Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Uz Red Bull Street Style pasaules finālu Dienvidāfrikā brauks Romāns Berezovskis!

Uz Red Bull Street Style pasaules finālu Dienvidāfrikā brauks Romāns Berezovskis!
Romāns Berezovskis. Autors: Red Bull Photofiles

30. augustā Esplanādē notikušajās frīstaila futbola sacensībās Red Bull Street Style uzvarēja 15 gadus vecais Romāns Berezovskis. Jaunais frīstailists dzīvo un mācās Anglijā, kur arī pirmoreiz uzzinājis par frīstaila futbolu, taču uz sacensībām bija mērojis ceļu no savām Latvijas mājām Rēzeknē.

„Tas ir satriecoši!” pēc uzvaras pār Latvijas Zelta talantos redzēto Edgaru Mekeli teica Romāns. „Turklāt balva arī kolosāla, nevis kaut kāda liela biļete, bet stilīga ķēde,” priecājās Romāns, turot rokās pasmago metāla ķēdi ar Red Bull Street Style logo. Viņš tikai vēl sāk aprast ar domu, ka 2010. gada aprīlī piedalīsies Red Bull Street Style pasaules finālā un šis brauciens viņam tiks pilnībā apmaksāts. Katru dienu Romāns trenējas kādas 2-3 stundas, bet frīstails ir viņa sirdslieta, parasto futbolu, atšķirībā no citiem dalībniekiem, viņš nemaz nespēlē.
Lai uzvarētu, Romānam bija jāuzvar trīs reizes: pirmajā kārtā, pusfinālā un finālā. Katra futbolista sniegumu vērtēja trīs tiesneši: futbola kluba Skonto uzbrucējs Kristaps Blanks atbildēja par tehnisko spēju novērtējumu, žurnālists Uģis Joksts par radošumu, bet brake dance grupas Camelot Crew dalībnieks Vartans par stilu un muzikalitāti.
Pasākumu vadīja hip hopa meistari Gustavo un R-Viss, bet pie DJ pults stāvēja Monsta.