņā. 1998./99. Un 1999./00. gada sezonās tika izcīnīta augstā piektā vieta turnīrā, kad tajā startēja visas pasaules spēcīgākās komandas, savukārt 2014.gadā EuroFloorball Cup turnīrā nācās samierināties ar sudraba medaļām, jo finālā ar rezultātu 6:8 tika zaudēts citai Norvēģijas komandai "Slevik".

2010.gadā, kad turnīrs norisinājās Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, "Tunet IBK" bija vienā grupā ar tā brīža Latvijas čempionvienību "RTU/Inspecta" un tieši šīs divas komandas aizvadīja izšķirošo savstarpējo spēli par otro vietu grupā, kas nodrošinātu iekļūšanu pusfinālā. Rīdziniekiem tā bija viena no neveiksmīgākajām spēlēm un "Tunet IBK" izcīnīja gana komfortablu panākumu ar rezultātu 8:4. Jāsaka, ka turnīra vēsturē nereti tieši Latvijas un Norvēģijas klubi savā starpā dalījuši pirmo vietu un ceļazīmi uz Čempionvienību kausa izcīņu, bet šoreiz šī tikšanās būs jau pusfinālā. "Lielvārde/FatPipe" komandai par labu liecina fakts, ka 2012.gadā līdzīgā turnīrā divas reizes nācās tikties ar norvēģu komandu "Slevik", kuri grupā tika uzvarēti ar 9:5, bet vēlāk finālā arī ar 9:6.

"Tunet IBK" pirms EuroFloorball Cup turnīra paspējuši aizvadīt četras spēles savas valsts čempionātā, turnīru iesākot ļoti pārliecinoši – savā laukumā ar 6:2 apspēlēts "Frederikstad" un ar 8:2 "Sarpsborg", bet pēc tam viesos 8:5 panākums par "Gjellerasen" un 5:3 pār "Sandnes", kas ar 12 punktiem pašlaik ļauj atrasties otrajā vietā turnīra tabulā.

"Lielvārde/FatPipe" un "Tunet IBK" spēle sāksies pulksten 12:45 (pēc Latvijas laika), taču Latvijas florbola līdzjutējiem šodien būs jājūt līdzi arī norvēģu klubam, jo jau pulksten 10:00 šīs valsts sieviešu čempionvienība "Sveiva IB" ar savu līderi Diānu Isjominu priekšgalā sāks savu pusfināla spēli, tiekoties ar "Fbk Kometa SNV" no Slovākijas. Diāna Isjomina ar 8 (6+2) rezultativitātes punktiem ir turnīra otrā rezultatīvākā spēlētāja, par vienu punktu atpaliekot no Paulinas Hudakovas, kura pārstāv tieši "Fbk Kometa SNV".

"Lielvārde/FatPipe" spēlējošais treneris Atis Blinds uzteica savu komandu par mačā pret "FBC Spartak Moscow" nodemonstrēto sniegumu. Ir acīmredzami, ka lielvārdieši Veisenfelsā iejūtas arvien labāk - spēles kvalitāte uzlabojas, jācer, ka šī tendence turpināsies arī pusfinālā. Tomēr ir viela pārdomām - bija pārāk daudz neizmantotu vārtu gūšanas izdevību, lieka un sarežģīta saspēle. Kad florbolisti sāka spēlēt vienkāršāk, vairāk metot pa vārtiem, sekoja pozitīvs rezultāts un pārliecinoša uzvara.

Runājot par šīsdienas maču, treneris atzina, ka norvēģi ir labāki par lielvārdiešiem tehniskā izpildījuma ziņā - bumbiņas pieturēšanā, piespēļu kvalitātē un arī metienu izpildīšanā. "Tunet IBK" izteikti spēcīgāka ir pirmā maiņa, kurā spēlē četri Norvēģijas vīriešu izlases florbolisti. A.Blinds pieļauj, ka Norvēģijas komanda šodien izmantos tikai divas maiņas, kamēr lielvārdieši turpinās cīnīties trijos pieciniekos. Izpētot norvēģu spēli, lielvārdiešu treneris secinājis, ka viņu aizsardzības līnijā ir arī kļūdas, kuras būs jāmēģina izmantot. Lielvārdes komanda spēlēšot vēl pāris metrus zemāk, nekā iepriekšējos mačos - no aizsardzības un cerībā uz pretuzbrukumiem. Ja mūsējie spēs visas 60 minūtes nocīnīties disciplinēti, uzvarai nevajadzētu izpalikt. "Lielvārdes/FatPipe" vārtu drošība šodien tiks uzticēta Jānim Salcevičam, maiņu virknējumos tikai viena izmaiņa - pirmajā pieciniekā centra uzbrucēja pozīcijā spēlēs Aivis Kusiņš, kurš iepriekš bija trešā piecinieka aizsargs.

"Lielvārde/FatPipe" maiņu virknējumi spēlē pret "Tunet IBK"

1.maiņa: Kārlis Vitkovskis (U) - Aivis Kusiņš (U) - Gints Klēģers (U), Ervīns Torsters (A) - Toms Mežotnis (A);
2.maiņa: Toms Akmeņlauks (U) - Atis Blinds (U) - Mikus Valpēters (U), Kaspars Mudelis (A) - Artūrs Skadiņš (A);
3.maiņa: Antons Žuks (U) - Kristers Puķītis (A) - Sandis Mihailovskis (U), Sandris Virsnītis (A) - Ralfs Jonikāns (A).
Vārtos: Jānis Salcevičs.
Rezervē: Niks Blumfelds, Mariss Giņko, Edgars Gailītis, Jānis Bramanis.


Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.
Čempione "Tornado Titans/CF Liepāja". Foto: Ģirts Gertsons

Fantastiskā finālā noskaidroti jaunie Liepājas čempioni

6. aprīlī ar grandiozu finālu noslēdzās Liepājas 26. čempionāts florbolā. Izšķirošajā mačā "Tornado Titans/CF Liepāja" vien pēcspēles metienos ar 2:1 apspēlēja komandu "FK Kurši FSS". Tikmēr bronzas spēlē "BEL CIBO/MBR" ar 6:3 uzveica "Dunalku".
Čempione "Rubene-1", skanot finālmača finālsvilpei. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Sieviešu 1. līgas čempione – Kocēnu "Rubene-1"

Par Latvijas čempionāta florbolā sieviešu 1. līgas čempioni kļuvusi Kocēnu komanda "Rubene-1", kas šodien Lielvārdes sporta centrā notikušajā finālspēlē ar 7:3 pārspēja "Līgatni". Neapturama šajā mačā bija pieredzējusī florboliste Edīte Bankava, kura izcēlās ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem. Komandai "Līgatne" vicečempiones tituls un sudraba godalgas.