Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Skots Pīters Raits kļūst par divkārtējo Eiropas čempionu šautrās

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Skots Pīters Raits kļūst par divkārtējo Eiropas čempionu šautrās
Pīters Raits. Foto: PDC

Svētdienas vakarā Vācijā par divkārtējo Eiropas čempionu šautriņu mešanā kļuva skots Pīters Raits, kurš finālā ar 11-6 pārspēja angli Džeimsu Veidu.

Par Eiropas čempionu šautriņu mešanā svētdienas vakarā kļuva skots Pīters Raits, kurš finālā ar 11-6 pārspēja angli Džeimsu Veidu. Raitam šis kļuva par otro triumfu šajā turnīrā - pirmo reizi turnīrā viņš uzvarēja 2020. gadā, turklāt arī toreiz finālā tika uzvarēts Veids.

Ceļā uz triumfu un 120 tūkstošiem sterliņu mārciņu lielu prēmiju Raits pirmajā kārtā ar 6-5 pārspēja mājinieku Gabrielu Klemensu, otrajā kārtā ar 10-4 esošo pasaules čempionu Maiklu Smitu, ceturtdaļfinālā ar 10-8 Krisu Doubiju, bet pusfinālā ar 11-8 Deniju Nopertu.

Finālā no pirmajiem astoņiem legiem sešos uzvarēja Raits, panākot vadību 6-2. Arī turpinājumā viņš bija pārliecinošāks - vidēji gājienā Raitam 97.39 punkti pret Veida 92.09. Rezultativitāte ļāva Raitam 24 reizes mēģināt legus pabeigt ar precīzu metienu dubultajā, precizitātei gan esot 45.83%. Veidam precizitāte bija labāka (50%), bet viņam bija divas reizes mazāk iespēju pabeigt legu savā labā (12).

Jāatgādina, ka Eiropas čempionātā otro reizi karjerā piedalījās arī Madars Razma, kurš piektdien, iespējams, aizvadot vienu no labākajām spēlēm karjerā, ar 5-6 piekāpās Maiklam van Gervenam. Vēlāk titulētais Nīderlandes šautriņu metējs apstājās ceturtdaļfinālā.

Pirms pasaules čempionātā gaidāmi vēl divi nozīmīgi turnīri - ''Grand Slam of Darts'' un ''Player's Championship'' fināls. Savukārt no decembra vidus līdz nākamā gada janvāra sākumam paredzēts 2024. gada pasaules čempionāts, kurā piekto reizi startēs Razma.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/OfficialPDC