Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:279, Did:0, useCase: 3

2.līgas ceturtdaļfinālos pietiek ar minimālo spēļu skaitu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

2.līgas ceturtdaļfinālos pietiek ar minimālo spēļu skaitu
FK "Valka" trešo sezonu pēc kārtas sasniedz pusfinālu
Foto: FK Valka

Latvijas florbola čempionāta vīriešu 2. līgā aizvadītas ceturtdaļfinālu spēles un visās uzvarētāja noteikšanai pietika ar diviem mačiem. Pusfinālu sasniegušas trīs Vidzemes reģiona komandas un viena Centra.

Spraigākā cīņa izvērtās Valkā, kad pirmajā mačā vietējais FK "Valka" pirmajā trešdaļā nonāca 1:5 iedzinējos pret "Coyote" un arī pēc diviem periodiem nekas būtiski nebija mainījies (4:8). Trešajā periodā piecas minūtes pirms pamatlaika beigām viesi joprojām atradās komfortablā vadībā, taču tad mājinieki guva divus vārtus, izlīdzinot rezultātu. Trešajā periodā viesi nopelnīja divus noraidījumus un otro vārtu guvumā pārvērta Gunārs Ozoliņš, nodrošinot Valkas komandai uzvaru ar 11:10 (1:5, 3:3, 6:2, 1:0). Atbildes cīņā Inčukalnā pirmajos divos periodos katra no komandām guva pa vieniem vārtiem, bet trešajā periodā "Valkas" komanda 54.minūtē guva trešos vārtus, divas minūtes pirms pamatlaika beigām panākot arī 4:2. "Koijoti" riskēja, mainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ielaižot vēl divus vārtus, līdz ar to pēdējās sekundēs gūtie vārti bija vājš mierinājums – "Valka" uzvarēja ar 6:3 (1:1, 1:1, 4:1), iesoļojot pusfinālā.

Pusfinālā Valkas komandu gaida spēkošanās ar "Impar Limbaži" komandu, kas uzvarēja regulāro sezonu, bet ceturtdaļfinālā tika galā ar "Leģions/Grobiņas novads". Spraiga izvērtās pirmā spēle Grobiņā, kurā viesi uzvarēja ar 5:4 (1:1, 3:2, 1:1), uzvaras vārtus gūstot desmit minūtes pirms pamatlaika beigām. Rupjībām bagātā spēles izskaņā, kad tiesneši bija spiesti parādīt sarkano kartīti katras komandas vienam spēlētājam, vārti vairs netika gūti. Otrajā cīņā Limbažos mājinieki otrā perioda otrajā daļā ieguva triju vārtu pārsvaru, bet 45.minūtē kurzemnieki 36 sekunžu laikā guva trīs vārtus! Pēc pieprasītā pārtraukuma limbažnieki sakārtoja spēli, divu minūšu laikā ar trim precīziem metieniem atkal iekrājot pārsvaru, ko vairs neizsēja, izcīnot uzvaru ar 9:6 (2:2, 4:1, 3:3).

Divas ļoti rezultatīvas spēles izvērtās starp "Koknesi" un "Ķekavas Bulldogs" komandām. Pirmajā spēlē Ķekavā viesi otrajā periodā iekrāja piecu vārtu pārsvaru un, lai kā arī censtos atspēlēties, viņiem tas neizdevās, "Koknesei" uzvarot ar 12:9 (2:1, 5:2, 5:6), tādējādi ieliekot labus pamatus uzvarai. Savā laukumā "Koknese" 21.minūtē bija vadībā jau ar 6:0, bet desmit minūtes vēlāk viss sākās praktiski no jauna, jo viesi piecus vārtus bija atspēlējuši. Taču tad mājinieki sakāroja savu spēli, trešajā periodā dzēšot jebkādu intrigu mačā, izcīnot panākumu ar 17:9 (5:0, 4:6, 8:3). Uzvarētāju rindās Raivis Kurnigins šajā mačā atzīmējās ar 12 rezultativitātes punktiem!

Kā vienīgā Centra reģiona komanda pusfinālā iekļuva "Tērvete", kuri arī uzvarēja savā reģionā. Pirmajā mačā Rencēnos pret vietējo "Pēdu nav" divas trešdaļas bija vērojama līdzīga cīņa, bet trešā perioda pirmajās četrās minūtēs viesi guva trīs vārtus, panākot 8:4 vadību. Mājinieki pietuvojās viena precīza metiena attālumā, taču uzvaru "Tērvete" no rokām vairs neizlaida – 9:7 (4:2, 1:2, 4:3). Savā laukumā "Tērvete" 15 minūšu laikā bija panākusi 5:0 vadību un konkurētus tuvāk par diviem precīziem metieniem nepielaida, svinot 12:8 (5:3, 4:3, 3:2) uzvaru, arī iekļūstot pusfinālā, kurā spēkosies pret "Koknesi".

Pusfināla cīņas sāksies 17. martā.