Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Rīgas Lauvām svarīgs panākums Ķekavā

Rīgas Lauvām svarīgs panākums Ķekavā
Rīgas Lauvu vārtsargs Mārtiņš Romānovs bija viena no galvenajām panākumu atslēgām uzvarā pret Ķekavu-2

Vakar, 9. februārī, tika aizvadīta Latvijas florbola čempionāta vīriešiem 1. līgas 17. kārtas spēle starp mājiniekiem Ķekavu-2 un Rīgas Lauvām. Spēles beigās uzvaru noturēt izdevās visiem no Rīgas, kas uzveica ķekaviešus ar 5 : 4 (3:2;0:1;2:1). Pateicoties šai uzvarai, rīdzinieki tabulā panāca savus vakardienas pretiniekus.

Lai gan iepriekšējā spēlē Lauvas izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 9:3, par spēles favorītiem bija jāuzskata mājinieki, kuru sastāva, atšķirībā no pirmās tikšanās reizes, bija pieredzējušais Kaspars Logins, kā arī Ķekava-2 daudz veiksmīgāk cīnās tieši savās sienās(piemēram, uzvara pret līgas līderiem Rīgu).

Šī spēle bija kā turpinājums šo divu klubu cīņai, kas bija iesākusies pagājušajā sestdienā, kad turpat Ķekavā Rīgas Lauvas/LU zaudēja mājiniekiem bullīšos ar 5:6. Šoreiz Lauvu otrā komanda atmaksāja pirmās komandas zaudējumu.

Jau no spēles sākuma abas komanda bija nolēmušas meklēt laimi uzbrukumā, nevis censties spēlēt no aizsardzības un vārtus gūt pretuzbrukumos. Interesanti, ka spēles aptuveni pirmās 18 minūtes tiesāja tikai viens tiesnesis. Jau 2. minūtē Lauvām izdodas atklāt spēles rezultātu. Pēc acīgas Reiņa Papuļa piespēles ar metienu zem pārliktņa izceļas Krišs Līdumnieks. Spēles ritējums nemainās un momenti ir pie abiem vārtiem, taču vai nu nepietiekama meistarība vai veiksmīgā vārtsargu darbība neļauj gūt vārtus.

Septītajā minūtē veiksme uzsmaida viesiem, kad Kārļa Kvāla, kurš atgriezies komandā no Virslīgas, izdarīto metienu atvaira ķekavnieks Juris Langišs, taču pirmais pie atsistās bumbiņas ir Edgars Turlajs, kurš netraucēts raida bumbiņu vārtos. Spēles temps joprojām saglabājās augsts, abām komandām cenšoties izjaukt pretinieku spēles pavedienu jau pretinieku laukuma pusē. Ķekavniekiem pirmos vārtus izdodas gūt 16. minūtē, kad Lauvas kļūdas pozicionāli aizsardzībā stājoties sieniņā, un Kaspars Logins atrod pie vārtiem nepiesegto kapteini Jāni Mežotni, kurš ir precīzs.

Varēja šķist, ka komandas līdz pārtraukumam vairs negūs vārtus, taču vispirms 19. minūtē ar tālu metienu divu vārtu pārsvaru rīdziniekiem atjauno Ivars Karnītis, bet pēc dažām sekundēm Kaspars Logins gūst savus pirmos vārtus spēlē ar metienu no laukuma centra. Grūti šajā situācijā vainot veiksmīgu spēli aizvadījušo viesu vārtsargu Mārtiņu Romānovu, kuram metina brīdi ķekavnieki veiksmīgi aizsedza redzamību. Pēc pirmā perioda Lauvām minimāls pārsvars 3:2.

