Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Lielvārdei/FatPipe" šonedēļ cīņa par EuroFloorball kausu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārdei/FatPipe" šonedēļ cīņa par EuroFloorball kausu
"Lielvārde/FatPipe"
Publicitātes foto

Šodien, 3. oktobrī, uz Vācijas pilsētu Veisenfelsu dosies Latvijas čempione "Lielvārde/FatPipe", kuras mērķis ir tikai viens - iegūt EuroFloorball kausu, lai pēc gada jau varētu piedalīties prestižajā Čempionvienību kausa izcīņā florbolā.

EuroFloorball Cup, kas pēc savas nozīmes ir otrais prestižākais florbola klubu turnīrs, šoruden notiks no 5. līdz 9. oktobrim Veisenfelsā. Kopā ar mūsu čempioniem par uzvaru tajā un lielo kausu cīnīsies arī Krievijas, Norvēģijas, Igaunijas un, protams, Vācijas čempionvienības. Lielvārdieši ielozēti A apakšgrupā - kopā ar Vācijas čempioni "UHC Sparkasse Weißenfels", kā arī Krievijas labāko komandu "FBC Spartak Moscow". Turnīra pirmajā dienā jeb 5. oktobrī mūsu florbolisti būs brīvi. Ceturtdien, 6. oktobrī, pulksten 20.15 (pēc Latvijas laika) "Lielvārde/FatPipe" krustos nūjas ar mājinieci "UHC Sparkasse Weißenfels", bet piektdien, 7.oktobrī, pulksten 14.45 lielvārdiešiem pretī stāsies "FBC Spartak Moscow". 8. oktobrī tiks aizvadītas pusfināla spēles, bet lielais fināls paredzēts svētdien, 9. oktobrī pulksten 16.00 (pēc Latvijas laika).

"Lielvārdei/FatPipe" šis būs jau otrais starts EuroFloorball kausa izcīņas turnīrā. Pirmais bija 2012.gadā Slovākijas pilsētā Košicē, kur mūsējie aizraujoša finālspēlē pret Norvēģijas čempioni "Slevik IBK" pamatlaika pēdējo 15 minūšu laikā ne vien atspēlējās no nelabvēlīgā rezultāta 3:6, bet arī svinēja skaistu uzvaru ar 9:6, atvedot uz Lielvārdi lielu un skaistu kausu. Komandas menedžeris Ainars Puķītis apgalvo, ka arī šoreiz lielvārdiešu mērķis ir tikai un vienīgi uzvara un kausa izcīnīšana. Komanda būs optimālajā sastāvā - turnīram pieteikti trīs vārtsargi, septiņi aizsargi un desmit uzbrucēji. Starp citu, tieši puse jeb desmit spēlētāji no "Lielvārdes/FatPipe" turnīram Vācijā pieteiktā sastāva piedalījās pirmā vēsturiskā panākuma kaldināšanā: Kaspars Mudelis, Aivis Kusiņš, Artūrs Skadiņš, Mikus Valpēters, Antons Žuks, Toms Akmeņlauks, Sandris Virsnītis, Jānis Salcevičs, Ervīns Torsters un Kristers Puķītis.

"Lielvārde/FatPipe" jau sākusi jauno Latvijas čempionātu. Sezonas atklāšanas spēlē, kas notika zem klajas debess pie Brīvības pieminekļa, lielvārdieši spraigā cīņā ar 8:7 pārspēja "Triobet/Ulbroka" florbolistus, otrajā mačā viesos ar 4:5 pēcspēles metienos tika atzīts FK "Rīga" pārākums, lai gan kā panākumu var uzskatīt viena punkta izcīnīšanu, gūstot vārtus pamatlaika pēdējā (!) sekundē. Pirmajā mājas spēlē "Lielvārde/FatPipe" ar 6:3 pieveica "Talsus/Irlavu". 29. septembrī Lielvārdes komanda savā laukumā aizvadīja pārbaudes spēli ar Latvijas izlases eksperimentālo sastāvu. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām lielvārdiešiem bija četru vārtu deficīts (4:8), bet, parādot raksturu, viņiem izdevās izcīnīt uzvaru pagarinājumā - 9:8.

"Lielvārde/FatPipe" sastāvs EuroFloorball kausa izcīņas turnīrā:

Nr.p.k.Nr.Vārds un UzvārdsP.
1.4Jānis BramanisV
2.69Jānis SalcevičsV
3.88Edgars GailītisV
4.3Ralfs JonikānsA
5.9Kaspars MudelisA
6.10Aivis KusiņšA
7.11Artūrs SkadiņšA
8.17Antons ŽuksA
9.71Mariss GiņkoA
10. 95Toms MežotnisA
11.5Kārlis VitkovskisU
12.7Niks BlumfeldsU
13.13Sandis MihailovskisU
14.19Toms AkmeņlauksU
15.28Mikus ValpētersU
16.44Gints KlēģersU
17.77Ervīns TorstersU
18.78Atis BlindsU
19.92Sandris VirsnītisU
20.96Kristers PuķītisU

Spēlējošais treneris: Atis Blinds
Komandas pārstāvis: Ansis Kusiņš
Komandas menedžeris: Ainars Puķītis
Ekipējuma menedžeris: Mārtiņš Skadiņš
Fizioterapeite: Inga Miglāne-Siliņa

Starp citu, arī EuroFloorball kausa izcīņas sieviešu turnīrā piedalīsies viena latviete - Lielvārdes florbola audzēkne un Latvijas izlases līdere Diāna Isjomina, kura pārstāv Norvēģijas čempionvienību "Sveiva IB".

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2016-10-03 19:36, pirms 8 gadiem
ceru uz video tiešraidēm no turnīra

     [+] [-]

, 2016-10-04 14:43, pirms 8 gadiem
valdinjshh rakstīja: ceru uz video tiešraidēm no turnīra
Youtube kanāls ( IFF Floorball - Chanell 1 ) rādīs tiešraidēs visas spēles no šī turnīra .