Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Sporta Punkts mēneša spēlētājs Rislings: "Vēlētos spēlēt Virslīgā"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sporta Punkts mēneša spēlētājs Rislings: "Vēlētos spēlēt Virslīgā"
Toms Rislings
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas Florbola savienības (LFS) vērtējumā Sporta Punkts novembra labākā spēlētāja balvu vīriešu 1. līgā izpelnījās "Ogres Vilku" uzbrucējs Toms Rislings. Ogres florbola audzēknis citu pilsētu krāsas florbola laukumos nekad nav aizstāvējis un cer, ka kādudien ar "Ogres Vilkiem" izdosies nonākt arī Virslīgas apritē.

Toma Rislinga pārstāvētie "Ogres Vilki" novembrī aizvadīja piecas spēles, no kurām uzvarēt izdevās trijās. Rislingam piecās spēlēs 14 (7+7) rezultativitātes punkti. Ar 38 (19+19) punktiem 14 spēlēs Rislings ir 1. līgas rezultatīvākais spēlētājs. Tiesa, viņa pārstāvētajiem "Ogres Vilkiem" uzvaru pagaidām ir mazāk nekā zaudējumu (bilance: 6-8). 1. līgas Vidzemes grupā ogrēnieši ieņem sesto vietu. "Sezonas sākumu vērtēju kā švaku," paškritiski norāda Toms Rislings. "Mēs noteikti varētu paveikt daudz vairāk. Runājot par savu sniegumu, ir daudz vietas progresam, taču es spēlēju tikai prieka pēc, līdz ar to – kā sanāk, tā sanāk." Un sanāk tīri labi, ja reiz izdodas tikt pie 1. līgas novembra vērtīgākā spēlētāja balvas. Tā ir Rislinga pirmā individuālā atzinība karjerā.

Rislings stāsta, ka pirms sezonas cerēts tika uz ko vairāk. Pagaidām komanda ir ārpus izslēgšanas spēļu zonas. "Galvenais mērķis šosezon ir iekļūt izslēgšanas spēlēs. Situācija šobrīd ir diezgan sarežģīta. Nekādu individuālo mērķu man nav. Tikai iekļūt ar komandu izslēgšanas spēlēs. Ja izdosies, tad pēc tam skatīsimies, kurp tiekties," norāda 24 gadus vecais uzbrucējs.

Patlaban viņš ir rezultatīvākais spēlētājs 1. līgā, bet Latvijas florbola augstākajā sabiedrībā – Virslīgā – vēl nekad nav spēlējis. Taču kādudien gribētu gan. "Kādreiz noteikti vēlētos izmēģināt spēkus Virslīgā. Iepriekšējā sezonā bija piedāvājums no Madonas komandas, citu iespēju spēlēt Virslīgā nav bijis. Madonas komandai atteicu, jo spēlēšanu tur būtu nereāli apvienot ar darbu un mācībām. Jau šobrīd, Ogrē spēlējot, ir ļoti grūti rast laiku florbolam. Dzīvoju Ogrē, taču mācos un strādāju Rīgā, mājās esmu ap astoņiem deviņiem vakarā. Līdz ar to nedēļā izdodas apmeklēt vienu no trim komandas treniņiem," uz aizņemtību norāda Rislings. "Protams, gribētu kādudien Virslīgā spēlēt «Ogres Vilku» sastāvā. Vai tas mums ir pa spēkam? Pagaidām acīmredzot nav," uzbrucējs gaisa pilis nebūvē. Ar florbolu Toms sāka nodarboties 12 gadu vecumā. Nu jau viņam ir 12 gadu stāžs, un viss šis laiks ir aizvadīts, aizstāvot tikai un vienīgi savas pilsētas godu. "Kā sāku trenēties Ogrē, tā visu laiku esmu pārstāvējis savu pilsētu," viņš uzsver. Salīdzinoši netālu no Ogres ir florbola tradīcijām un panākumiem bagātā Lielvārde. Vai tiešām nekad nav bijusi doma nogaršot kaimiņsētas ābolus? "Lielvārde nekad nav vilinājusi, piedāvājumu no viņu puses arī nav bijis," Rislings neatstāj brīvu vietu interpretācijām.

Nedaudz netipiski mūsdienu jauniešiem Toms Rislings savu profesionālo dzīvi ir nolēmis saistīt ar eksaktajām zinātnēm. "Mācos RTU, studēju elektroniku. Maģistrantūrā. Bakalaurs jau ir kabatā, tiesa, enerģētikā, tagad esmu pārgājis uz elektroniku. Strādāju vairāk ar enerģētiku saistītā firmā. Patīk šīs lietas. Iespējams, arī padodas," nosmej "Ogres Vilku" uzbrucējs. "Florbols man ir kaut kas starp hobiju un dzīvesveidu. Man ļoti patīk sports kā tāds, tāpat ļoti aizrauj arī tehniskās lietas. Ar tām nodarbojos arī ārpus darba un mācībām," uz diviem savas dzīves vaļiem norāda Rislings. Trešais – protams, ģimene.

Ogrē ir ļoti plašas sportošanas iespējas, labā līmenī var nodarboties ar dažādām sporta spēlēm, tostarp daudziem florbolistiem tīkamo hokeju. "Man hokejs nav pārāk tuvs. Nepatīk slidošana. Slidot māku, ar nūju apieties māku, taču kaut kā hokejs tik ļoti neaizrauj. Labāk uz grīdas, nevis uz ledus," skaidro Rislings. "Florbolā mani visvairāk aizrauj viss kopējais process. Spēlēšana, atrašanās komandā, kurā ar lielāko daļu komandas biedru spēlēju kopā kopš bērnības."

Oktobra mēneša 1. līgas vērtīgākais spēlētājs Artūrs Ķimene ar lielu aizrautību stāstīja par allaž pilnajām tribīnēm Irlavā. Kāda ir situācija Ogrē? "Mums uz mājas spēlēm vidēji nāk savi 50 skatītāji. Reizēm arī vairāk, ir pat bijuši tuvu simtam, bet ir bijis arī zem 50. Nezinu, kas ir tie faktori, kas ietekmē skatītāju skaitu uz spēlēm. Tādas precīzas receptes nav." Mēdz teikt, ka labākais mārketings sportā ir uzvaras. Ja "Ogres Vilki" tās sāks krāt naskāk un pavasarī spēlēs izslēgšanas spēlēs, tad, iespējams, mājas spēļu apmeklējuma rādītāji jau būs pavisam citi. Vaicāts par individuāliem mērķiem, Toms Rislings vairākkārt uzsver – komandas mērķi ir arī viņa mērķi. Galvenais, lai šosezon komanda sasniedz izslēgšanas spēles. Sporta Punkts 1. līgas novembra spēlētājam Tomam Rislingam arī turpmāk būs jādemonstrē vērtīgākā spēlētaja cienīgs sniegums, lai "Ogres Vilkiem" izdotos sasniegt cerēto.

Sporta Punkts

Intervēja:
Raimonds Rudzāts
Latvijas Florbola savienība » LV »...