Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Skeitborda filmas "1966 Skate movie" prezentācija

Skeitborda filmas "1966 Skate movie" prezentācija
Madars Apse
Autors: Red Bull Photofiles

Šo piektdien, 27. martā, plkst. 20.00 kinoteātrī K.Suns skeitborda zīmols Vans prezentēs savu pirmo filmu Vans Off the wall: 1966 Skate movie, kurā piedalās arī latviešu braucējs Madars Apse.

Filmā redzams, kā attīstījās skeitbords pēdējos 50 gadus, parādot gan jauno skeitbordistu sniegumu, gan citātus no senāk iznākušiem žurnāliem, gan pastāstot sīkāk par katru braucēju. Filma tapusi vairākus mēnešus, Vans atbalstītajiem skeitbordistiem ceļojot pa pasauli. Skeiteri izbraukāja gan Amerikas, gan Austrālijas, gan Eiropas ielas, apmales un citus objektus. „Mēs bijām gan Parīzē, gan Bristolē, gan Barselonā kopā ar labākajiem Eiropas skeiteriem. Tas bija viens labs tusiņš, pat grūti pateikt, kas man patika vislabāk. Viss!” stāsta Latvijas skeitborda vunderkinds, Red Bull atbalstītais Madars Apse.

Skeitborda filmas, jeb skate video, jau vairākus gadus veidojas kā atsevišķs kino žanrs, tādēļ nav brīnums, ka arī Vans, viens no lielākajiem skeitborda un BMX apavu un tekstila zīmoliem pasaulē, ir uzņēmis savu videodarbu. Filmā piedalās vairāki slaveni Eiropas braucēji, arī jau minētais Madars Apse. „Filma ir unikāla, jo tā ir pirmā reize, kad Vans uzņem savu skeitborda video. Tā ir interesanta ne tikai pašiem skeitbordistiem, bet arī citiem, jo var redzēt, kā skeitbords attīstījies un vieno cilvēkus visā pasaulē. Filma stāsta par draudzību, ne tikai skeitbordu.”

Apmeklētājiem biļetes uz filmu nopērkamas K.Suns kinoteātra kasēs stundu pirms seansa sākuma. Biļetes cena: 1 lats. Pēc filmas notiks afterparty klubā „Pulkvedim Neviens neraksta” no plkst. 22.00