Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Intervija ar cilvēku, kas pārsniegs skaņas ātrumu

Intervija ar cilvēku, kas pārsniegs skaņas ātrumu
Autors: Red Bull Photofiles

Austriešu izpletņlēkšanas eksperts Fēlikss Baumgārtners (Felix Baumgartner) ir ne tikai trenēts pilots, kas izpildīs Red Bull Stratos lēcienu, bet arī misijas idejas autors. Lai gan viņa spējas jau raksturo neprātīgs mēģinājums pārlidot Lamanša šaurumu ar karbona spārniem, ar Red Bull Stratos viņš mēģinās pacelt savus sasniegumus citā līmenī.

Austriešu izpletņlēkšanas eksperts Fēlikss Baumgārtners (Felix Baumgartner) ir ne tikai trenēts pilots, kas izpildīs Red Bull Stratos lēcienu, bet arī misijas idejas autors. Lai gan viņa spējas jau raksturo neprātīgs mēģinājums pārlidot Lamanša šaurumu ar karbona spārniem, ar Red Bull Stratos viņš mēģinās pacelt savus sasniegumus citā līmenī.

Kā Red Bull Stratos attīstījās?

Fēlikss Baumgārtners: Esmu apsvēris ideju nolēkt tuvu izplatījumam vairākas reizes, pirmoreiz 2004. gadā, kad Ivans Trifonovs (Ivan Trifonov) man izklāstīja savu redzējumu šādai misijai. Trifonovs ir gaisa balonu lidotājs, kurš apsvēra šādu projektu vairākus gadus, bet viņš juta, ka ir kļuvis par vecu, lai realizētu savu sapni. Atkārtoti par konceptu es dzirdēju no cita balonista Pēra Lindstranda (Per Lindstrand), kurš kopā ar Ričardu Brensonu (Richard Branson) strādāja pie lidojuma ar gaisa balonu apkārt pasaulei. Šie partneri gribēja pārspēt Džo Kitingera (Joe Kittinger) rekordu, bet viņi uzreiz atmeta šādu domu, jo negribēja īstenot tik svarīgu projektu kopā ar citiem plāniem. Tad es satiku Ārtu Tompsonu (Art Thompson), aviācijas inženieri un kosmisko ekspertu, kurš bija iesaistīts B2 Stealth programmā. Mums ar Artu izdevās labi sadarboties. Arts ir atbildīgs par komandas koordinēšanu, un Red Bull, protams, ir galvenais misijas dzinējs.

Kas, pēc tavām domām, būs viskritiskākais misijas brīdis?

Fēlikss Baumgārtners: No pagātnes mēs esam iemācījušies, ka šādos liela augstuma lidojumos viss, sākot no palaišanas līdz drošai piezemēšanai atpakaļ uz Zemes var būt un būs kritisks. Tāpēc ir svarīgi, lai es varu pilnībā paļauties uz savu komandu. Protams, projekta kritiskā daba un izdzīvošana ekstrēmos apstākļos ir tieši tie iemesli, kāpēc mēs izpildām šo misiju. Mēs esam dedzīgi noskaņoti sasniegt rekordu pārsniedzot skaņas ātrumu, bet tāpat mēs vēlamies parādīt situāciju, kādai nākotnē, iespējams, stāsies pretī piloti un astronauti.

Pašreizējais rekorda turētājs Džo Kittingers nolēca no 31,333 m liela augstuma 1960. gadā. Tagad, pus gadsimtu vēlāk, Tu lēksi no 5,486 m lielāka augstuma - cik liela patiesībā ir šī atstarpe?

Fēlikss Baumgārtners: Ir ļoti grūti palielināt augstumu dēļ sarežģītajiem apstākļiem izplatījuma tuvumā. Sākotnēji, mēs plānojām doties 48,768 m augstumā, bet tas nav tik vienkārši, kā izvēlēties, cik augstu vēlies lidot. Tie ir fizikas likumi - mēs jau tagad speram soli pretī nezināmajam, bet vismaz mūsu mērķa augstumā, aptuveni 36,576 m, mēs varam labi novērtēt situāciju.

Es došu dažus piemērus, kas attiecas uz vienu misijas faktoru: balona izmēriem. Karsta gaisa balona tilpums ir apmēram 73,623 kubikmetri, turpretī mūsu Red Bull Stratos liela augstuma balonam jābūt vismaz 821,188 kubikmetru tilpumam - tas ir kā salīdzināt vannu ar Olimpisko peldbaseinu. Ja es vēlētos pārsniegt mūsu mērķa augstumu, lai sasniegtu 39,624 m, balona tilpumam vajadzētu būt 1,132,673 kubikmetru. Pastāv neizmērojams risks, ja mēs gribētu doties augstāk nekā plānots.

Kāpēc tu izmanto tās pašas tehnoloģijas ko Džo Kittingers 50 gadus atpakaļ - polietilēna balonu pildītu ar hēliju - tā vietā, lai izmantotu kaut ko modernāku, piemēram, raķešu lidmašīnu?

Fēlikss Baumgārtners: Gaisa balons joprojām ir ātrākais un efektīvākais ceļš, lai sasniegtu izplatījuma tuvumu, kā arī visdraudzīgākais veids videi. Nekas nevar būt vienkāršāks un elegantāks par balonu.

