Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Rīgas čempionāta MVP paliek "Happee"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rīgas čempionāta MVP paliek "Happee"
Peters Kotilainens
Foto: Salibandyliiga

Vasaras pirmajā pusē daudz tika runāts, ka 2016. gada pasaules florbola čempionāta vērtīgākais spēlētājs Peters Kotilainens varētu pārcelties uz Zviedrijas Superlīgu, tomēr arī nākamajā sezonā turpinās spēlēt "Happee" rindās Somijā.

Visu maija mēnesi tika runāts, ka Kotilainens, kurš 2016. gadā kopā ar Somijas valstsvienību Arēnā Rīga kļuva par pasaules čempionu un tika atzīts arī par turnīra vērtīgāko spēlētāju, varētu pievienoties Kimam Nilsonam "FBC Kalmarsund" komandā, kas nākamajā sezonā debitēs Zviedrijas Superlīgā. Tomēr pēc ilgstošām pārrunām, tostarp izmantojot sociālos tīklus, abas puses nespēja vienoties. Viens no iemesliem bija fakts, ka Kotilainens spēj sazināties praktiski tikai dzimtajā somu valodā. Pēc tam, kad pāreja neizdevās, soms nolēma vēl uz sezonu palikt "Happee" vienībā, ar kuru beidzot centīsies tikt pie Somijas zelta medaļām, jo pašlaik viņa rēķinā ir trīs sudrabi un viena bronzas medaļa.

Kanebjorks negaidīti pārceļas uz Šveices lejasgala klubu
Negaidītu lēmumu pārcelties uz Šveices NLA līgas klubu "UHC Uster" pieņēmis divkārtējais pasaules čempions florbolā zviedrs Joels Kanebjorks. 30 gadus vecias centra uzbrucējs aizvadītajā sezonā pārstāvēja "Orebro" klubu, kas aizvadīja pirmo sezonu Zviedrijas Superlīgā. Smagā cīņā komandai izdevās izcīnīt 12.vietu līgā, kas vēl vismaz uz sezonu ļāva palikt stiprāko komandu konkurencē. Kanebjorks šajā sezonā 31 spēlē atzīmējās ar 11 (4+7) rezultativitātes punktiem. Florbolists, kurš nekad nav izcēlies ar sevišķi augstu rezultativitāti, pirms tam ilgstoši pārstāvēja "Storvreta" klubu, ar kuru trīs reizes arī izdevies kļūt par savas valsts čempionu.

Nākamajā sezonā veterāns spēlēs Šveicē, pārstāvot "UHC Uster" vienību, kas pērn regulāro sezonu noslēdza astotajā vietā, bet ceturtdaļfināla sērijā ar 0:4 piekāpās titulētajam "Wiler-Ersigen".

Arī Lehtinens spēlēs Šveicē
Pastiprinājies ir ne vien tabulas otrās puses klubs "UHC Uster", bet arī titulētais "SV Wiler-Ersigen", kuri panākuši vienošanos ar 28 gadus veco somu uzbrucēju Miro Lehtinenu. Augumā garais uzbrucējs līdz šim pārstāvēja Somijas čempionus "Classic", ar kuriem trīs reizes kļuva par savas valsts čempionu. Līgums parakstīts uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt vēl uz tādu pašu termiņu.