Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

"Red Bull Air Race" Vindzorā uzvar Bonoms

"Red Bull Air Race" Vindzorā uzvar Bonoms
Pols Bonoms

Lielbritānijas pilots Pols Bonoms (Paul Bonhomme) izcīnīja uzvaru svētdien notikušajā Red Bull Air Race pasaules čempionātā ar satriecošu uzvaru pār austriešu sāncensi Hannu Ārču (Hannes Arch).

Tas bija devītais triumfs Bonoma karjerā, un kopvērtējumā viņš ir pietuvojies Ārčam, tagad atrodoties tikai viena punkta attālumā. Lai gan lielākā daļa lidotāju pamatīgi cīnījās ar vējaino trasi uz Kanādas/ASV robežas virs Detroitas upes, Bonomam izdevās vairāki nevainojami lidojumi līdz fināla četriniekam, kur viņš atkal bija savā elementā, uzrādot laiku 1:08.16 piecpadsmit vārtu lidojumā (lai bez kļūdām veiktu trasi, pilotam jāizlido cauri šiem vārtiem). Ārčs finišēja otrais, atpaliekot par 1.15 sekundēm, bet Čambliss (Chambliss) finišā uzrādīja trešo labāko laiku. Mājinieks un Red Bull Air Race jaunpienācējs Pīts Makleods (Pete McLeod) ieguva pirmo ieskaites punktu čempionātā 215 tūkstošu skatītāju priekšā, finišējot vienpadsmitais.

"Šīs bija grūtākās sacensības, ko jebkad esmu uzvarējis, ja vērtē citu puišu sniegumu visas nedēļas garumā,” pēc sacensībām teica laimīgais uzvarētājs Bonoms. Viņš izjuties izjutis lielu atvieglojumu pēc finiša, jo finālā gandrīz aizķēris pilonu (gaisa vārtu balstu). „Ja gribi uzvarēt šajās sacensībās, ir jābalansē uz naža asmens. Tā ir atšķirība starp uzvaru un zaudējumu – paiet garām pilonam par vienu milimetru vai aizķert to pa vienu milimetru. Bet mums izdevās. Esmu ļoti priecīgs.”

Par Red Bull Air Race
Piektā Red Bull Air Race pasaules čempionāta sezona norisināsies sešu nedēļas nogaļu garumā. Jau par tradīciju kļuvis, ka sākums ir Abū Dabī - šogad 17. un 18. aprīlī, pēc tam tāpat kā pērn sekoja Sandiego (9.-10 maijs). 13. un 14. jūnijā Red Bull Air Race jau bijas nokļuvis līdz Vindzorai Kanādā. Eiropas sacensību kalendārs izskatās šādi: vispirms Budapešta (19.-20. augusts), tad Porto (12.-13. septembris) un visbeidzot Barselona 3. un 4. oktobrī.