Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Florbola klubs "Rīga" priekšlaicīgi nodrošina uzvaru 1. līgā

Florbola klubs "Rīga" priekšlaicīgi nodrošina uzvaru 1. līgā
Galvaspilsētas klubs ir nodrošinājuši sev zelta medaļas 1. līgā

Piektdiena, trīspadsmitais. Daudziem jau šis datums vien uzdzen šausmas, bet ne "FK RĪGAS" komandai. Šodien tika izcīnīta ļoti svarīga uzvara, kas rīdziniekiem nodrošināja nākamajā sezonā vietu virslīgā. Uzvarēti tika vienīgie pāri darītāji - Ķekavas florbolisti ar rezultātu 9:4.

Otro reizi pēc kārtas "FK RĪGAS" vārtos stājās jaunākais no vārtsargiem - Haralds Dišereits, kurš šodien vārtos spēlēja pārliecinošāk kā "Fastum/Lielvārde" komandu. Neskatoties uz to, ka mājinieku komandas aizsargs Kārlis Vitkovskis pirmdienas treniņā guva nepatīkamu potītes savainojumu, šodien Kārlis bija Olimpiskajā sporta centrā Rīga un juta līdzi savai komandai no tribīnēm.

Abas komandas spēli iesāka aktīvi, neļaujot nevienam neko izdarīt. Haralds Dišereits pirmo reizi spēlē iesaistījās pirmās minūtes beigās, kad viņš atvairīja bīstamu Kaspara Logina velkošo metienu. Nākošās minūtes laikā spēle vairāk norisinājās pie Edgara Gailīša sargātajiem vārtiem, taču rīdziniekiem Edgaru pārspēt neizdevās un ķekavnieku vārti palika neskarti. Ceturtajā minūtē pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja bija Gintam Fricbergam, kad viņš apskrēja apkārt vārtiem un izdarīja asu metienu pa zemi, kas trāpīja pa vārtu stabiņu. Spēles rezultāts tika atklāts pēc nospēlētām četrām minūtēm un četrdesmit septiņām sekundēm - "FK RĪGAS" uzbrucējs Guntis Jākobsons piespiež kļūdīties viesu aizsargam, atņem bumbiņu un met to pa vārtiem - trāpa virsu vārtsargam - vārtsargs to atvaira, bet uz atlēkošo bumbiņu acīgs ir Ēriks Akulovs, kurš arī gūst pirmos vārtus šajā spēlē (1:0).Divas minūtes vēlāk iepriekš minētiem mājinieku spēlētāji gūst gandrīz otros vārtus, kad Guntis Jākobsons saņēmis piespēli no Ērika raida to tieši vārtsargam rokās. Astotajā minūtē "FK RĪGAS" spēlētājs Ģirts Lūsis ļoti labi izlaužoties starp "Ķekavas" aizsargiem atdod piespēli Alvim Dālem, kurš padod tālāk savam brālim Tomam ,kurš bumbiņu trāpa pa vārtu stabiņu. Rīdzinieki vairākas minūtes ļoti aktīvi darbojās viesu laukuma pusē, kas noveda pie ļoti daudzām vārtu gūšanas iespējām, kas diemžēl netika izmantotas. Desmitās minūtes vidū, mājinieki rezultātu dubultoja - Gatis Lūsis ieraudzījis vienu pašu Alvi Dāli pie pretinieku vārtiem uzreiz pa gaisu padeva piespēli un Alvis neapstādinot no gaisa no neērtās puses raidīja bumbiņu vārtos (2:0).Pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem viesi sāka vairāk uzbrukt par ko liecināja arī vairāki bīstamiem metieni, bet Haraldu pārspēt neizdevās. Četrpadsmitajā minūtē "FK RĪGAS" aizsargi pārāk tālu aizgāja no savas aizsardzības zonas, kas arī noveda viņus pretuzbrukumā - trīs uzbrucēji pret vienu aizsargu - un ķekavnieki to arī izmantoja, izspēlējot līdz tukšiem vārtiem Oskars Gailītis atdeva piespēli Jānim Mežotnim, kurš arī guva pirmos vārtus savai komandai(2:1).Sešpadsmitajā minūtē svaigi uz laukuma iznākušais Ivars Bērziņš aktīvi nospēlēdams uzbrukumā savai komandai nopelnīja soda metienu, ko Alvis Dāle šoreiz nerealizēja un tāpēc uz divām minūtēm par nepareizu sitienu tika noraidīts "Ķekavas" spēlētājs Ēriks Gerhards. Vairākumā rīdziniekiem pavadīja tikai četrdesmit sekundes, jo Gatis Lūsis izdarīja asu piespēli pa diognāli Gintam Fricbergam, kurš neapstādinot bumbiņu raidīja Edgara Gailīša sargātajos vārtos(3:1).Pusotru minūti pirms pirmās trešdaļas beigām Haralds Dišereits atsit Kaspara Logina spēcīgo metienu, bet tomēr vārtu priekšā veiksmīgi nospēlē Jānis Mežotnis, gūdams gan savai komandai otros vārtus, gan arī sev(3:2).Rezultāts pēc pirmā perioda 3:2,metienu attiecība 11:6 par labu "FK RĪGAI".

