Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:279, Did:0, useCase: 3

Pusfinālu ar uzvaru sāk "Līgatne" un FK "Irlava/Avant"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pusfinālu ar uzvaru sāk "Līgatne" un FK "Irlava/Avant"
Ar bumbiņu "Līgatnes" uzbrukuma līderis Jānis Levanovičs (#67)
Foto: floorball.lv

Latvijas florbola čempionātā vīriešu 2. līgā jau aizvadītas pirmās pusfinālspēles. Soli pretī finālam spēruši "Līgatnes" florbolisti, kuri pretinieku laukumā ar 8:5 pieveica komandu "Pēdu nav", kā arī FK "Irlava/Avant", kas savā laukumā ar 9:3 sakāva "Koknesi".

Vidzemes apakšgrupas uzvarētāja "Pēdu nav" (Matīši) Centra grupas uzvarētāju "Līgatni" uzņēma Kocēnos. Jau pirmā perioda laikā vienu vārtu pārsvaru ieguva līgatnieši (3:2), bet pēc otrās trešdaļas viņiem divu vārtu handikaps (5:3). Pēdējās trešdaļas pirmajā pusē "Pēdu nav" florbolistiem izdevās panākt izlīdzinājumu (5:5), taču atlikušajā laikā trīs bezatbildes vārtus guva "Līgatnes" spēlētāji, kuri varēja pusfināla sēriju sākt ar uzvaru – 8:5. Par labāko spēlētāju komandā "Pēdu nav" tika atzīts Gunārs Ozoliņš, bet rezultatīvākais ar divām piespēlēm bija Druvis Ruciņš. Uzvarētu rindās ar 5 (4+1) punktiem izcēlās Jānis Levanovičs, kuram arī labākā spēlētāja gods, bet viņa komandas biedrs Dāvis Mintiks savāca 3 (1+2) punktus.

Pie Kurzemes apakšgrupas uzvarētāja FK "Irlava/Avant" viesojās Latgales grupas spēcīgākā komanda "Koknese". Jau pirmā perioda laikā ar 3:0 vadībā izvirzījās irlavnieki, kuri otrajā trešdaļā šo savu pārsvaru saglabāja (6:3), bet pēdējā pat dubultoja – 9:3. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Ulvis Ansbergs, kurš atvairīja 19 no 22 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Klāvs Fogels ar 4 (3+1) punktiem, kā arī Renārs Austrums un Klāvs Zandbergs, kuriem pa diviem punktiem. Par labāko starp koknesiešiem atzina vienu vārtu autoru Kristapu Briedi, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Rihards Krauklis.

Jau šīs nedēļas nogalē vīriešu 2. līgas četras labākās komandas noskaidros finālistes.

Izmantotie resursi:
floorball.lv