Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Maurers pārceļas uz SSL, Salo atgriežas dzimtenē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Maurers pārceļas uz SSL, Salo atgriežas dzimtenē
Manuels Maurers

Viens no rezultatīvākajiem Šveices florbola izlases spēlētājiem Manuels Maurers nolēmis sevi izmēģināt leģionāra ādā, pievienojoties Zviedrijas Superlīgas klubam "Vaxjo". Tikmēr Somijas izlases spēlētājs Niko Salo devies prom no Zviedrijas, lai pievienotos savas dzimtenes spēcīgākajam klubam "Classic".

Rezultatīvais Maurers pārceļas uz Zviedriju
Uz pasaules spēcīgāko florbola līgu Zviedrijā pārcēlies viens no vadošajiem Šveices florbolistiem Manuels Maurers. Aizvadītajā sezonā Maurers kopā ar savu "Floorball Koniz" triumfēja savas valsts čempionātā, bet jau nākamajā sezonā viņš pārstāvēs Zviedrijas Superlīgas klubu "Vaxjo Vipers", kas pērn sezonu noslēdza sestajā vietā, bet starpsezonā lūkoja pastiprināt savu priekšējo līniju. Aizvadītajā sezonā Maurers regulārajā sezonā bija savas valsts čempionāta trešais rezultatīvākais spēlētājs ar 50 punktiem, bet izslēgšanas turnīrā iekrāja vēl 26 punktus.

Maurers šā gada sākumā viesojās arī Latvijā, lai palīdzētu Šveicei kvalificēties 2018. gada decembrī gaidāmajam pasaules čempionātam. Piecās spēlēs viņš atzīmējās ar 15 rezultativitātes punktiem.

Salo atgriežas dzimtenē
Somijas florbola zvaigzne Niko Salo nolēmis atgriezties dzimtenē, lai pievienotos "SC Classic" vienībai. Šajā klubā Salo spēlējis arī iepriekš, bet pagājušo sezonu aizvadīja Zviedrijas klubā "FC Helsingborg", kur izcēlās ar 27 (12+15) rezultativitātes punktiem. Tomēr pēc vienas sezonas ārzemēs, florbolists nolēmis atgriezties mājās. "Classic" vienība uzvarējusi pēdējos trijos Somijas čempionātos un skaidrs, ka arī nākamajā sezonā tieši šī vienība būs galvenie favorīti.

"Pixbo" piesaista vēl vienu AIK florbolistu
Kā zināms, no Zviedrijas Superlīgas izkritis titulētais Stokholmas AIK klubs, kā rezultātā vairāki šīs vienības vadošie spēlētāji lūko iekļūt citu komandu sastāvos, lai turpinātu karjeru Superlīga. Jau pirms laba laika uz bijušo Jāņa Jansona pārstāvēto klubu "Pixbo Wallenstam IBK" pārcēlās rezultatīvais Andreas Stefansons, kuram tagad pievienojies 21 gadu vecais Aksels Larsons, kurš Superlīgā debitēja 2016./17.gada sezonā. Divu sezonu laikā viņš savācis 42 rezultativitātes punktus, no kuriem 27 savā debijas čempionātā, kad sezonas lielāko daļu spēlēja vienā maiņā tieši ar Stefansonu.

Skaidrs, ka AIK komandai nebūs viegli atgriezties spēcīgāko komandu pulkā, jo Stefansons un Larsons nav vienīgie spēlētāji, kas pametuši komandu. Simons Gocs pārcēlies pie "Storvreta", kamēr Kevins Haglunds pievienojies Kimam Nilsonam un Superlīgā iekļuvušajam "Kalmarsund" klubam.