Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

FK "Jūrmala" ar pastiprināto sastāvu pārliecinoši apspēlē FK "Valka"

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1. līgā pārliecinošu uzvaru savas mājās izcīnīja Jūrmalas florbolisti, kuri ar rezultātu 6:2 uzveica FK "Valka". Uzvaras vārti komandas jaunpienācēja Krišjāņa Zepa kontā, savukārt, Renārs Bušs piedalījās četros komandas vārtu guvumos (1+3).

Lai Jūrmalas komanda turnīra tabulā nenoslīdētu vēl zemāk, bija nepieciešama uzvara. Uzvara, kas pārtrauktu komandas īso, bet sāpīgo, divu spēļu zaudējumu sēriju un ļautu saņemties turpmākajām cīņām par komandas izvirzīto mērķi - jau nākamgad spēlēt Virslīgā! Šajā spēlē tas izdevās, FK "Jūrmala" izcīnīja savu ceturto uzvaru šajā sezonā un pakāpās uz 5. vietu. (vismaz līdz rītdienas Babītes un Madonas spēlei) Patiess prieks bija raudzīties Sporta nama tribīnēs, kuras ar katru spēli kļūst jo pilnākas!

Komandu sastāvs

Galvenā ziņa par valcēniešiem - vārtos šoreiz nevis jaunais Pēteris Stepītis, bet Sergejs Aleksejevs. Nespēlēja arī uzbrucēji Kaspars Sūcis, Gundars Rudzītis un aizsargi Mārcis Krams un Uģis Liepiņš. Taču jūrmalnieku jaunumi bija nozīmīgāki. Pirmā spēle FK "Jūrmala" sastāvā Krišjānim Zepam, Kristapam Jēkabsonam un Gintam Fricbergam. Rezervē vēl viens jaunpienācējs - vārtsargs Ivars Dišereits. Šajā spēlē nepiedalījās Rolands Kreicmanis, Mārtiņš Karnītis, Andris Regža, kā arī, neaktīvo sarakstā izliktie - Kristaps Mulders un Aleksandrs Jakovļevs. Jūrmalnieku vārtos - Ģirts Vaitužis. Jūrmalnieku komandai pievienojies arī Armands Veikša, taču šīs spēles pieteikumā vēl nebija atrodams.

FK "Jūrmala" sastāvs:

1. maiņa - Kļimovs - Keisters - Bušs, Krickis - Kokars;
2. maiņa - Fricbergs - Lahdesmaki - Jēkabsons, Puķītis - Zeps;
3. maiņā - Kvāls - Naumovs (C) - Auzāns*, Vasaraudzis - Miks.
- Auzāna vietā brīžiem laukumā devās Teļkovs
Vārtos: Vaitužis.
(Uz soliņa: Ošiņš, Dišereits)

FK "Valka" sastāvs:

1. maiņa - Vjazovs - Valtiņš - Ozoliņš (C), Tolmanis - A. Lazdiņš;
2. maiņa - Līviņš - Kazaks - E. Lazdiņš, (A. Lazdiņš)* - Krievāns;
3. maiņa - Bošs - Kuncevičs - Poļakovičs, (Krievāns) - (A. Lazdiņš).
- Spēlētāji spēlēja vairākās maiņās, tāpēc minēti iekavās.
Vārtos: Aleksejevs.
(Uz soliņa: Stepītis)

Spēles tiesneši:
K Arājs, A. Kivkulis.

Spēles gaita

Komandas, kā ierasts, spēles ievadā cīnījās par iniciatīvu un iespēju izvirzīties vadībā. Pirmie reālu vārtu gūšanas iespēju ieguva jūrmalnieki un jau pirmajā minūtē Buša metienu atvairīja viesu vārtu pārliktnis. Savukārt, 5. minūtē jūrmalnieki pirmo reizi spēlēja vairākumā - divu minūšu noraidījumu par Auzāna nepareizu grūšanu saņēma Vjazovs. Vairākumā bīstamākais metiens 6. minūtē izdevās Naumovam, taču bumbiņa lidoja nedaudz pāri vārtiem. 7. minūtē Vjazovs, iznākot no noraidīto soliņa, nonāca labā pozīcijā pret vārtiem, bet Vasaraudzis neļāva valcēnietim izdarīt metienu. Nākamajā epizodē jūrmalnieks Krickis izdarīja metienu pa vārtiem, kuru nekļūdīgi pielaboja Bušs! 9. minūtē liela burzma izveidojās pie jūrmalnieku vārtiem, bet valcēnieši tā arī netika līdz bumbiņai. Vēlāk, Lahdesmaki metienu ar ceļgalu pāri vārtiem atsit Aleksejevs. 12. minūtē atkal aktīvs Bušs - no aizvārtes zonas piespēlē bumbiņu Keisteram, kurš panāk jau 2:0 jūrmalnieku labā! Minūti vēlāk jūrmalnieki iegūst iespēju gūt trīs vārtu pārsvaru, jo par nepareizu spēlētāju maiņu noraidījumu saņem valcēnieši. Šajā vairākumā jūrmalneki pamatīgi nomētāja valcēniešu vārtus. Tā, piemēram, Vasaraudža raidītā bumbiņa pēc atsitiena no kāda spēlētāja vārtu priekšā mainīja lidojuma virzienu, bet lieliski vārtos noreaģēja Aleksejevs! 16. minūtē Kazaka izgājiens pret Vaituži, metiens mājiņā, bet šoreiz pārāks Vaitužis. Jūrmalniekiem gan neizdevās nosargāt savus vārtus neskartus pirmajā trešdaļā, jo Līviņš pēc Lazdiņa piespēles ar metienu no asa leņķa 19. minūtē samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Pārtraukumā ejot, 2:1 mājinieku labā.

