Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Bauskas Kauss beidzot veiksmīgs arī mūsu kungiem

Bauskas Kauss beidzot veiksmīgs arī mūsu kungiem
Foto: www.thewaggon.net

Aizpagājušajā nedēļas nogalē tika aizvadīts trešais Latvijas reitinga sacensību posms - Bauskas Kauss 2010. Savu pirmo uzvaru Latvijas reitinga sacensībās izcīnīja Madars Razma, kurš pēdējā laikā demonstrē aizvien stabilāku sniegumu.

Kopumā uz sacensībām bija ieradušies 68 dalībnieki no kuriem 51 bija kungs un 17 dāmas.

Kungi individuāli
Kungu konkurencē izslēgšanas spēlēm nekvalificējās viens no spēcīgākajiem lietuviešiem Gintaris Armalis, kā arī mazliet negaidīti apakšgrupu kārtu neizdevās pārvarēt Ilgvaram Lācim.

Izslēgšanas speļu pirmajā kārtā mazliet negaidīti Arnis Veidemanis ar 3:1 pārspēja Mareku Gražulu, Žanis Buklovskis ļoti spraigā spēlē ar 3:2 pārspēja Arni Ventu, kurš cerams nu jau ir atgriezies šautriņu mešanā.

Astotdaļfinālā Madars Razma ar 3:2 pārspēja Lietuvas čempionu Dariusu Labanauskas, bet Aigars Strēlis ar identisku rezultātu pārspēja Baltijas labāko spēlētāju Arūnasu Čipli.

Ceturtdaļfinālā mazliet negaidīti cēsinieks Ojārs Limbaks ar 2:3 piekāpās lietuvietim Osvaldasam Kšanim, priekulnieks Madars Razma ar 3:0 atstāja sausā rīdzinieku Arni Veidemani, rīdzinieks Jurijs Botvinko parādīja raksturu un ar 3:2 pārspēja leituvieti Gintarasu Nagevičiusu, bet priekulnieks Aigars Strēlis ar 3:1 pārspēja kalētnieku Kārli Grinduli.

Pirmajā pusfinālā Madrs Razma ar minimālu 4:3 pārspēja Osvaldasu Kšani un nodrošināja sev vietu Bauskas Kausa finālā, kur tam pretī stājās novadnieks Aigars Strēlis pēc 4:1 uzvaras pusfinālā pār Juriju Botvinko.

Finālā spēle bija ļoti spraiga un abi finālisti demonstrēja ļoti labu sniegumu. Šoreiz priekšroka piederēja jaunībai un Madars Razma ar 4:3 pārspējot Aigaru Strēli izcīnīja savu pirmo Latvijas reitinga sacensību čempiona titulu. Diemžēl statistika no šī fantastiskā dueļa nav pieejama, jo organizatori nebija nodrošinājuši tās ievadi.

Tie kuri nebija kvalificējušies izslēgšanas spēlēm piedalījās gandarījuma turnīrā, kuru šoreiz izcīnīja lietuvietis Eduardas Grigas.

Dāmas individuāli
Dāmu konkurencē apakšgrupu spēlēs mazliet negaidīti pirmo kārtu nespēja pārvarēt reitinga līdere Natālija Zelenika, lai gan skaidrs, ka viņas domas pašlaik kavējas pie kāzu organizēšanas.

Ceturtdaļfinālā cēsiniece Avelīna Lāce ar 3:1 pārspēja baušķenieci Aretu Kovaļevsku, Vita Grebska ar tādu pašu rezultātu pārspēja Sandiju Andersoni, Inita Bite ar 3:1 bija pārāka par Birutu Skvirecku un Vilma Armaliene ar 3:0 apspēlēja Ilonu Ziemeli.

Pusfinālos valdīja bezkompromisa cīņa par ko liecina arī abu spēļu rezultāti 4:3. Pirmajā pusfinālā Vita Grebska bija pārāka par Avelīnu Lāci, bet Vilma Armaliene apspēlēja Initu Biti.

Kas sākās pusfinālā tas turpinājās finālā un bija nepeiciešams izspēlēt 7 legus lai noskaidrotu uzvarētāju. Šoreiz tā bija Vilma Armaliene.

Dāmu gandarījuma turnīrā uzvaru svinēja lietuviete Arūne Kvedariene.

Jaunieši individuāli
Jauniešu konkurencē piedalījās trīs dalībnieki - brāļi Ivars un Uldis Supes, kā arī Rolands Kovaļevskis. Apakšgrupā Uldis uzvarot abus pretiniekus ieņēma pirmo vietu, bet Rolands pāspējot Ivaru ieņēma otro vietu.

Tādējādi jauniešu finālā savā strapā tikās Uldis Supe un Rolands Kovaļevskis. Šoreiz gan nekas nemainījās jo Uldis Supe arī šoreiz bija pārāks un uzvarot ar 3:0 Rolandu Kovaļevski, ieņēma pirmo vietu.

Bauskas Kausa 2010 sacensību rezultāti ir pieejami Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā latviadarts.com

Nākamās Latvijas reitinga sacensības notiks šī gada 24. aprīlī Jēkabpilī, kad tiks izspēlēts 2010. gada Jēkabpils čempionāts.