Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Lauvas kapitulē Madonai arī mājās

Lauvas kapitulē Madonai arī mājās
Madona mājiniekiem Rīgas Lauvām aizsardzībā sagādāja ne mazum galvas sāpju

Šodien Rīgas Olimpiskajā sporta centrā 2. apļa spēles uzsāka mājinieki Rīgas Lauvas un Madona. Arī šoreiz pārāki bija madonieši, izcīnot uzvaru ar 8:4.

Pirms spēles.

Abas komandas tikās sezonas pirmajā spēlē Kalsnavā, kad Lauvas nemācēja noturēt 5:3 pārsvaru un cieta zaudējumu ar 5:7. Arī otro apli abām komandām bija jāiesāk ar savstarpējo spēli.

Ja pirms iepriekšējās spēles par favorītiem tomēr tika uzskatīti 1. līgas jaunpienācēji no Rīgas, tad tagad favorītu loma bija madoniešiem. Lauvām par labu nerunāja arī tas, ka 6 spēlētāji pameta komandu, lai pievienotos jaunajam augstākās līgas klubam Rīgas Lauvas/LU.

1. periods.

Lauvām vārtos stājās Mārtiņš Romānovs, viesiem - Valdis Jukna. Iemetienu uzvarēja Lauvas un pirmo metienu pa vārtiem izdarīja Aleksandrs Mahortovs. Arī dažas turpmākās minūtes bumbiņu vairāk kontrolēja mājinieki, bet Madona centās veidot bīstamus pretuzbrukumus.

Tomēr pirmos vārtus gūst viesi, kad vairākumu izmanto eks-rēzeknietis Igors Kalnačs. Lauvu rindās noraidījumu bija izpelnījies Reinis Papulis par nepareizu grūšanu.

Izskatījās, ka Madonu šie vārti ir sapurināja un viesi ar vien aktīvāk sāka apdraudēt Lauvu vārtus. Jau pēc mazliet vairāk kā minūtes Reinis Zdanovskis ar individuālu reidu caur mājinieku aizsardzību panāca jau divu vārtu pārsvaru viesiem.

Madonieši nedomāja apstāties un jau 10. minūtē panāca 3:0, kad pirmais pie Mārtiņa Romānova atsistās bumbiņas pirmais bija Aleksandrs Grehovs, kurš to iebakstīja vārtos.

Tomēr 11. minūtē pie pirmā vārtu guvumā tiek arī Lauvas, kad Andis Pekšs realizē pirmo vairākumu šajā spēle, ko madonietis bija saņēmis par nesportisku uzvedību. Spēle joprojām bija ļoti atklāta, ar daudzām kļūdām un pretiniekiem uzdāvinātiem momentiem pēc pašu komandu kļūdām. Šoreiz veiksme uzsmaida Lauvām, kad Mahortovs gūst vārtus ar tālu metienu. Lauvas samazinājušas rezultātu līdz minimumam. 3:2. Kā vēlāk izrādījās tā bija mazākā vārtu starpība šajā spēlē.

Joprojām turpinājās atklāta spēle un izdevības bija abām komandām. Kārtējo reizi nostrādāja teiciens - neiemet tu, iemetīs tev. Vispirms rīdzinieks Artis Ancāns neizmanto lielisku izdevību panākt līdzsvaru uz tablo, kam jau nākamajā uzbrukumā seko Reinis Zdanovskis atbilde, gūstot vārtus skaistā griezienā no vārtu priekšā, atjaunojot divu vārtu pārsvaru - 2:4.

Madonieši izmantoja kārtējo rīdzinieku paviršību aizsardzībā un Igors Kalnačs gūst otros vārtus spēlē - 2:5. Mājinieki izskatījās kā aizmiguši, paši radot problēmas pie saviem vārtiem, ko Madona arī izmanto.

Lauvam rodas iespēja otro reizi spēlēt skaitliskajā vairākuma, taču kārtējo reizi madonieši atrod caurumu Lauvu aizsardzības bastionos un Grehovs gūst savus otros vārtus spēle. Rezultāts kļūst 2:6.
Lauvām tomēr izdodas realizēt arī šo vairākumu, kad pēc ilgākas saspēles vārtus gūst Armands Virsis pēc Ivara Karnīša piespēles. 3:6.

Pirmajā periodā vairāk vārtu netiek gūti un ejot atpūtā rezultāts 3:6 mājiniekiem par sliktu. Metienu attiecība: Lauvām - 11, Madonai - 28.

2. periods.

Otro periodu mājinieki uzsāka daudz apņēmīgāk, tomēr atkal pie panākuma tiek viesi, skaisti izspēlējot soda izspēli. Vārtus gūst Gatis Gailums. 3:7. Madona turpināja apdraudēt Romānova sargātos vārtus, ik pa brīdim iespiežot Lauvas uz ilgāku laiku aizsardzības zonā.

Spēles 29. minūtē rīdzinieki kārtējo reizi iekrīt aizsardzībā un madonieši, kā vēlāk izrādās, gūst savus pēdējos vārtus spēlē. Otros vārtus pēc kārtas gūs Gailums. 3:8.

Spēle kļuva šķietami mierīgāka, tomēr ik pa brīdim uzbangoja asumi. Tā nepatīkami triecienu pa galvu ar nūju saņēma mājinieks Artis Ancāns, tomēr noraidījums nesekoja. Pēc brīža jau otro noraidījumu spēlē nopelna Reinis Papulis, nostādot Lauvas vēl nepatīkamākā stāvokli. Tomēr Madona nespēj izmanto doto iespēju gūt kārtējos vārtus.

Pēc otrā perioda - 3:8 viesu labā, metienu attiecība vienāda - 8:8.

3. periods.

Trešais periods bija noraidījumiem bagāts, uz noraidīto soliņa sēdās sešas reizes madonieši un divas reizes rīdzinieki. Pēdējās 20. minūtēs tika gūti tikai vieni vārti, kad trešo reizi spēlē Lauvas realizēja vairākumu. Vārtu autors Armands Virsis.

Kulminācija notiek sešas sekundes pirms spēles beigām, kad Artis Ancāns atbild uz madonieša provokāciju un saņem 5 minūtes par bīstamu sitienu, madoniešu frontē uz noraidīto soliņa sēžas gan provokators Guntars Kļaviņš, gan madoniešu kapteinis Renārs Vārsbergs par nesportisku uzvedību.

Spēle galarezultāts - 4:8 viesu labā, kas ir madoniešu septītā uzvaru sezonā. Metienu attiecība pēdēja periodā 14:10 Lauvām par labu.

Secinājumi pēc spēles.

Madonieši pierādīja, ka ne velti atrodas tabulā uzreiz aiz lielā dueta(Ulbroka un Rīga) un ļoti ticams, ka tieši viņi būs tie, kas kopā ar vēl kādu komandu pavasarī pārspēlēs centīsies iekļūt augstākajā līgā.

Savukārt, Lauvām, pēc sastāva pavājināšanās, būs ļoti jāsaņemas, lai noturētos pirmajā līgā. Komanda ir jauna, tāpēc domājams, ka Lauvas savu sniegumu var vienīgi uzlabot.

Rakstā izmantotie resursi:

rigaslauvas.lv
floorball.lv