Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Kims Nilsons kļuvis par pasaulē dārgāko florbolistu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kims Nilsons kļuvis par pasaulē dārgāko florbolistu
Kims Nilsons
Foto: IFF Floorball

Zviedru florbolists Kims Nilsons kļuvis par pasaulē dārgāko florbolistu, jo par viņa pievienošanos savām rindām Zviedrijas 2.spēcīgākās līgas klubs "Kalmarsund" samaksājuši 160 tūkstošus ASV dolāru.

Līdz šim par dārgāko pasaules florbolistu tika uzskatīts Rasmus Sundsteds, bet nu viņam šo godu atņēmis tautietis Kims Nilsons, kurš karjeras lielāko laiku pārstāvējis Stokholmas AIK klubu, bet 2014.gadā nolēma pārcelties uz Šveici, lai pievienotos "Zurich Grasshoppers" komandai. Tagad kļuvis zināms, ka viņš atgriezīsies dzimtenē, jo par viņu 1,4 miljonus zviedru kronas (aptuveni 160 000 ASV dolāru) gatavs samaksāt "Kalmarsund" klubs. Šī summa ir aptuveni trīs reizes lielāka kā līdzšinējais rekords. Turklāt interesanti, ka "Kalmarsund" klubs spēlē Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā. Paredzams, ka, piesaistot šādu spēlētāju, ir tikai laika jautājums kad "Kalmarsund" klubs nokļūs valsts spēcīgākajā līgā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Nilsons ar pozitīvām emocijām varēja doties prom no Šveices, jo ar nu jau savu bijušo klubu īstā trillerī Šveices čempionāta finālā ar rezultātu 10:8 apspēlēja "Floorball Koniz" komandu. Nilsons izcēlās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm, tiekot atzītam par labāko savā komandā.

Interesanti, ka arī nu jau bijušais pasaules dārgākais florbolists Rasmus Sundsteds starpsezonu periodā nolēmis mainīt apstākļus, no "Storvreta IBK" komandas devies tieši uz Šveici, lai pievienotos šīs valsts vienam no spēcīgākajiem klubiem "HC Rychenberg".