Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

"Riga Wakeboard Cup’09" uzvar Samuels Karne

"Riga Wakeboard Cup’09" uzvar Samuels Karne
Samuels Karne

Lieliskie laikapstākļi sestdien, 15. augustā, priecēja gan Riga Wakeboard Cup’ 09 uzvarētājus Samuelu Karni, Kventinu Delafortrī un Rikiju Lukasenu, gan skatītājus, kas gozējās saulītē un baudīja lielisko veikbordistu sniegumu.

Mazajā Daugavā starp Salu un Akmens tiltiem savus trikus šogad rādīja labākie Eiropas braucēji no Protest, Red Bull un Oakley komandām: sarkanos buļļus pārstāvēja Dankans Cūrs un Kventins Delafortrī, protestētāji bija Rikijs Lukasens un Maikls Timmers, bet populāro saulesbriļļu zīmolu aizstāvēja Džeimss Terenss Jangs un Bendžamins Čārlzs Hičs. Interesanti, ka otrās vietas ieguvējs Kventins Delafortrī varēja arī palikt krastā, jo nopietnā auss iekaisuma dēļ ārsti viņam vispār aizliedza iet ūdenī. Vēl dažas minūtes pirms starta neviens nezināja, vai Kventins tomēr izlems braukt. Līdz finālam bija jāuzvar trijās cīņās, kur viņa galvenais mērķis bija: parādīt, ko spēj, bet nenokrist tā, lai ausīs tiek ūdens. Tas viņam arī izdevās, tomēr finālā pārāks izrādījās Karne.

Lai gan dienu pirms Rīgas Veikborda Kausa bija paredzēts LMT Latvijas Veikborda čempionāta trešais posms, lietus un vējš piektdien nerimās, tāpēc nācās pārcelt ieplānoto Latvijas čempionātu uz sestdienu, kur trešo reizi pēc kārtas čempiona godā ierindojās Jānis Siders, atkal atstājot Staņislavu Korotkovu otrajā vietā. Stass vēlāk izteicās, ka būs vien jāstartē arī nākamgad, lai beidzot izcīnītu arī pirmo vietu čempionāta kopvērtējumā. Vai Siders viņam to ļaus, redzēsim nākamgad. Jāatgādina, ka šogad pa vienam posmam bija uzvarējuši gan Siders, gan Korotkovs, tāpēc izšķirošais bija tieši trešais un pēdējais posms.

Tā kā abi svarīgākie Latvijas veikborda notikumi sakrita vienā dienā, apbalvošanas ceremonija un afterparty ballīte Europe City Hotel bārā Sunny Melody izvērtās jo skaļa gan pie Viktora Lapčenoka dziesmām, gan pie DJ spēlētās mūzikas. Svētdien veikbordisti atvadījās no saulainās Rīgas, lai satiktos šeit atkal nākamgad, jo Riga Wakeboard Cup kļūst par svarīgu ierakstu arvien vairāk profesionālo veikbordistu kalendāros. Latvijas veikbordistiem gan sezona vēl turpinās, jo jau pēc dažām dienām atsāksies De La Wake nometne Portugālē, kur var pieteikties visi interesenti. Vairāk informācijas par nometni: De La Wake