Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Red Bull X-Fighters Madridē triumfē vietējais matadors Toress

Red Bull X-Fighters Madridē triumfē vietējais matadors Toress
Denijs Toress

Naktī no piektdienas uz sestdienu spānis Denijs Toress (Dany Torres) sagrāba uzvaru 23 000 fanu priekšā ceturtajā Red Bull X-Fighters 2009 pasaules tūres pieturvietā Madridē.

Tā kā sacensības notika vēršu cīņu arēnā Plaza de Toros de Las Ventas, ar šādu uzvārdu vienkārši nevarēja neuzvarēt! Divas frīstaila motocikla leģendas – amerikānis Neits Adamss un austrālietis Robijs Medisons ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu.

Nebija nekādas iesildīšanās, viss cīņas karstums sākās uzreiz ar sacensību startu, kad francūzis Šarls Pažē (Charles Pagès) atklāja vakaru ar mēģinājumu piezemēt frontflipu, lai kļutu par primo braucēju, kas to izdarījis ar motokrosa baiku. Diemžēl viņam neveicās un abas reizes mazliet pietrūka līdz veiksmīgam iznākumam.

Vietējais FMX matadors Toress parādīja izcilu sniegumu pusfinālā, kas pārliecināja tiesnešus, atstājot viņa pretinieku Džeremiju Stenbergu no ASV ārpus cīņas par uzvarētāja godu. Finālā 22 gadus vecais sportists no Seviļas tikās ar pagājušā posma uzvarētāju Neitu Adamsu, kas pirms tam no cīņas bija izslēdzis neseno Tower Bridge iekarotāju Robiju Medisonu.

Kamerons Sinklērs smagi sasitās ceturtdaļfinālā un tika nogādāts slimnīcā.

Ar pirmo Eiropas posmu Red Bull X-Fighters 2009 līdera godu tagad ieņem Neits Adamss ar 225 punktiem, apsteidzot japāni Eigo Sato, kas mdaridē palika tikai devītais. Japānim cieši uz pēdām min Mets Rebo no Šveices un Robijs Medisons no Austrālijas – katram no viņiem patlaban ir pa 210 punktiem.

Finālpietura Red Bull X-Fighters sacensībām būs Londona, kad 22. augustā tiks paziņots FMX sacensību uzvarētājs.