Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Labākie pasaules BMX un skeitborda braucēji tiksies Simpel Session

Labākie pasaules BMX un skeitborda braucēji tiksies Simpel Session
Raiens Šeklers
Autors: Red Bull Photofiles

No 6. līdz 7. februārim Tallinā Saku Suurhall arēnā notiks Eiropas lielākās BMX un skeitborda sacensības Simpel Session, turklāt plaši zināmais festivāls svin 10. gadadienu. Labākie braucēji no Latvijas sacentīsies ar lielākajiem vārdiem minētajos sporta veidos, piemēram, skeitborda zvaigzni Raijenu Šekleru (Ryan Sheckler).

“10. jubilejas Simpel Session noteikti būs visu laiku labākais pasākumus visā sacensību vēsturē,” saka Mario Kalmre, Simpel Session galvenais organizators. “Lai gan katru gadu dalībnieku saraksts pārspēj iepriekšējo, droši var teikt, ka šī gada braucēju saraksts pārspēj visus, kas sola prātam neticamu un neaizmirstamu sniegumu sacensībās.” Kalmre piebilst, ka Tallinā ieradīsies vairāk nekā 200 sportistu no 30 valstīm – ne tikai Eiropas, bet arī ASV un pat Meksikas, Brazīlijas, Taizemes, Japānas un Dienvdidāfrikas.

20. gadus vecais ventspilnieks un Red Bull komandas skeitbordists Madars Apse mērosies spēkiem ar savu slaveno komandas biedru Raienu Šekleru (Ryan Sheckler) no ASV, kas ir viens no labākajiem skeitbordistiem pasaulē. Šeklers solās būt viens no galvenajiem skatītāju uzmanības objektiem, savukārt Apse aptlaban ir veiksmīgākais skeitbordists Baltijā, jo uzaudzis, piedaloties Simpel Session sacensībās. Viss sākās ar uzvaru 2003. gadā, pēc gada viņš finišēja 7. vietā, taču pakāpās līdz otrajai pozīcijai 2005. gadā, ierindojās ceturtajā vietā 2006. un vinnēja labākā trika balvu 2007. gada Simpel Session. Madars gada sākumā viesojās ASV, kur viņam bija tūrē ar Element komandu. Jāpiebilst, ka Latvijā Madars Apse ir vienīgais Red Bull atbalstītais sportists, savā sporta veidā demosntrē patiešām ievērojamus sasniegumus, tiek regulāri aicināts uz fotosesijām pasaules labākajos ekstrēmo sporta veidu un skeitborda medijos.

Tāpat no Latvijas skeitborda disciplīnā piedalīses Artūrs Nilovs, Rūdolfs Henčels, Maksims Feofilovs, Eduards Nehajenko un Ļevs Berezins. Kvalificējoties Simpel Session vasaras Baltijas sacensībās 2009. gada augustā, BMX disciplīnā sacentīsies Eduards Zunda, Oskars Zajarskis, Romāns Gorovojs, Jānis Čunčulis, Andris Dembovskis, kā arī vasaras Simpel Session bronzas medaļas ieguvējs, ventspilnieks Viktors Kronbergs. Lielākā daļa ir pieredzes bagāti sportisti, kurus atbalsta pasaules līmeņa firmas. Eduards nesen bija ceļojumā ar Carhartt komandas biedriem Portugālē, kur izbaudīja silto laiku un filmējās video. Viņš Simpel Session piedalīsies jau ceturto gadu, un pagājušogad ieņēma 27. vietu, kas ir visaugstāk no Latvijas BMX braucējiem.
Festivāls sākas 5. februārī ar slēgtiem treniņbraucieniem, bet kopumā ilgst trīs dienas.

Sacensības skatītājiem ir atvērtas nedēļas nogalē no 6. līdz 7. februārim, ar kvalifikāciju sestdien un fināliem svētdien. Papildus sacensībām notiks filmu pirmizrādes, konkursi, kā arī nebeidzamas ballītes, kas padara Simpel Session par neaizmirstamu piedzīvojumu katram. Pasākumu vadīs neviens cits kā Zeks Dženkušs (Zack „Catfish” Yankush) un Deivs Dankans (Dave „Double D” Duncan). Skeitparku plānojis labi pazīstamais un atzītais parku dizaineris Neis Vesels (Nate Wessel), autors daudziem no Simpel Session sacensību parkiem. Kopējais sacensību balvu fonds sasniedz 10,000 eiro.

Pasākuma biļetes iespējams nopirkt Biļešu serviss kasēs Latvijā, kā arī citur pasaulē caur Piletilevi Online.

  -2 [+] [-]

, 2010-02-04 15:06, pirms 14 gadiem
kads nevaretu ielikt sarastu kas piedalisies ??? Tony hawk bus ?

  +1 [+] [-]

, 2010-02-04 16:21, pirms 14 gadiem
Edzhaaa12 rakstīja: kads nevaretu ielikt sarastu kas piedalisies ??? Tony hawk bus ?
Jā , Tony Hawk pro skater būs ieradies.
Dzū un Andrītim labas grupas , Edjikam gan nav paveicies.

     [+] [-]

, 2010-02-06 15:07, pirms 14 gadiem
šogad diemžēl netieku uz turieni.
var būt kāds var padalīties ar linku kur varēs vērot sačus?

     [+] [-]

, 2010-02-07 22:55, pirms 14 gadiem
Sači bija forši.