Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Ikšķilē un Saldū notiks BMX pasākums Red Bull Backyard Digger

Ikšķilē un Saldū notiks BMX pasākums Red Bull Backyard Digger
Foto no Red Bull Photofiles

1.jūlijā Ikšķilē un 4. jūlijā Saldū notiks BMX pasākums Red Bull Backyard Digger, kurā esošie pilsētas BMX parki tiks uzlaboti kopā ar pašiem braucējiem. Jo dirt BMX braucēji paši vislabāk zina, pa kādu parku grib braukt.

Lāpstas būs!

Red Bull Backyard Digger nāk talkā ar lāpstām, ekskavatoru un BMX parku speciālista Sergio Layos padomiem. Pasākums katrā pilsētā notiks trīs dienas. 29. un 30. jūnijā Ikšķilē, kā arī 2. un 3. jūlijā Saldū no plkst 12.00. Jebkurš BMX braucējs aicināts piedalīties parka veidošanā, bet pēdējā pasākuma dienā notiks braukšana un jauno dirtu ievērtēšana.

Daudziem vietējiem BMX braucējiem ir iedvesma, spējas un vēlme uzlabot Latvijas esošos BMX parkus. Ja vēl lāpstas atrastos, tad kur lai ņem naudu un atļaujas ko tādu darīt? Sponsorus ar dziļām kabatām vai politiķus, kas iestājas par ekstrēmajiem sporta veidiem, ir tikpat viegli atrast kā tīras velo riepas pēc kārtīgi pavadītas dieniņas dirtos. Tieši tāpēc pasaulē uzradās Red Bull Backyard digger (līdzīgi pasākumi notikuši Beļģijā, Nīderlandē, Austrijā, Polijā), lai vietējos dirt parkus uzlabotu kopā ar pašiem braucējiem. Visi aicināti piedalīties! Savu dalību jau apstiprinājuši gan vietējie entuziasti, gan igauņu BMXeri, kas padzirdējuši par šo pasākumu, nevarēja palikt malā. Viņiem palīdzēs profesionāls BMX braucējs no Spānijas Red Bull komandas Sergio Layos, kas šo to saprot arī no dirt parku veidošanas.

Red Bull būs lāpstas, ķerras, ekskavators un balvas labākajiem racējiem un braucējiem, atliek tikai sameklēt papildus darba rokas, jo kas nerok, tas arī nekur nebrauc! Vēlreiz jāatgādina, ka rakšana sāksies 29. jūnijā Ikšķilē pēc plkst. 12.00 un 2. jūlijā Saldū arī pēc plkst. 12.00. Jaunizveidotās rampas varēs notestēt jau 1. jūlijā Ikšķilē un 4. jūlijā Saldū, kad pēc divām rakšanas dienām varēs kārtīgi izbraukāties un atpūsties. Pasākums Saldū beigsies līdz četriem, lai var paspēt piebiedroties BMX mājaslapas RideIt rīkotajā Birthday party Tukumā, kur arī paredzēti interesanti braucieni.

Parks paliks
Red Bull Backyard Digger izveidotos parkus Ikšķilē un Saldū visi interesenti par brīvu varēs izmantot arī pēc pasākuma tik ilgi, cik vien tas noturēsies labā stāvoklī, tātad līdz sezonas beigām!