Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Baltijas čempionāts un Jūrmalas balvas izcīņa skeitbordā

Andrejs Siliņš

Baltijas čempionāts un Jūrmalas balvas izcīņa skeitbordā
Juris Grundulis

Jau bija pierasts, ka vasaras vidū Jūrmalā notiek pasaules kausa izcīņas sacensības skeitbordā, kas plašāk pazīstamas kā „World Baltic Sea cup”. Šogad šo sacensību vietā risinājās Baltijas čempionāts slalomā un Jūrmalas balvas izcīņa.

Bez pašmāju braucējiem sacensībās piedalījās Lietuvas un Somijas skeitbordisti. Sacensības notika Dzintaros Mežaparkā. Speciālajā slalomā, kas bija pirmā sacensību disciplīna vispirms trasē devās juniori un dāmas. Visātrākais šajā trasē bija Jūrmalas tehniskās jaunrades sporta un atpūtas centra audzēknis Juris Grundulis. Otro vietu ieguva liepājnieks Edijs Jermačenko, trešo lietuvietis Jonas Petrauskas. Talseniece Lienīte Skarainem, kura pavisam nesen Francijā izcīnīja 2.vietu Pasaules kausa izcīņa bija ātrākā dāmu grupā.

Vīriem lieliski trasi veica Eiropas čempions Jānis Kuzmins, kuram pelnīta 1.vieta. Otrais Gustavs Gailītis, trešais liepājnieks Ainārs Jermačenko.

Līniju slalomā junioriem vietu secība tieši tāda pati kā speciālajā slalomā. Vīru grupā uzvara un Baltijas čempiona tituls Rīgas rajona pārstāvi Jānim Kuzminam. Otrā vieta līniju slalomā Aināram Jermčenko, trešā Gustavam Gailītim. Īpašas balvas sacensību laureāti saņēma no interneta veikala „Coneracing.com”, kura komandai šogad pievienojās Gustavs Gailītis.

Ar lielu interese skatītāji vēroja sacensības augstlēkšanā, kuras notika skeitparkā. Vienādu augstumu 125 cm pārvarēja trīs dalībnieki. Tādējādi tika ņemts vērā katra dalībnieka mēģināju skaits. Par uzvarētāju un Baltijas čempionu kļuva Edžus Konošonoks no Priekuļiem. Otro un trešo vietu ieguva jūrmalnieki Armands Priedols un Mārtiņš Liepiņš.

Jūrmalas balvas izcīņa notika BMX fletlendā jeb brīvajā stilā. Šajā disciplīnā piedalījās spēcīgie rīdzinieki, jelgavnieki un labākie Jūrmalas meistari. Skatītāju vētraini atbalstīts, par uzvarētāju kļuva Rīgas rajona pārstāvis Dāvis Dudelis. Otrais jūrmalniek Roberts Korulis, trešais Kristaps Kravalis no Jelgavas.

Tagad skeitbordisti un BMX braucēji gatavojas sacensībām, kas nedēļas nogalē 11.jūlijā notiks Koknesē – „Glābjot neprātu, zaudējot saprātu”.

Informāciju sagatavoja
Gints Gailītis

     [+] [-]

, 2009-07-09 11:43, pirms 15 gadiem
kāpēc raksts atkārtojas?
Noslēdzies Baltijas čempionāts un Jūrmalas...