Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Tuvojas 19. Latvijas čempionāts šautriņu mešanā

Pēc divām nedēļām no 11. līdz 13. decembrim viesnīcas NB Hotel telpās notiks 19. Latvijas čempionāts šautriņu mešanā. Šogad tiks aizvadīts arī Jauniešu čempionāts šautriņu mešanā, kā arī būs daudz citu jaunu un interesantu lietu. Skatītājiem ieeja bez maksas.

Visiem individuālo sacensību dalībniekiem, kā arī skatītājiem būs iespēja piedalīties loterijā, kuras laikā tiks izlozēts Poker Darts dēlis un daudzas citas ar šautrām saistītas un nesaistītas balvas.

No šī gada tiks atjaunots jauniešu Latvijas čempionāts šautriņu mešanā, kurā piedalīties var ikviens jaunietis vai jauniete, kuri uz sacensību dienu nav sasnieguši pilnus 18 gadus.

Piektdienas vakarā tiks aizvadītas iesildošās sacensības - pielozētie pāri.

Iepriekšpieteikšanās uz sacensībām ir izsludināta līdz 09. decembrim. Pieteikties sacensībām protams varēs arī sacensību dienā, bet tad dalības maksa būs augstāka nekā piesakoties laicīgi. Sīkāku informāciju iespējams atrast sacensību nolikumā.

Tāpat arī sacensību laikā visi rezultāti būs pieejami on-line režīmā Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā.

Pielozētie pāri

Pielozēto pāru sacensības tiks aizvadītas piektdienas vakarā. Dalībnieku reģistrācija notiks no 17:00 - 19:00, bet jau 20:00 sāksies pielozēto pāru sacensības, kurās tiks spēlēts 501 līdz 3 legu uzvarai, bet finālā līdz 4 legu uzvarai. Ja pārī ir viena dāma, tad pārim ir 50 punktu priekšrocība, bet ja ir divas dāmas, tad tam pārim ir 50 punktu priekšrocība un tas pāris sāk pirmo legu. Dalības maksa no spēlētāja būs 3Ls.

Pirmā vieta saņems 40% no visām dalības maksām, otrā vieta saņems 20%, bet abas trešās vietas pa 10% katrs pāris.

Individuālās sacensības

Individuālajās sacensībās šogad tiks izspēlēts arī Latvijas čempionāts jauniešiem, kurā var piedalīties ikviens jaunietis vai jauniete, kuri sacensību dienā nav sasnieguši 18 gadu vecumu. Jauniešiem dalība ir bez maksas. Tāpat jaunieši drīkstēs arī startēt arī pieaugušo konkurencē. Jauniešiem pieteikšanās sacensībām notiks līdz sestdienas 14:00 un sacensības sāksies 15:00. Izspēļu kārtība būs zināma pēc visu dalībnieku reģistrācijas.

Vēl sestdienā par čempionu tituliem cīnīsies kungi un dāmas pieaugušo konkurencē. Dalībnieku reģistrācija notiks līdz plkst. 11:00, bet pašas sacensības sāksies 12:00 pēc svinīgās atklāšanas.

Iepriekšējā Latvijas čempionātā kungiem savu piekto čempiona titulu izcīnīja Guntars Grebskis, kurš finālā ar 4:3 pārspēja Ojāru Limbaku. Savukārt dāmu konkurencē savu sesto čempiones titulu izcīnīja Zeltīte Putniņa, kura finālā ar 4:2 pārspēja Ievu Brikmani-Buklovsku.

Kungu vidū šogad nav novērojami izteikti līderi un iespējams tas īpaši saasinās cīņas par čempiona titulu, savukārt dāmām izteikta līdere ir Ieva Brikmane-Buklovska, bet nevar arī atmest Vitu Grebsku un Natāliju Zeleniku, kuras cinās par otro pozīciju Latvijas reitingā pēc sezonas nobeiguma un protams centīsies izcīnīt arī čempiones titulu.
Pāru sacensības

Svētdienā tiks aizvadītas pāru sacensības kungu un dāmu konkurencē. Jaunieši startē pieaugušo grupā. Dalībnieku reģistrācija ir noteikta līdz 10:00, bet sacensību sākums 11:00.

Iepriekšējā Latvijas čempionātā kungu titulu izcīnīja Ronalda Mežala un Žaņa Buklovska duets, kuri finālā ar 4:0 pārspēja Pēteri Alberliņu un Juriju Botvinko. Dāmu konkurencē labākās bija Zeltīte Putniņa duetā ar Vitu Grebsku, kuras finālā ar 4:3 pārspēja Avelīnu Lāci un Ņinu Butāni.

