Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Vēl sešas komandas ar maksimālo punktu skaitu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vēl sešas komandas ar maksimālo punktu skaitu
Jurģis Gartmanis pašlaik ir labākais vārtsargs turnīrā
Foto: Roberts Johansons

Latvijas florbola čempionāta 1.līgas turnīrā aizvadītajā nedēļā lieli pārsteigumi netika fiksēti un sešas komandas pašlaik sakrājušas maksimāli iespējamos punktus. Taču jau šajā nedēļas nogalē vairākas vienības krustos nūjas savā starpā, tādējādi radot lielāku skaidrību par spēku samēriem.

Latvijas florbola 1.līgas čempionātā aizvadītajā nedēļā tika paredzēts izspēlēt septiņas spēles, taču mačs starp “FBK SĀC” un “FBK Valmiera/BSS” tika pārcelts nedēļu vēlāk un tiks aizvadīts šajā nedēļas nogalē. Par spraigāko izvērtas spēle Ķekavā, kur vietējais “Ķekavas Bulldogs” ar rezultātu 5:3 apspēlēja “Kuldīga/KNSS”, sagādājot konkurentiem pirmo neveiksmi šajā sezonā. Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Endijs Umberts Barruss, kamēr viesiem identiska statistika Gvido Danielam Bondarenko. Izcelt var arī “Talsu NSS/Zerorisk” 5:2 uzvaru Grobiņā pār vietējo “Leģions/Grobiņas SC”. Līdz spēles vidum viesi bija panākuši 5:0 vadību, ko atlikušajā spēles nogrieznī konkurenti spēja nedaudz sadeldēt. Uzvarētājiem Mārtiņš Maķevics guva vārtus ar soda metienu un izdarīja rezultatīvu piespēli, esot savas vienības rezultatīvākais florbolists.

Pārējos mačos uzvarētāji bija ar lielāku rezultāta starpību – “Lielvārde” pārliecinoši ar 14:7 savās mājās pieveica “Saulkalni”. Uzvarētāju rindās laukumā devās vairāki Elvi līgas spēlētāji, valstsvienības kapteini Armandu Savinu ieskaitot. Tieši Savins ar diviem vārtu guvumiem un četrām piespēlēm bija savas vienības rezultatīvākais florbolists. Par labāko gan atzina Edmundu Skulti, kuram trīs vārtu guvumi un viena piespēle. Zaudētājiem identiska statistika Kristiana Rūdolfa Priedes kontā. “LU/FS Masters” viesos ar 13:3 sagrāva FK “JeNo”, sagādājot konkurentiem otro neveiksmi. Uzvarētāju rindās vairāki spēlētāji iekrāja trīs punktus, bet par labāko atzina Artūru Miķelsonu, kuram divi vārti un viena piespēle. Uzvara viesos arī “SK Slampe/Zevid”, kas ar 9:4 pieveica “RTU/Rockets 1” komandu, Kristapam Pešikam gūstot divus vārtus un izdarot vienu piespēli. Mājiniekiem 1+1 Tomam Ķeirānam, kurš sevi kā vienu no komandas līderiem pieteicis jau kluba galvenajā komandā.

Tikmēr FK “Valka/IGLU” savās mājās ar 14:6 sagrāva “Rubene-1” komandu. Vēl viena rezultatīva spēle Reinim Mirkšam, kuram divi vārti un divas piepsēles. Šoreiz gan par viņu rezultatīvāks bija Artis Kazaks (2+3), kuram arī mača labākā spēlētāja balva. Ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli mačā atzīmējās Gunārs Ozoliņš, kuram pēc šīs spēles Latvijas 1.līgas čempionātā izdevies sakrāt 100 (60+40) punktus.

Austrumu reģiona tabulas galvgalī izvirzījušās FK “Valka/IGLU” un “Lielvārde”, abām iekrājot maksimālos deviņus punktus trijās spēlēs. Turpat aiz līderiem ir “Saulkalne” un “FBK Valmiera/BSS”, bet savu vārdu gan jau teiks arī “Madona”. Tikmēr Rietumu reģionā ar divām uzvarām tikpat spēlēs ir “LU/FS Masters” un “Talsu NSS/Zerorisk”, bet “Kuldīga/KNSS” kontā ir divi panākumi trijās spēlēs. Maksimālais punktu skaits arī “Ķekavas Bulldogs”, lai gan viņiem tikai viena nospēlēta cīņa.

Ņemot vērā, ka aizvadītajā nedēļā laukumā nedevās FK “Metēji/Ogre” spēlētāji, čempionāta līdz šim rezultatīvākais spēlētājs Toms Dāle šajā rādītājā atkāpies uz sesto vietu. Tikmēr līderpozīcijas dala valcēnietis Reinis Mirkšs (7+3) un Krists Bitenbinders (4+6) no “Saulkalnes”. Tālāk ar deviņiem punktiem seko Mirkša komandas biedrs Artis Kazaks, kā arī divi “Lielvārdes” nominālie aizsargi Armands Savins un Gustavs Rolands Ražinskis. Arī starp vārtsargiem pašlaik labākais ir FK “Valka/IGLU” vārtsargs Jurģis Gartmanis, kurš 80 laukumā pavadītajās minūtēs atvairījis 28 no 29 pretinieku metieniem, tiekot galā ar 96.5% pretinieku metienu. Aiz viņa seko Vladislavs Zverevs no “Ķekavas Bulldogs” un kuldīdznieks Mairis Vakarmanis.

Šonedēļ 1.līgas turnīrs paredzēts gana ražīgs, jo kalendārā ieplānotas deviņas spēles. Pirmo zaudējumu viena otrai centīsies sarūpēt “FBK Valmiera/BSS” un “Lielvārde”, kas spēlēs jau ceturtdienas vakarā. Tāpat ne mazāk spraiga cīņa starp divām citām fārmklubu komandām paredzēta piektdien, kad nūjas krustos “LU/FS Masters” un “Ķekavas Bulldogs”. Tomēr par centrālo maču Sportacentrs.com šoreiz izvēlējies dueli piektdienas vakarā Salaspilī, kur “Saulkalne” uzņems FK “Valka/IGLU”.

Latvijas florbola čempionāts 1.līgā. Pagājušās nedēļas spēles

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
29.0919:00Lielvārde – SaulkalneLielvārde14:7
01.1020:00FK JeNo – LU/FS MastersSpuņciems3:13
01.1020:00FK Valka/IGLU – Rubene-1Valka14:6
02.1012:00Ķekavas Bulldogs – Kuldīga/KNSSĶekava5:3
02.1015:00Leģions/Grobiņas SC – Talsu NSS/ZeroriskGrobiņa2:5
02.1019:00RTU/Rockets 1 – SK Slampe/ZevidRIMI OC4:9

Latvijas florbola čempionāts 1.līgā. Šīs nedēļas spēles

DatumsLaiksSpēleVieta
07.1020:00Lekrings/CPSS – FBK SĀCCēsis
07.1020:00FBK Valmiera/BSS – Lielvārde
08.1019:30LU/FS Masters – Ķekavas BulldogsRimi OC
08.1020:00Saulkalne – FK Valka/IGLUSalaspils SC
08.1020:30FK Madona – FK Metēji/OgreMadonas SC
08.1020:30SK Slampe/Zevid – FK JeNoSlampe
09.1015:00FBK SĀC – FBK Valmiera/BSSĀdažu SC
10.1013:00Rubene-1 – FK MadonaKocēnu SN
10.1018:00Ogres vilki – Leģions/Grobiņas SCOgre