Otro periodu Ķekava-2 sāk ar jaunu vārtsargu Edgara Gailīša personā. Izskatījās, ka atpūta par labu ir nākusi Lauvām, kuri izveidoja pāris bīstamus momentus pie Gailīša sargātajiem vārtiem, divas lieliskas izdevības bija Kārlim Kvālam, taču vārtu stabiņš un vārtsargs glābj mājiniekus. Lai gan iniciatīva šķietami piederēja viesiem, pretējais notika 24. minūtē, kad Kaspars Logins gūst savus otros vārtus spēlē no tālas distances vairākumā, kad noraidīts par bloķēšanu bija Armands Virsis.

Perioda turpinājumā Lauvām bija divas reizes iespēja spēlēt vairākumā, savukārt, Ķekavai-2 vienreiz. Tomēr nevienai no komandām neizdodas realizēt skaitlisko pārsvaru. Pēdējā atpūtā ejot, rezultāts uz tablo neizšķirts – 3:3.

Trešā perioda sākumā Lauvām atkal tika dota iespēja gūt vārtus vairākumā, kad uz noraidīto soliņu devās ķekavnieks Oskars Eglīts, kurš neatļauti bija turējis rīdzinieku Edgaru Turlaju. Tomēr Lauvas atkal neko nespēj panākt vairākumā. Spēle bija iegājusi beiguma posmā, un spēles likteni varēja izšķirt arī vieni vienīgi vārti. Izdevības bija abām komandām, tomēr vārtsargu veiksmīgā darbība vai pašu spēlētāju neprecizitāte uzbrukuma noslēguma fāzē neļāva neviena no komandām izvirzīties vadībā.

Perioda vidū komandas apmainās ar vārtu guvumiem, vispirms Edgars Turlajs atkal izvirza vadībā rīdziniekus, taču jau pēc divām minūtēm līdzsvaru atjauno Arnis Romanovičs. Rezultāts 4:4. Pēdējie vārti spēlē krita 55. minūtē, kad Krišs Līdumnieks un Artis Ancāns aizmūk pretuzbrukumā, un Līdumnieks gūst otros vārtus spēlē no Ancāna piespēles. Ķekava-2 uzreiz pieprasa 30 sekunžu pārtraukumu, tomēr tas nedod vēlamo rezultātu. Tuvojoties spēles beigām arvien vairāk mājinieki iespieda Lauvas aizsardzības zonā, cenšoties gūt vārtus, arī nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr vai nu Romānova veiksmīga darbība vārtos, vai rīdzinieku pašaizliedzīgā spēle aizsardzībā, bloķējot vairākus ķekavnieku metienus, ļauj rīdziniekiem izcīnīt minimālu, bet ļoti svarīgu uzvaru ar 5:4, tabulā panākot savus vakardienas pretiniekus.

Lauvu rindās pa 2 punktiem gūst divu vārtu autori Krišs Līdumnieks un Edgars Turlajs, kā arī divas piespēles izdarījušais Kārlis Kvāls, savukārt, Ķekavas-2 līderis Kaspars Logins piedalījās 3 no 4 komandas gūtajiem vārtiem, divreiz gūstot vārtus pats un vienreiz palīdzot to izdarīt komandas biedram.

Nākamā spēle Rīgas Lauvām svētdien mājās, Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, pret viesiem no Liepājas, uzvara ļautu rīdziniekiem būt drošiem par vietu 1. līgā arī nākamajā sezonā, turpretim Ķekava-2 piektdien aizvadīs spēli pret Rīgu, kura vienīgo zaudējumu šajā sezonā ir piedzīvojuši tieši pret ķekavniekiem.

Izmantotie resursi:

rigaslauvas.lv
floorball.lv

  -3 [+] [-]

, 2009-02-10 18:27, pirms 15 gadiem
šī spēle nebija aizvakar?

  +3 [+] [-]

, 2009-02-10 20:38, pirms 15 gadiem
Vakar!

  -3 [+] [-]

, 2009-02-10 22:02, pirms 15 gadiem
ak, sajaucu ar virslīgu..tur aizvakar rīgas lauvas ar ķekavu spēlēja..

  -3 [+] [-]

, 2009-02-11 10:46, pirms 15 gadiem
sakapāt ! (devil)