Otrās trešdaļas pirmajā minūtē labs metiens Valtiņam, bet Vaitužis lieliski pārvietojas vārtos un atvaira to. Pēc brīža vēlreiz Vaitužis - šoreiz ar plecu pēc Vjazova metiena vārtu augšējā stūrī. 22. minūtē no Jēkabsona piespēles rezultatīvs metiens Zepam - 3:1. 25. minūtē Krickis nesaprotas ar maiņas partneriem un atdod piespēli uz malu, kurā nav jūrmalnieku, ātrais pretuzbrukums viesiem - seko uzmetiens uz vārtiem, kuru pielabo Kazaks, bet bumbiņa lido pāri vārtiem. 27. minūtē bīstams moments pie jūrmalnieku vārtiem - pēc Valtiņa metiena no labās malas, bumbiņu gandrīz uz vārtu līnijas aptur Vaitužis. 29. minūtē Krickis pa gaisu aizmet bumbiņu līdz Aleksejeva vārtiem, kur pirmais pie bumbiņas ir Kļimovs, kurš sit bumbiņu tieši virsū vārtsargam. 30. minūtē labi saspēlējas Fricbergs ar Lahdesmaki, taču līdz metienam tikt neizdodas. 33. minūtē pilnīgi viens valcēniešu zonā ir Kļimovs, bet viņa vienā pieskārienā izdarītais metiens nav precīzs. 35. minūtē Keisters izdara tālu metienu pa vārtiem, bumbiņa nonāk pie Buša, kurš to atdod Kļimovam pie labā vārtu stabiņa. Šoreiz Kļimovs ar atkārtotu metienu ir precīzs un izvirza jūrmalniekus vadībā ar 4:1. 36. minūtē Vasaraudzis krīt un saņem nejaušu, bet nepatīkamu, sitienu ar ceļgalu pa galvu, tomēr turpina spēli. 37. minūtē A. Lazdiņš aizķeras aiz Kļimova nūjas un ieslīd ar seju bortā - rezultātā jūrmalnieki pirmo reizi mazākumā. Neko bīstamu šajā vairākumā izveidot neizdodas un pirms pēdējās trešdaļas jūrmalnieki vadībā ar 4:1.

Trešā trešdaļa sākās mājiniekiem neveiksmīgi. Teļkova un Naumova nesaprašanos izmantoja A. Lazdiņš - atdeva piespēli E. Lazdiņam, kurš izdarīja metienu no centra. Bumbiņa no vārtu stabiņa ielidoja vārtos un rezultāts jau trešā perioda otrajā minūtē kļuva 4:2. Jūrmalnieku pārsvars atkal samazināts līdz diviem vārtiem, turklāt, 45. minūtē Keisters par atkārtotiem pārkāpumiem nopelnīja divu minūšu noraidījumu - viesu lielā iespēja vairākumā lauzt spēles gaitu! Taču, jūrmalnieki saskaņoti darbijās aizsardzībā un nedeva iespēju pretiniekam izveidot kādu bīstamu momentu pie saviem vārtiem, bloķējot vairumu valcēniešu metienu. 51. minūtē no Zepa piespēles netveramu tālšāvienu izpilda Jēkabsons, liekot jūrmalniekiem atviegloti uzelpot par atjaunoto trīs vārtu pārsvaru - 5:2! Mirkli vēlāk savu iespēju izmanto Kļimovs, kurš pārrauj viesu aizsardzību, izskrien vārtu priekšā, saņem precīzu Buša piespēli un sesto reizi sarūgtina Aleksejevu. Astoņas minūtes līdz pēdējās trešdaļas beigām jūrmalnieki izvirzās pārliecinošā vadībā ar 6:2 un ir praktiski izšķīruši spēles likteni. Mača izskaņā katra no komandām divas minūtes spēlē vairākumā, bet pārvērst skaitlisko pārsvaru vārtu guvumā neizdodas un spēle tā arī noslēdzas - ar rezultātu 6:2 uzvaru izcīna mājinieki FK "Jūrmala".

Kopsavilkums

To, vai komanda līdzšinējā sastāvā būtu spējusi šodien uzvarēt, mēs vairs nekad neuzzināsim, bet, varbūt, pat labi, ka tā! Jūrmalnieku jaunpienācēji kopumā guva četrus punktus, kas ir precīzi trešā daļa no kopējā komandas izcīnīto punktu skaita. Aplūkojot statistiku, var redzēt, ka jūrmalnieki nav izmantojuši nevienu no trim vairākumiem (pēdējās divās spēlēs izmantots tikai viens no deviņiem), bet arī nevienā no trim mazākumiem nav ielaiduši nevienus vārtus, kas, salīdzinot ar iepriekšējo spēli, ir solis uz priekšu! Lieliska spēle gan punktu, gan snieguma ziņā Bušam - izdarīja daudz metienu, guva vārtus un dāsni dalīja precīzas un rezultatīvas piespēles saviem maiņas biedriem! Komandai noteikti jāpiestrādā pie vairākuma realizācijas, kurai varētu būt liela nozīme komandas turpmākajos panākumos. Nākamā spēle FK "Jūrmala" 28. novembrī tepat Bulduros pret spēcīgo Valmieras komandu.

Metienu attiecība: 49 (Aleksejevs - 43 no 49) - 27 (Vaitužis - 25 no 27)
Soda minūtes: 6:6
(FK Jūrmala : FK Valka)

Kā Jūs vērtētu FK "Jūrmala" sastāva papildinājumu?

  • 35

  • 22

  • 8