Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:279, Did:0, useCase: 3

Krauklis kā pirmais savāc 500 punktus 2.līgas turnīrā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krauklis kā pirmais savāc 500 punktus 2.līgas turnīrā
Rihards Krauklis
Foto: FK Kalsnava

Aizvadītajā nedēļā ar piecām spēlēm sākās Latvijas čempionāts florbolā 2.līgā. Rihards Krauklis jau sezonas pirmajā spēlē tika pie sava 500. rezultativitātes punkta šajā čempionātā.

Līdz šim Rihards Krauklis pārstāvēja “Aizkraukle/Koknese” komandas krāsas, pirms šīs sezonas Latvijas čempionāta 2.līgas turnīrā atzīmējoties ar 499 rezultativitātes punktiem, kas ir labākais rādītājs līgas vēsturē. Ņemot vērā, ka “Aizkraukle/Koknese” nepieteica dalību turnīrā, bija jautājums vai spēlētājam izdosies sasniegt zināmo robežu. Florbolists starpsezonu periodā pievienojies “Kalsnava” komandai, jau pirmajā cīņā gūstot tik ļoti vajadzīgos vienus vārtus. Turklāt komanda čempionātu iesāka ar pārliecinošu 14:4 uzvaru savās mājās pār “Pēdu nav/Valmieras nov.”. Uzvarētājiem tajā spēlē ar četriem punktiem atzīmējās Kaspars Bičols un Gatis Rizgis, bet par labāko nosauca vārtsargu Renātu Cvetkovu, kurš tika galā ar 38 pretinieku metieniem. Vienlaikus jāatzīst, ka protokolā pa abām komandām kopā fiksēti fantastiski 103 izdarītie metieni jeb vidēji gandrīz divi metieni minūtē, kas lidojuši vārtu rāmī…

Neliela jubileja arī “Talsu NSS/ADAX” spēlējošajam trenerim Mārtiņam Maķevicam, kurš izbraukuma spēlē atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, sekmējot kurzemnieku 7:4 uzvaru viesos pret FK “Ozolnieki”. Maķevicam, kurš karjeras laikā gana daudz izspēlējies arī abās spēcīgākajās Latvijas čempionāta florbola līgās, pēc šīs spēles 2.līgas turnīrā izdevies tikt pie 101 (49+52) rezultativitātes punkta. Šo robežu gan turnīra vēsturē sasnieguši gandrīz divi simti spēlētāju.

Pārējās pirmās nedēļas spēlēs gana pārliecinošs izrādījās kādas komandas pārsvars. Turklāt, izņemot “Kalsnavu”, visos pārējos mačos pie uzvarām izdevās tikt viesu komandas florbolistiem. “Līgatne” izbraukumā ar rezultātu 12:6 izbraukumā tika galā ar “Smiltene’09” , vienības jaunpienācējam Edmundam Zandersonam tiekot pie diviem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Pie uzvaras ar sešu vārtu pārsvaru tika arī “Rēzeknes BJSS”, kas izbraukumā ar 9:3 apspēlēja “Liepupi”, turklāt spēles ievadā nonākot iedzinējos ar 0:2. Uzvarētājiem Andrejs Kozlovs un Armands Ivulāns atzīmējās ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Visbeidzot, FK “Vārme” neatstāja nekādas cerības “Saldus Floorball” vienībai, sagraujot oponentus ar 21:4. Raivis Indēvics guva sešus vārtus un izdarīja divas piespēles. Seši vārtu guvumi arī Tomam Kairišam, kuram viena piespēle.

Šonedēļ čempionātā ieplānotas četras spēles, no kurām spraigākā varētu būt pati pirmā, ko ceturtdien izspēlēs Inčukalnā, pie vietējiem SK “Coyote” viesojoties “Kalsnavai”, kas centīsies tikt pie otrās uzvaras. Otro panākumu lūkos izcīnīt “Līgatne”, savās mājās sacenšoties ar “Liepupi”. Savukārt pirmo spēli kopš atkāpšanos līmeni zemāk aizvadīs FK “Kurši FSS”, savās mājās uzņemot “Saldus Floroball”. Tikmēr FK “Jūrmala” beidzot būs sagaidījuši savu iespēju atgriezties laukumā, jo pērn nevienu maču viņi tā arī nespēja aizvadīt, jo iestājās Covid-19 noteikti aizliegumi. Jūrmalniekiem sezonas pirmā spēle ieplānota viesos ar “Ozolniekiem”.

Pirmās nedēļas spēļu rezultāti

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
24.0920:00FK Ozolnieki – Talsu NSS/ADAXOzolnieku vsk.4:7
24.0920:00FK Kalsnava – Pēdu nav/Valmieras nov.Kalsnavas p-sk.14:4
25.0913:00Smiltene'09 – LīgatneVariņi6:12
26.0914:00Liepupe – Rēzeknes BJSSLiepupe3:9
26.0916:30Saldus Floorball – FK VārmeDruvas SN4:21

Otrās nedēļas spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleVieta
30.0919:45SK Coyote – FK KalsnavaInčukalna SK
30.0920:00Līgatne – LiepupeLīgatnes SC
01.1020:30FK Kurši FSS – Saldus FloorballLOC Manēža
01.1020:00FK Ozolnieki – FK JūrmalaOzolniek vsk