Sīkāka informācija un sacensību nolikums ir atrodams Latvijas darts organizācijas mājas lapā latviadarts.com

     [+] [-]

, 2009-11-30 09:45, pirms 14 gadiem
Un tas arī skaitās sports? Saprotu, ja vēl kāmēs ar draugiem, metam viens otram cik reizes jāpiepumpējas vai kas cits jāizdara, tad tas varbūt arī ir sports, bet tā vienkārši... nez

     [+] [-]

, 2009-11-30 09:48, pirms 14 gadiem
šahu arī ar čomu uz pievilkšanos spēlējat???

     [+] [-]

, 2009-11-30 10:18, pirms 14 gadiem
2007. gada 27. aprīlī šautriņu mešanas sporta veids tiek oficiāli atzīts visā pasaulē un Pasaules Darts federācija tiek uzņemta GAISF (General Association of International Sports Federations)

starpcitu tas var tikai ta alikties, ka kas tur ir bet zini bez fiziskā kautko vinnēt būs pagrūti. Jo nosataigāt vien turnīra laikā sanaak diezgan + pašakm jābūt labā fiziskajā kondīcijā lai spētu visu dienu nospēlēt un vēl finālos parād't labu sniegumu. Nepieciešama izturība un koncentrēšanas.

Starpcitu vari atnākt uz LV chempi un paskatīties, kā arī pamēģināt. Pametiisi shautras, kuras sver aptuveni 24g teiksim kaads 15-30 min un naakamjaa diena aliksies, ka esi ķieģeļus staipījis.

     [+] [-]

, 2009-11-30 10:20, pirms 14 gadiem
starpcitu tas ka ar chomu izdomaajat sacensties nu galiigi nenoziimee, ka tas buutu sports vienalga vai pumpeejaties vai burkaanus mizojat

sports ir sacensības, kuras prasa no cilvēka iepriekšējo sagatavotību un spēju koncentrēties nosacītā stresa situācijā, kā arī spēja dabūt no sevis ārā vairāk nekā ikdienā

     [+] [-]

, 2009-11-30 10:31, pirms 14 gadiem
Velu veiksmi ceru ka panemsi titulu

     [+] [-]

, 2009-11-30 10:31, pirms 14 gadiem
24 grami un tik daudz izlieta spēka? tam nu gan es nespēju noticēt, būs jāpamēģina pēc īstajiem noteikumiem paspēlēt šautriņas

pardon, nu sports jā, sports tas noteikti ir, vnk man latviešu valoda par šauru šķiet, nu pārāk vispārīgs tas vārds "sports" ir. tiecamies uz amīšu līmeni valodas ziņā Derētu jaunvārdus, jo nu nevar salīdzināt šautriņas, boulingu, un to pašu olimpisko šaušanu ar futbolu, skriešanu, kur tiek patērēts daudz lielāks kaloriju daudzums.

bet respect par to, ka var piedalīties ikviens, samaksājot dalības maksu. mož vārds "demokrātsports" būtu vietā

     [+] [-]

, 2009-11-30 10:49, pirms 14 gadiem
he he nu protams tas nav tiks fizisks sporta veids, taču katram ir savas īpatnības

un sports šajā ziņā tiek domāts ikviens, kurā var sacensties, kā arī ir jau arī profesionālais sports un ir amatieru sports vai tautas klase.

pameegjini gan uzspeeleet. Klasisko 501. Starpcitu Paddy Whelans katru ceturtdienu ir nelieli turnīriņi vari labi apvadiit laiku + pamēģināt uzmest šautras, tur labi varēs redzēt atšķirību

     [+] [-]

, 2009-11-30 10:51, pirms 14 gadiem
Steve tnx energjiski gatavojos. Shajaa viikendaa jāaizbrauc uz Igaunijas Openu un tad jau vele nedeelja un jaaciinaas. Pakaļ titulam esmu 3 reizes gaajis un 2 reizes esmu palicis 3. vietā un vienu 5., bet paaros pagajaushajaa gada aizdevaas.

Nez kaa būs šogad. Ja pašam būs jaavada pēc pilnas programmas tad protams diezvai izdosies, bet itkaa esmu atradis, kādu, kas novadīs man tikai pirmstam viss jāsagatavo.

     [+] [-]

, 2009-11-30 11:12, pirms 14 gadiem
....un kad būs zabaka mešanā???

     [+] [-]

, 2009-11-30 11:28, pirms 14 gadiem
...to tu prasi zaabaku mehanas federaacijai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-30 13:29, pirms 14 gadiem

     [+] [-]

, 2009-11-30 14:01, pirms 14 gadiem
ja kads grib pametat šautriņas !laipni aicinati Stabu 6 krodzinš''Pieci Vilki''

     [+] [-]

, 2009-11-30 18:22, pirms 14 gadiem
Visiem skeptiķiem - laipni aicināti uz Vecrīgu, Paddy Whelans ceturtdienās plkst.20:00 kur notiek vietēja mēroga turnīri pamēģināt savus spēkus Tas ir veiglākais veids lai pierādītu, ka Šautriņu mešanas sportā nopietni spēlējot, rezultātam ar veiksmi ir ļoti mazs sakars.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja