Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Latvijas florbolistiem sudraba medaļas Austrijā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas florbolistiem sudraba medaļas Austrijā
Latvijas florbolisti ar Pasaules ziemas spēlēs izcīnītajām sudraba medaļām
Publicitātes foto

Marta otrajā pusē Austrijā notikušajās Speciālās Olimpiādes vēsturē lielākajās Pasaules ziemas spēlēs otro vietu un sudraba medaļas grupā TB izcīnīja Latvijas komanda, kas finālā ar 8:10 atzina zviedru pārākumu.

Speciālās Olimpiādes vēsturē lielākajās Pasaules ziemas spēlēs par medaļām sacentās aptuveni 2700 sportistu no 107 valstīm. Spēļu oficiālajā programmā pirmo reizi bija iekļauts arī florbols. Florbola sacensības notika Grācas izstāžu centrā "Messehalle" uz trim laukumiem, kuru izmērs bija 20x12 m. Laukumā vienlaicīgi varēja atrasties trīs laukuma spēlētāji un vārtsargs. Spēles laiks priekšsacīkstēs bija 8 minūtes, bet finālposmā - 2 x 10 minūtes.

Florbola sacensībās piedalījās 43 komandas no 30 valstīm. Sacensības notika divās kategorijās: tradicionālais florbols un unificētais florbols. Latvijas florbola komandas sastāvā tradicionālā florbola turnīrā spēlēja sportisti no piecām speciālajām internātpamatskolām: Nauris Dzintars (Pelči), Madars Šteinbergs (Dzirciems), Māris Vasiļjevs (Dzelzava), Jurģis Szulga, Andris Zaķis un Guntars Kļaviņš (Sveķi), kā arī Sandris Surgunts un Artis Ozoliņš (Lielplatone). Komandas treneres: Guna Adamoviča un Dace Dīvāne.

Saskaņā ar priekšsacīkšu jeb "divizionēšanas" rezultātiem visas florbola komandas tika sadalītas grupās atbilstoši spēlētāju prasmju un sagatavotības līmenim. Latvijas komanda tika iedalīta B grupā, kurā tai bija jāsacenšas ar Dānijas, Horvātijas, Igaunijas, Šveices un Zviedrijas komandām. Spēļu rezultāti: Latvija – Igaunija 7:3; Dānija – Latvija 2:7; Zviedrija – Latvija 4:3; Šveice 2 – Latvija 1:11; Horvātija – Latvija 0:8. Grupas spēlēs latviešiem augstā otrā vieta un tiesības spēlēt pusfinālā.

Pusfinālā Latvijas komanda tikās ar Šveice pirmo komandu, kuru sakāva ar rezultātu 11 : 0, iekļūtot finālā. Finālspēles rezultāts: Zviedrija – Latvija 10:8, līdz ar to Latvijas florbola komanda TB grupā izcīnīja otro vietu un saņēma sudraba medaļas.

Latvijas Speciālā Olimpiāde ir organizācija, kuras darbība ir vērsta uz speciālo skolu audzēkņu - bērnu, kuriem ir intelektuālās jeb mentālās attīstības traucējumi, integrēšanu sabiedrībā, organizējot viņiem un iesaistot viņus sporta spēlēs un ar tām saistītos pasākumos reģionālā, nacionālā, Eiropas un pasaules līmenī ar devīzi: "Ļaujiet man uzvarēt, bet ja es nevaru uzvarēt, tad ļaujiet man būt drosmīgam šajā mēģinājumā!"

Vairāk informācijas par Speciālās Olimpiādes Pasaules Ziemas Spēlēm Austrijā un rezultāti: Startseite - Special Olympics World Winter...