Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:279, Did:0, useCase: 3

Spītējot kalendāram, "Pēdu nav" kā pēdējie tiek play-off

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Spītējot kalendāram, "Pēdu nav" kā pēdējie tiek play-off
"Pēdu nav"
Foto: Floorball.lv

Noslēgušās cīņas Latvijas florbola čempionātā vīriešu 2. līgā, noskaidrojot tās astoņas komandas, kas turpinās cīņu par čempionāta godalgām. Spraigā cīņā pēdējo ceļazīmi izcīnīja "Pēdu nav" no Rencēniem.

Pirms pāris nedēļām Sportacentrs.com rakstīja, ka piecas ceļazīmes ceturtdaļfinālā jau ir aizņemtas. Vidzemes reģionā bija jānoskaidro vēl divas veiksminieces. Šķietami labākajās pozīcijās atradās "Pēdu nav", kuriem divas spēles pirms regulārās sezonas noslēguma bija par attiecīgi trim un četriem punktiem vairāk kā tuvākajām konkurentēm. Taču vienlaikus viņiem arī par vienu nospēlēto spēli vairāk un sarežģīts kalendārs. Zaudējums rezultatīvā spēlē ar 11:13 mājas mačā pret "Koknesi" situāciju neuzlaboja. Līdz šai spēlei "Līgatne" bija pamanījusies ar 12:6 uzvarēt "Rubeni-2" un ar 11:4 apspēlējusi "Kalsnavu", nostājoties līdzās sāncenšiem pirms pēdējās spēļu kārtas. Savukārt FK "Valka" savā laukumā pamanījās izlaist piecu vārtu pārsvaru pār "Rēzeknes BJSS", divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām komandas līderim Linardam Ščegoļevam tomēr gūstot uzvaras vārtus – 9:8. Līdz ar to pirms pēdējās spēļu kārtas "Pēdu nav" un "Līgatne" bija savākušas pa 30 punktiem, bet valcēniešiem 29 punkti un viena spēle rezervē.

Tajā FK "Valka" viegli izrēķinājās ar "Salu" 10:2, pakāpjoties uz trešo vietu tabulā, savu likteni paturot pašu rokās. Tajā pašā dienā ar šokējošu 4:11 no Kalsnavas mājās devās Līgatnes florbolisti, līdz ar to savu likteni atstājot konkurentu rokās. Bet konkurenti savu iespēju garām nelaida, nākamajā dienā "Valkai" ar 16:4 viesos izcīnot uzvaru pār "Rubene-2", kamēr "Pēdu nav" pēdējā trešdaļā atspēlējās no 3:5 deficīta, izcīnot 7:6 uzvaru Rēzeknē. Noslēdzoties regulārajai sezonai, "Pēdu nav" un "Līgatne" bija sakrājušas pa 33 punktiem, bet abās savstarpējās spēlēs pārāki bijuši Rencēnu florbolisti (11:8 mājās un 7:6 papildlaikā viesos), ar ko bija gana, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā.

Savukārt centra reģionā jau pirms pāris nedēļām vietu izslēgšanas turnīrā bija nodrošinājušas "Tērvetes", "Ķekavas Bulldogs" un "Leģions/Grobiņas novads" komandas. Par pēdējo ceļazīmi cīnījās "SC Mēmele/Code" un "Coyote" no Inčukalna. Turnīru ātrāk noslēdza Inčukalna komanda, kas Latvijas čempionātā atgriezušies pēc vairāku gadu pārtraukuma. Mājas spēlē ar 13:7 uzvarot "Vārmi", tika noņemti pēdējie jautājumi par to, kuri kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Savukārt 7:4 uzvara viesos pār "Leģions/Grobiņas novads" ļāva "koijotiem" pakāpties pat uz otro vietu tabulā, tiekot pie teorētiski vieglākiem konkurentiem turnīra tabulā. Tas bija iespējams ne vien pateicoties uzvarai pār Grobiņas komandu, bet arī "Mēmele/Codes" uzvaru pār "buldogiem" ar 12:9. Tomēr šī uzvara zemgaliešiem nāca pārāk vēlu un trīs zaudējumu sērija pašā regulārā čempionāta izskaņā izrādījās liktenīga, liedzot komandai pirmo reizi kvalificēties play-off sacensībām.

Par regulārā turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva "Coyote" spēlējošais treneris Jānis Levanovičs, savācot 69 (46+23) punktus, par desmit apsteidzot Arti Urbanoviču, kurš spēlējošā trenera funkcijas pilda FK "Vārme" komandā. Trešais ar 56 punktiem Agnis Kaļva. Ja Urbanovičam un Kaļvam sezona ir noslēgusies, tad Levanovičs savu statistiku vēl varēs uzlabot izslēgšanas turnīrā.

Ceturtdaļfinālos komandas cīnīsies līdz divām uzvarām. "Tērvete" (#1C) uzskatāmi par diezgan izteiktiem favorītiem duelī pret "Pēdu nav" (#4V), jo visas sezonas garumā spējuši demonstrēt stabilu sniegumu. Savukārt Vidzemes reģiona uzvarētājiem "Impar Limbaži" (#1V) priekšā daudz grūtāka cīņa ar "Leģions/Grobiņas novads" (#4C). Limbažnieki ļoti sen nav spēlējuši izslēgšanas turnīrā, kamēr Kurzemes klubs pērn aizspēlējās līdz pat čempionāta finālam, kurā zaudēja Rojas florbolistiem. Savukārt pāros, kuros tiksies "Koknese" (#2V) ar "Ķekavas Bulldogs" (#3C) un "Coyote" (#2C) ar "FK Valka" (#3V) grūti atdot kādai komandai pārsvaru.

Kokneses komanda aizpagājušajā sezonā aizspēlējās līdz ceturtajai vietai turnīrā, pērn zaudējot Grobiņas florbolistiem, kas liecina par to, ka komandai izslēgšanas turnīros diez ko nesekmējas. Tajā pašā laikā Ķekavas komanda pēdējos gados izslēgšanas turnīram nemaz nav spējusi kvalificēties, bet šosezon komandas sastāvs ir krietni kvalitatīvāks.

"Coyote" jau savā debijas sezonā sasnieguši izslēgšanas turnīru un komandas sastāvs ir gana spēcīgs, lai šis nebūtu pēdējais pakāpiens. Tajā pašā laikā valcēnieši pēdējās divās sezonās allaž pārvarējuši ceturtdaļfināla barjeru, abus gadus tiekot galā ar FK "Jūrmala". Šosezon viņiem pretinieks pirmajā kārtā jau daudz nopietnāks. Turklāt jāatceras, ka šajās divās sezonās FK "Valka" izslēgšanas turnīram kvalificējās kā reģiona labākā komanda, bet šosezon play-off iekļuva vien pēc panākuma pēdējā spēļu kārtā.