Perioda sākumā Konstantīns Balzaris acīgs ieraudzīja, ka viņa komandas biedrs Gints Fricbergs ir aizsedzis redzamību vārtsargam un izdarīja tālu metienu pa "Ķekavas" vārtiem, bet ļoti labi aizsardzībā nospēlēja viņu rezultatīvākais spēlētājs Kaspars Logins, kurš šo metienu bloķēja. Otrās minūtes beigās pret Kasparu Loginu rīdzinieks Alvis Dāle parupji nospēlēja pie laukuma stūra, grūzdams Kasparu bortā un pēc šī pārkāpuma Alvis Dāle saņēma divas minūtes par protestēšanu. Vairākumā viesi ļoti daudz uzbruka, bet vārtos pārliecinoši darbojās Haralds Dišereits un aizsardzībā "FK RĪGAS" komandas kapteinis Normunds Rams. Mazākumu izturējuši mājinieki uzreiz devās uzbrukumā un Ģirts Lūsis zibenīgi atdeva piespēli Alvim Dālem, kas šoreiz neprata apstrādāt bumbiņu un uzbrukums tika neitralizēts. Septītās minūtes sākumā ķekavnieki izveidoja uzbrukumu, kas noslēdzās ar vārtu guvumu - Jānis Sniķeris saņēmis piespēli no sava vārda brāļa Jāņa Mežotņa raidīja bumbiņu Haraldam Dišereitam virs kreisās kājās (3:3).Astotajā minūtē strīdīgs moments izveidojās pie Edgara Gailīša vārtiem, kad Ģirtam Lūsim no muguras ietriecās kājās un viņš tika nogāzts, taču tiesnešu svilpe šoreiz klusēja. Minūti vēlāk arī strīdīgā situācijā tiesneši noraidīja "FK RĪGAS" uzbrucēju Gunti Jākobsonu par spēli guļus. Arī šoreiz vairākumu viesi neprata izmantot un vairākums beidzās bez bīstamiem momentiem. Kad bija nospēlēts mazliet vairāk par pusi no spēles - Ēriks Akulovs ar Alvi Dāli izveidoja ātro uzbrukumu un Alvis to noslēdza ar vārtu guvumu(4:3).Četras minūtes vēlāk rupji pie borta pret Jāni Mežotni nospēlēja Romans Gemma par ko arī viņš tika noraidīts uz divām minūtēm par bloķēšanu. Esot trešo reizi vairākumā, "Ķekava" šoreiz ātri vien - desmit sekunžu laikā - guva vārtus un kārtējo reizi panāca izlīdzinājumu - no Kaspara Logina piespēles ar asu velkošo metienu izlīdzinājumu panāca Jānis Sniķers, raidīdams bumbiņu tālajā devenē(4:4).Arī otrajā periodā tika gūti vārti pusotru minūti pirms trešdaļas beigām - Gatis Lūsis saņēmis piespēli no Ērika Akulova met pat vārtiem un pie vārtiem veiksmīgi nospēlē Toms Dāle, izvirzot "FK RĪGU" vadībā ejot pārtraukumā(5:4).Rezultāts pēc otrā perioda 5:4,metienu attiecība otrajā periodā vienāda - 9:9.

Spēle ar ļoti daudz kļūdām un nerealizētām vārtu gūšanas iespējām abu komandu izpildījumā.

Pēdējā trešdaļa iesākās mierīgi, jo kļūdīties negribēja neviena no abām komandām. Abas komandas apmainījās ar vairākiem tālmetieniem un dažiem uzbrukumiem. Piektajā minūtē "Ķekavai" bija ļoti reāla iespēja kārtējo reizi izlīdzināt rezultātu, jo Rūdolfs Blūms ar spēcīgu metienu trāpa tieši pa vārtu pārliktni. Septītās minūtes izskaņā Ēriks Akulovs atņem bumbiņu Jānim Bilinskim, atdod piespēli Alvim Dālem, kurš atdod to atpakaļ Ērikam, kurš pēdējā brīdī, kritienā bumbiņu raida jau tukšos vārtos(6:4).Trešā perioda vidū "FK RĪGA" izlaida laukumā svaigus spēkus - trešo maiņu, kas arī izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus un lika Edgaram Gailītim pasvīst. Trīspadsmitajā minūtē Gatis Lūsis ieraudzījis, ka viņa brālis Ģirts Lūsis ir viens pats brīvs pie centra, atdeva piespēli un Ģirts ar spēcīgu šķēlienu mazliet tālāk kā no trīspunkta līnijas raidīja bumbiņu septīto reizi Edgara Gailīša sargātajos vārtos (7:4).Trīs vārtu pārsvars ķekavniekiem laikam bija kā trieciens, jo trīs minūtes vēlāk aizsardzībā kļūdījās Jānis Bilinskis un Ēriks Akulovs apskriedams ap vārtiem izdarīja metienu tuvajā vārtu stūri palielinādams rezultātu līdz plus četri (8:4).Pēdējā minūtē Ģirts Lūsis iepriecināja skatītājus parādīdams vairākus tehniskus apspēlēšanas veidus un beigās atdeva piespēli Guntim Jākobsonam, kurš arī pielika punktu šai spēlei.

