Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Latvian Open" piecas uzaicinātās komandas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Latvian Open" piecas uzaicinātās komandas
"SC Classic"
Foto: Salibandyliiga

Laika posmā no 24. līdz 27. augustam Valmierā un Kocēnos norisināsies 11. starptautiskais florbola turnīrs "Latvian Open", kurā arī šosezon startēs piecas uzaicinātās komandas no pasaules spēcīgākajām līgām.

Jau ceturto vasaru pēc kārtas turnīrā piedalīsies divkārtējie Somijas čempioni "SC Classic", kuri čempionu titulu ieguva arī šajā pavasarī. 2014. un 2016. gadā "SC Classic" bija čempioni arī "Latvian Open', bet 2015. gadā nācās samierināties ar otro vietu.

Toreiz somiem kāju priekšā aizlika četrkārtējie Zviedrijas čempioni "Storvreta", kuri Latvijā atgriezīsies pēc viena gada pārtraukuma. Šajā sezonā "Storvreta" klubs apstājās pusfinālā, piekāpjoties vēlākajiem čempioniem "Falun IBF".

Pirmo reizi turnīrā startēs četrkārtējie Somijas čempioni "Oilers", kuri, tāpat kā cita šīs vasaras dalībniece "Nokian KrP" ar latviešu florbolistu Moricu Krūmiņu, apstājās ceturtdaļfinālā. "Nokian KrP" šī būs otrā viesošanās Latvijā, pērn izcīnot otro vietu.

Savukārt trešo reizi turnīrā piedalīsies Šveices NLA līgas klubs "UHC Uster", kuri 2015. gadā ierindojās ceturtajā vietā, bet pērn izcīnīja trešo vietu. Valsts čempionātā aizvadītā sezona gan nebija sekmīga, jo nācās palikt ārpus izslēgšanas turnīra, esot spiestiem samierināties vien ar desmito vietu.

Turnīrā bez uzaicināto komandu cīņām notiks sacensības arī sieviešu Elites grupā, kā arī vīriešu Elites grupā, vīriešu "Open 1" un vīriešu "Open 2" grupās.