Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Red Bull X-fighters Teksasā izdodas dubultais bekflips

Amerikānis Neits Adamss (Nate Adams) izrāva uzvaru trešajās Red Bull X-Fighters World Tour 2009 sacensībās Forvortā Teksasā. 22 tūkstoši fanu bija liecinieki FMX sensācijas Kamerona Sinklēra diviem piezemētajiem dubultajiem bekflipiem.

Nakts no 27. uz 28. jūniju bija saspringuma pilna. 4,200 m³ smilšu, kas tika izmantotas arēnas veidošanā, iekļaujot 15 dažādus kikerus, kas uzmeta braucējus 15 metrus gaisā un 40 metrus uz priekšu.
Sacensību sākumā pūlis gandrīz pamira, kad francūzis Tomā Pažē (Thomas Pagès) kļuva par pirmo cilvēku, kas mēģināja sacensībās piezemēt frontflipu, pirms viņš zaudēja kontroli pār savu motociklu un smagi atsitās pret zemi. Puisi no arēnas aiznesa medicīniskais personāls, jo bija jāpārbauda viņa gurna trauma.

Kamēr skatītāji cepās 41 grāda karstumā, austrālietis Kamerons Sinklērs mēģināja saglabāt vēsu prātu. 24 gadus vecais sportists piezemēja divus dubultos bekflipus galvenajā sacensību dienā. “Nekad vēl sacensībās nav bijis dubultais bekflips. Man īpaši nerūp, ka tiku izslēgts pusfinālā, es vienkārši esmu laimīgs, ka esmu vairāk vai mazāk vesels." Puisim vajadzēja palīdzību, lai tiktu nost no sava motocikla, jo smagā piezemēšanās no 10 metru augstuma nopietni ietekmēja austrālieša kaulus.

Mets Rebo izmantoja Sinklēra traumu un iekļuva finālā pēc uzvaras pār Eigo Sato, kur viņš satikās ar topošo sacensību uzvarētāju Neitu Adamsu.
Eigo Sato šobrīd ir līderis kopvērtējumā ar 215 punktiem, kam seko Mets Rebo ar 210 un Kalgari posma uzvarētājs Robijs Medisons ar 145 punktiem. Sato un Rebo joprojām nav nevienas uzvaras šī gada Red Bull X-fighters pasaules tūrē.

Latvijā Red Bull X-fighters var redzēt ierakstā VIASAT Sport Baltic kanālā. Teksasas posma ieraksts paredzēts 2. jūlijā, ziņo televīzijas pārstāvji. Pēc tam paredzēti arī vairāki atkārtojumi VIASAT Sport Baltic un TV6 kanālos.