Vai tev ir tehnoloģiskas priekšrocības salīdzinājumā ar Džo Kittingera misiju 1960. gadā?

Fēlikss Baumgārtners: Jā, mums ir dažas priekšrocības, kas ļaus misijai sasniegt vēl nepieredzētus augstumus. Piemēram, Džo neizmantoja zem spiediena esošu gondolu, viņš paļāvās tikai uz savu spiediena kombinezonu. Tāpēc, ka mēs pārbaudām mūsu iespēju robežas, drošības nolūkos mēs izmantosim gan zem spiediena kapsulu, gan speciāli modificētu pilna spiediena kombinezonu - viens drošina otru. Protams, kopš Džo misija ir uzlabojušās datora tehnoloģijas, kas savāks datus, kā arī kameras, kas iemūžinās lēcienu. Par spīti tam, šie uzlabojumi nepadara misiju par drošu lietu.

Vai šis lēciens pārbaudīs cilvēka ķermeņa spēju robežas?

Fēlikss Baumgārtners: Viena no nezināmajām lietām ir kā cilvēka ķermenis reaģēs, tuvojoties virsskaņas ātrumam. Pāreja no zem skaņas uz virsskaņas ātrumu un atpakaļ - šie efekti arī nav zināmi. Šīs ir lietas, ko mēs uzzināsim. Skatoties plašāk, mums ir vienreizēja iespēja atbalstīt specifisku zinātnes nozari. Varbūt kādu dienu astronautiem būs iespējams droši atgriezties mājās, ja kosmosa kuģi būs bojāti. Tas izklausās pēc zinātniskās fantastikas scenārija, bet aeronautika virzās šajā virzienā.

Vai tevi māc kādas bažas par šo lēcienu - soli pretī nezināmajam?

Fēlikss Baumgārtners: Protams, lai gan esot iesaistītam dažādos ekstrēmos pārbaudījumos tik ilgi, es esmu iemācījies izmantot savas bailes kā priekšrocību. Bailes ir kļuvušas par manu draugu. Tās attur mani pāršaut pār līniju. Šādā misijā ir jābūt morāli sagatavotam un absolūti jākontrolē tas, ko dari.

Kas mudina tevi uzņemties šādu risku?

Fēlikss Baumgārtners: Žaks Pikards (Jacques Piccard), leģendārais okeāna pētnieks, kas 1960. gadā veica vēsturisko nolaišanos dziļākajā okeāna vietā uz pasaules, ir teicis: "Mūsos pastāv dzinulis, kas neļauj apstāties kamēr neesam gājuši vēl tālāk." Tas mani mudina saprast lietas, kas ir ārpus patreizējās saprašanas un pieņēmumiem - vēlme palielināt mūsu iespējas un pārliecību vēl neizpētītā nozarē. Tas ir mūsu misija dzinējspēks.

Vai tas nozīmē, ka Red Bull Stratos būs tavas karjeras virsotne?

Fēlikss Baumgārtners: Kopš es satikos ar Red Bull divdesmit gadus atpakaļ, mēs vienmēr esam centušies pārspēt sevi. Vārds "nevar" nekad nav bijis mūsu vārdu krājumā. Red Bull Stratos ir cilvēka eksperiments nozarē, kas ir liels nezināmais. Tā ir milzīga iedvesma visiem, kas ir iesaistīti, un noteikti pagrieziena punkts mūsu kopējā vēsturē. Esmu pārliecināts, ka mēs pārvarēsim izaicinājumus caur sadarbību un atbalstu no mūsu ekspertiem aviācijas un kosmosa industrijās. Ar Red Bull Stratos mēs rakstīsim vēsturi. Atbildot uz jautājumu, jā, šis lēciens būs manas karjers spožākais sasniegums līdz šim brīdim, bet nav teikts, kur nākamais solis mani aizvedīs.

Vairāk par Red Bull Stratos var lasīt redbull.lv un redbullstratos.com

     [+] [-]

, 2010-01-27 15:13, pirms 14 gadiem
Ļotenēm pārsniedzot skaņas ātrumu,no motora nāk šāvieni,no kura cauruma viņam šāvieni nāks???

     [+] [-]

, 2010-01-27 15:48, pirms 14 gadiem
Mr.Burns - skaties, ka pašam nenāk no kāda gala pa šāvienam. Pārvarot skaņas ātrumu tiek pārvarēta arī skaņas barjera ("sound barrier" or "sonic barrier") tas arī rada šāvienam līdzīgu troksni. Ja interesē vairāk - paprasi gūglestantei.

     [+] [-]

, 2010-01-27 20:37, pirms 14 gadiem
neizlasīju interviju, bet vai tad skaņas ātruma pārvarēšana ir kas īpašs? tas tak n-tās reizes jau izdarīts

     [+] [-]

, 2010-01-27 21:46, pirms 14 gadiem
Kad bērnu dārza audzēkņi sāk rakstīt KOMENTĀRUS, par skaņas barjeras pārvarēšanas problēmām, tad labāk ir PALŪGT - paklusējiet, ja JŪS pat lasīt neesiet iemācījušies un nemākiet izlasīt to , kas ir rakstā uzrakstīts !