Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Līdzjutēji gaida uzvaras

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Līdzjutēji gaida uzvaras
"Rubenes" uzbrucēja Evita Rudzīte
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Šodien Valmierā un Kocēnos turpinās Eiropas Čempionvienību kausa izcīņas finālturnīrs florbolā, kurā Latviju pārstāv Kocēnu "Rubenes" meitenes un Rīgas "RTU/Inspecta" vīri. Vakar abi mūsu čempioni tikās ar meistarības ziņā ievērojami pārākiem pretiniekiem un piedzīvoja likumsakarīgus zaudējumus, savukārt, šodien no Latvijas komandām sagaidām vienu vai pat divas uzvaras.

Pulksten 16 Kocēnu sporta namā laukumā izies vietējā "Rubene" un Polijas čempiones - "Energa Olimpia Osowa" no Gdaņskas. Pagājušajā sezonā gdaņskietes otro reizi pēc kārtas pierādīja savu spēku nacionālajā čempionātā, finālā ar 6:3 pieveicot "Energa MMKS Nowy Targ". Pērn Eiropas Čempionvienību kausa kvalifikācijas turnīrā, kas arī notika Kocēnus, mūsu čempiones jau tikās ar polietēm un uzvarēja ļoti pārliecinoši – 9:1. Polijā florbols kļūst arvien populārāks, pie tam tur šis sporta veids bauda ievērojamu valsts atbalstu. Ļoti iespējams, ka "Rubene" pārākums vairs nebūs tik izteiksmīgs, tomēr uzvarēt mūsu meitenēm vajadzētu.

"Rubene" galvenais treneris Jānis Dainis, kuru šorīt sazvanījām, pastāstīja, ka komanda jau uzsākusi gatavošanos pēcpusdienā paredzētajai spēlei – ar spēlētāju maiņām tik pārrunāta taktika un uzdevumi. J.Dainis atzina, ka poliešu vakardienas sagrāve ar 3:10 pret Somijas komandu "SC Classic" īsti neatspoguļo patieso spēku samēru, jo "Energa Olimpia Osowa" labi turējās, izņemot otrā perioda pirmo pusi, kad ielaida septiņus vārtus pēc kārtas. Polietes izcēlās ar atzīstamu fizisko sagatavotību, tomēr mūsu komandas treneris ir izanalizējis arī pretinieču vājās vietas. "Katrā ziņā šodien cīņa būs tikai par uzvaru, pretējā gadījumā līdzjutēji mūs nesapratīs," sarunas noslēgumā uzsvēra J.Dainis.

"Rubenes" sastāvs

Spēļu kalendārs

"RTU/Inspecta" vīriem šovakar būs ievērojami smagāks uzdevums – pulksten 20 Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, mūsu čempioni krustos nūjas ar "Tunet IBK" no Norvēģijas. Par norvēģu ievērojamo meistarības līmeni varēja pārliecināties tie līdzjutēji, kuri vakar noskatījās "Tunet IBK" maču ar Dānijas čempioniem - "Team Århus Floorball", kurā mūsu šodienas pretinieki bija pārāki ar 7:3, lai gan cīņa laukumā bija samērā līdzīga.

Ar norvēģiem mūsu florbolistiem vienmēr ir īpašas attiecības, jo nacionālo izlašu līmenī tieši mēs un viņi spēkojamies par 5. vietu pasaulē. Pagājušajā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Čehijā, mūsu vīriem saspringtā mačā izraut uzvaru un apsteigt norvēģus. Pārbaudes spēlē, kas pagājušajā rudenī notika Valmierā, Norvēģijas izlase bija izvirzījusies vadībā, bet mūsējie parādīja raksturu un panāca neizšķirtu rezultātu. Kā mums veiksies klubu līmenī, uzzināsim jau šovakar.

"RTU/Inspecta" galvenais treneris Gints Bikars pēc vakardienas zaudējuma Somijas čempioniem ar 2:10 nav zaudējis optimismu un saka: "Ja mēs gribam tikt kaut kur tālāk, ir jācīnās." Arī treneris redzēja vakardienas spēli ar "Tunet IBK" piedalīšanos. Šodien viņš paredzējis ar savu komandu izrunāt pašu kļūdas, kas vakar tika pieļautas aizsardzībā, ka arī apspriest taktiku mačā pret norvēģiem, lai varētu nospēlēt tā, kā pretiniekiem visvairāk nepatiks.

"RTU/Inspecta" sastāvs

Spēļu kalendārs

Visas spēles iespējams skatīties internetā - video tiešraidē: EFC 2010

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība | Sākums

  -3 [+] [-]

, 2010-10-06 11:17, pirms 14 gadiem
nu ne jau ta zaudes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-10-06 12:27, pirms 14 gadiem
RTU parādīs spēku!!!

  +4 [+] [-]

, 2010-10-06 13:03, pirms 14 gadiem
go,go,go girls
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-06 17:41, pirms 14 gadiem
Rumbinja ar Adamani zveri

     [+] [-]

, 2010-10-06 22:00, pirms 14 gadiem
Go go meitenes 8-)