Rezultatīvākie spēlētāji "FK RĪGAS" sastāvā - Ēriks Akulovs ar trīs gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, Gatis Lūsis, kurš izdarīja četras rezultatīvas piespēles un Alvis Dāle ar diviem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet viesu komandas sastāvā ar diviem gūtiem vārtiem un vienu piespēli izcēlās komandas kapteinis Jānis Mežotnis, ar diviem gūtiem vārtiem Jānis Sniķeris un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kaspars Logins.

Šī uzvara "FK RĪGAI" nodrošināja zelta medaļu 1.līgā un ceļazīmi uz virslīgu. Tomēr vēl divas spēles rīdziniekiem ir jāaizvada - viena izbraukumā pret Liepājas komandu un vienu mājās pret Rīgas Lauvām.

Rakstu veidoja Kristaps Ozoliņš.

Slēpts komentārs: tirgotaajs
Slēpts komentārs: Ozo23

     [+] [-]

, 2009-02-14 00:22, pirms 15 gadiem
ar tādu sastāvu cits variants nebija iespējams!

  -3 [+] [-]

, 2009-02-14 00:32, pirms 15 gadiem
Tapēc vajag uz svarīgām spēlēm nokomplektēt sastāvu

     [+] [-]

, 2009-02-14 00:45, pirms 15 gadiem
Autors patīkami pārsteidza. Šķiet, pirmo reizi esports.lv vēsturē par florbolu rakstīts pēc redzētā klātienē, nevis pēc protokola. Paldies un tā turpināt arī ar Vīrslīgas rakstiem!

  +2 [+] [-]

, 2009-02-14 00:47, pirms 15 gadiem
gars rakstīja: Autors patīkami pārsteidza. Šķiet, pirmo reizi esports.lv vēsturē par florbolu rakstīts pēc redzētā klātienē, nevis pēc protokola. Paldies un tā turpināt arī ar Vīrslīgas rakstiem!
Raksta autors ir Kristaps Ozoliņš. Nezinu kā ir ar citām komandām, bet Rīgas Lauvām/LU visi raksti par mājas spēlēm ir rakstīti pēc redzētā klatienē.

  +2 [+] [-]

, 2009-02-14 00:56, pirms 15 gadiem
esmu lasijis arī citus rakstus kuri ir labāki par šito... par daudz apraksta... tā pat režisors savu izrādi neapraksta!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-14 00:57, pirms 15 gadiem
Ok, divi izņēmumi - šis un RL/LU mājas spēles.

  -2 [+] [-]

, 2009-02-14 01:00, pirms 15 gadiem
Nu jā, haribek, tad varbūt nenoslogo sevi ar lasīšanu un ieej floorball.lv un apskaties vienkārši spēles protokolu - būs vēl mazāk apraksta. Man tomēr, ja lasu rakstu par spēli, gribas uzzināt ko vairāk par to, cik bija metienu un kurš no kā piespēles iemetis vārtus. Interesantāk ir gūt iespaidu par spēles ritējumu un vārtu gūšanas veidiem. Bet, nu labi, katram savs.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-14 01:02, pirms 15 gadiem
gars rakstīja: Nu jā, haribek, tad varbūt nenoslogo sevi ar lasīšanu un ieej floorball.lv un apskaties vienkārši spēles protokolu - būs vēl mazāk apraksta. Man tomēr, ja lasu rakstu par spēli, gribas uzzināt ko vairāk par to, cik bija metienu un kurš no kā piespēles iemetis vārtus. Interesantāk ir gūt iespaidu par spēles ritējumu un vārtu gūšanas veidiem. Bet, nu labi, katram savs.
iespaidu vareeji guut aizejot uz OSC

     [+] [-]

, 2009-02-14 01:04, pirms 15 gadiem
Pirmā līga nav tas līmenis, kas manu uzmanību pievērstu tik ļoti, lai uz turieni dotos. Manis teiktais bija domāts par Virslīgas spēlēm.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-14 01:09, pirms 15 gadiem
gars rakstīja: Autors patīkami pārsteidza. Šķiet, pirmo reizi esports.lv vēsturē par florbolu rakstīts pēc redzētā klātienē, nevis pēc protokola. Paldies un tā turpināt arī ar Vīrslīgas rakstiem!
Gars - visi raksti,kas ir florbolaziņās,esportā no manis ir rakstīti ar klātienē redzēto

     [+] [-]

, 2009-02-14 01:38, pirms 15 gadiem
Par florbolaziņām nav runas. Bet esportā, RL/LU mājas spēles ir vienīgās Virslīgā, par kurām nav tikai sauss protokola atreferējums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-14 13:22, pirms 15 gadiem
Tribīnes bija 80% pilnas.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-16 10:05, pirms 15 gadiem
Piekrītu Gars, ka šis apraksts ir piesaatinats un dod priekšstatu par spēli, pat neesot klāt!