Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē norisināsies skeitbordistu pasākums – „Dēļu zapte 2010”

Mārtiņš Sīlis
Mārtiņš Sīlis

Šos sestdien, 30. janvārī, Liepājas Olimpiskā centra cokolstāvā norisināsies īsts skeitbordistu pasākums, kur vienlaikus spēkiem mērosies vairāku ekstrēmo sporta veidu cienītāji - fingerbordisti, slaloma distances cienītāji un arī skeitbordisti.

Šāda veida pasākums Liepājā norisināsies pirmo reizi un tas būs īpašs ar to, ka vienlaikus būs iespējams sekot līdzi pilnīgi visām disciplīnām – fingerbordam, slalomam, game of skate (skeitbords) un oli. Sacensību norises vieta ir izraudzīta ļoti atbilstoši šāda veida pasākumiem – tā ir Liepājas Olimpiskā centra cokolstāva autostāvvieta.

Dalībnieku reģistrēšana būs sacensību dienā no pulksten 11:00 (sacensību norises vietā). Savukārt, pulksten 12:00 tiks dots starts visās trijās disciplīnās un plānots, ka tās varētu risināties līdz pulksten 16:00.

Fingerbords

Šajā disciplīnā visi dalībnieki tiks dalīti divās vecuma grupās: 1)līdz 11 gadu vecumam; 2) vecāki par 11 gadiem. Paredzēts, ka katram dalībniekam būs viens brauciens, tādējādi, noskaidrojot fināla brauciena pārstāvjus, kuri pēc tam veiks izšķirošo braucienu cīņā par 1. vietu. Dalības maksa šai disciplīnai būs 1Ls.

Slaloms

Šajā disciplīnā, gluži tāpat kā fingerbordā, dalībnieki tiks sadalīti divās grupas: 1)juniori (līdz 18 gadu vecumam); 2) open klase (pēc 18 gadu vecuma). Kopumā būs plānotas divas slaloma disciplīnas – līnija un speciālās. Turklāt, ļoti iespējams, ka sacensībās piedalīsies arī vairākkārtējais Pasaules čempions Jānis Kuzmins, savukārt, sieviešu konkurencē Eiropas čempione Lienīte Skaraine. Dalības maksa šai disciplīnai būs 2Ls.

Game of skate jeb skeitbords

Disciplīna, kas prasa lielu izdomu un domājams, ka tā varētu būt viskuplāk pārstāvošā disciplīna šajās sacensībās. Dalībnieki netiks dalīti grupās un, kā jebkurā citā disciplīnā, tajā piedalīties būs iespējams ikvienam interesentam. Sacensību dalības maksa: 1Ls.

Sacensību noslēgumā plānota kopīga apbalvošanas ceremonija, kurā tiks sumināti visi šīs dienas laureāti. Savukārt, lieliskas balvas būs sarūpējuši sporta preču veikals „Sportland”, mobilo telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs „Amigo”, konditorijas izstrādājumi "Vīgners", "Čili pica" un "Red Bull". Šī pasākuma informatīvie atbalstītāji ir "Radio SWH" un "liepajniekiem.lv".

Domājams, ka šis pasākums būs ļoti interesants un aizraujošs ikvienam, kam interesē aktīva laika pavadīšana.

Ieeja skatītājiem: bezmaksas!

Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Kozlovskis
LOC sporta projektu vadītājs