Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Mullsjö" iegūst vēl vienu "karsto kartupeli" Olsons atgriežas Upsalā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Mullsjö" iegūst vēl vienu "karsto kartupeli" Olsons atgriežas Upsalā
Rikards Eriksons

Vēl vienu labu pastiprinājumu pirms jaunās Zviedrijas Superlīgas florbola sezonas ieguvis "Mullsjö" klubs, kuru rindās pērn spēlēja Andis Blinds, parakstot vienošanos ar Rikartu Eriksonu. Savukārt Jura Gribusta pārstāvētais "Sirius" savas rindas pastiprinājis ar citu Zviedrijas izlases kandidātu Jonasu Olsonu.

"Mullsjö AIS" iegūst vēl vienu "karsto kartupeli"
Sasnieguši Zviedrijas Superlīgas pusfinālu, jaunajai sezonai ļoti aktīvi turpina gatavoties "Mullsjö AIS" kluba dalībnieki, kas vasaras periodā ieguvuši jau otro no potenciāli spēcīgākajiem pieejamajiem spēlētājiem. Pirms kāda laika komanda parakstīja vienošanos ar "Karlstad" komandas rezultatīvāko spēlētāju Antonu Vestlundu, bet kā nākamo savām rindām piesaistījuši cita aizvadītās sezonas neveiksminieku "Warberg IC" kluba līderi Rikardu Eriksonu. "Es saredzu lielu potenciālu šajā komandā," atzinis Rikards Eriksons.

Aizvadītajā sezonā viņa pārstāvētais "Warberg IC" izkrita no valsts spēcīgākās līgas, bet šīs komandas līderis uzreiz pēc sezonas atzina, ka labprāt turpinātu spēlēt Superlīgā vai arī pārceltos uz Šveices spēcīgāko līgu. "Mans personiskais mērķis protams ir izcīnīt titulu ar "Mullsjö" un darīt visu iespējamo, lai kopīgi varētu attīsties. Tāpat centīšos tikt uz pasaules čempionātu Čehijā, lai palīdzētu zelta medaļām atgriezties Zviedrijā."

Rikards Eriksons pildīja "Warberg IC" kapteiņa pienākumus, 32 spēlēs savācot 46 rezultativitātes punktus. Viņš bija iekļauts Zviedrijas izlases sastāvā 2012. gada pasaules čempionātā, bet 2014. gada čempionātā viņš nespēlēja. Aizvadītajā ziemā Eriksons spēlēja pasaules čempionātā, izcīnot sudraba medaļas.

Līdz ar to "Warberg IC" ir šķīrušies no saviem abiem rezultatīvākajiem pagājušās sezonas spēlētājiem, jo Daniels Karlanders ir pārcēlies uz Šveici, pievienojoties "Alligator Malans".

"Sirius" pārvilina Olsonu
Par pārsteigumu transfēru periodā parūpējies bijušais Jura Gribusta pārstāvētais "IK Sirius IBK", kas pērn ne bez grūtībām nosargāja vietu Zviedrijas Superlīgā. Šim klubam uz divām sezonām izdevies parakstīt līgumu ar nu jau bijušo AIK komandas florbolistu Joakimu Olsonu, kurš pirms iepriekšējās sezonas atstāja spēcīgo "Storvreta" klubu, lai pievienotos AIK, kur viņš uzreiz kļuva par vienu no līderiem, savācot 54 (24+30) rezultativitātes punktu, rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ierindojoties uzreiz aiz labāko desmitnieka.

Pēc vienas sezonas viņš nolēmis atgriezties Upsalā, tiesa, lai pievienotos "Sirius" klubam. Par šādu lēmumu viņš izcēlies personisku iemeslu dēļ, jo pārāk apgrūtinoši esot bijis katru reizi vairāk kā divas stundas mērot ceļā, lai piedalītos AIK komandas treniņos. Tagad viņš dzīvos pāris minūšu attālumā no arēnas: "Šādu soli spēru ģimenes apstākļu dēļ. Tagad varēšu daudz vairāk laika pavadīt kopā ar savu dēlu tā vietā, lai daudz laika pavadītu pie automašīnas stūres," Olsons izteicies unt.se mājaslapā. 2014. gadā Olsons debitēja Zviedrijas valstsvienības sastāvā, spēlējot Euro Floorball Tour sacensībās, bet pasaules čempionātā viņš vēl nav debitējis.