Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:279, Did:0, useCase: 3

Ārpus pusfināla paliek gan Rēzeknes, gan Limbažu florbolisti

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ārpus pusfināla paliek gan Rēzeknes, gan Limbažu florbolisti
"Aizkraukle/Koknese", foto: FK Aizkraukle/Koknese

Gana pārsteidzoši noslēgušās cīņas Latvijas florbola čempionātā vīriešu 2.līgā, kur ārpus pusfināla palika gan regulārās sezonas uzvarētāji "Rēzeknes BJSS", gan ambiciozie "Impar Limbaži", kas regulārās sezonas izskaņā krietni pastiprināja savas rindas.

Kā jau to varēja paredzēt, pārliecinoši pusfināla barjeru sasniedza "Aizkraukle/Koknese", kas pēc 23:13 uzvaras izbraukumā, savās mājās ar rezultātu 8:1 atkārtoti tika gala ar FK "JeNo". Viesi vienīgos vārtus mačā guva vien mača 49. minūtē, kad paši bija pamanījušies kapitulēt jau sešas reizes. Rihards Krauklis ar trim vārtu guvumiem un vienu piespēli bija rezultatīvākais savā komandā. Četri punkti arī Niklāvam Vingrim, kurš tādējādi ar 466 (239+227) punktiem pakāpies uz otro vietu līgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, apsteidzot Arti Urbanoviču un Jāni Levanovičs. Tālu priekšā Vingrim ir vien komandas biedrs Krauklis.

Ambiciozi mērķi par uzvaru turnīrā bija "Impar Limbaži" komandai, kas neilgi pirms pāreju perioda noslēguma papildinājās ar šim līmenim ļoti augstvērtīgiem spēlētājiem. Taču ceturtdaļfināls tika sākts ar 3:7 zaudējumu mājās pret "Tērveti". Savukārt atbildes spēlē Zemgalē mājinieki bija vadībā ar 2:0, 4:2, 7:5, bet limbažnieki allaž atrada veidu kā atspēlēties, piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Adrianam Mihailovam, gūstot savus ceturtos vārtus spēlē, pirmo reizi mačā vadībā izvirzot "Impar Limbaži" ar 8:7. Mājinieki izlīdzinājumu panāca pamatlaika pēdējā minūtē, kad vārtsargs jau bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, bet vārtus guva Andrejs Dāvis Kmetjuks. Papildlaikā tika nospēlētas teju četras minūtes, kad pēc Kmetjuka piespēles uzvaras vārtus guva Krišs Jēcis, ievedot tērvetniekus pusfinālā – 9:8.

Tomēr, iespējams, lielākais pārsteigums ir FK "Jūrmala" komandas iekļūšana pusfinālā, kas atkārtoti tikusi galā ar 2.līgas Austrumu reģiona uzvarētājiem "Rēzeknes BJSS". Tiesa, rēzeknieši jau regulārās sezonas izskaņā pamatīgi buksēja, zaudējot četrās no pēdējām piecām spēlēm. Ceturtdaļfināla pirmajā spēlē jūrmalnieki bija pārāki ar 7:6 un arī savās mājās kontrolēja notikumu gaitu laukumā, ne uz mirkli nenokļūstot iedzinējos. Tiesa, latgalī spēja trīs reizes atspēlēt vienu vārtu deficītu, bet trešajā periodā prata tikt pie līdzsvara arī brīdī, kad septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām zaudēja ar 3:5. Izlīdzinājuma vārtus pamatlaika 57.minūtē guva Armands Ivulāns, bet papildlaika ceturtajā minūtē Kārlis Augusts Lauva tomēr ļāva līksmot jūrmalniekiem – vārtu guvums nodrošināja 6:5 uzvaru spēlē un 2:0 visā sērijā.

Līdz ar to noskaidrojies, ka par vietu finālā spēkosies FK "Tērvete" un FK "Jūrmala", bet potenciāli saistošākā varētu būt duelēšanās starp FK "Vārme" un "Aizkraukle/Koknese". Pusfināla spēļu sērijas tiks uzsāktas 18. martā. Pretēji ceturtdaļfināla sērijām, kad panākumam bija nepieciešamas divas uzvaras, pusfinālā sērijas aizritēs līdz kādas komandas trim panākumiem.

Latvijas čempionāts vīriešu 2.līga, 1/4 fināli

Komandas1. spēle2. spēle3. spēleSērijā
Rēzeknes BJSS – FK Jūrmala6:75:6 (OT)-0:2
FK Vārme – Līgatne10:68:5-2:0
FK Tērvete – Impar Limbaži7:39:8 (OT)-2:0
Aizkraukle/Koknese – FK JeNo23:138:1-2:0