Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Baltijas Kauss šogad Lietuvai

Baltijas Kauss šogad Lietuvai
Baltijas Kausa 2009 kopvērtējuma uzvarētāji

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgā NB viesnīcas telpās notika 2009. gada Baltijas kauss šautriņu mešanā, kuru ar balvām atbalstīja A/S Cēsu Alus. Kopvērtējumā uzvaru, Baltijas Kausu un balvas no Cēsu Alus saņēma Lietuvas izlase. Latvijas izlasei šogad otrā vieta.

Piektdienas vakarā, kad bija ieradušās daļa no dalībnieku komandām no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas notika iesildošais šautriņu mešanas turnīrs kurā piedalījās 24 dalībnieki. Izslēgšanas spēlēs apspēlējot visus savus oponentus ar 3:0 uzvaru šajā miniturnīrā izcīnīja Mareks Gražuls pārī ar Virginijus Vozbutas.

Kopumā uz sacensībām bija ieradušās 14 komandas no Baltijas valstīm. Desmit no tām bija pilnas - 4 kungi un 2 dāmas, bet četras sastāvēja tikai no kungiem. Kopumā sacensībās piedalījās ap 80 dalībniekiem.

Pirmajā dienā tika izspēlētas dāmu un kungu individuālās un pāru sacensības līdz fināliem, bet nākamajā komandu sacensības un visi fināli.

Sacensību atbalstītājs A/S Cēsu Alus bija sarūpējis ļoti prāvas balvas, kuras saņēma godalgoto vietu ieguvēja gan atsevišķās disciplīnās gan kopvērtējumā.

Individuālās sacensības
Dāmu konkurencē šīs sacensības ļoti neveiksmīgi iesākās galvenai pretendentei uz čempiones titulu un Latvijas izlases pārstāvei Ievai Brikmanei-Buklovskai, jo jau pirmajā spēlē tika piedzīvots zaudējums ar 2:3 Aretai Kovaļevskai. Otrai Latvijas izlases pārstāvei Vitai Grebskai izdevās aizspēlēties līdz pusfinālam, kur viņa bija spiesta atzīt "Piecu Vilku" komandas pārstāves Natālijas Zelenikas pārākumu ar 1:3. Vēl trešo vietu izcīnīja C;esu komandas pārstāve Avelīna Lāce. Natālijai finālā pretī stājās lietuviete Rite Banaitiene. Lai gan Natālija visu laiku atradās vadībā punktos tomēr dubultie nepadevās un nācās atzīt savas oponentes pārākumu ar 0:3.

Kungu konkurencē par galveno pretendentu uz čempiona titulu tika uzskatīts lietuvietis Arūnas Čiplis taču jau ceturto gadu pēc kārtas tas viņam nav pa spēkam. Ļoti atzīstamu sniegumu nodemonstrēja Madars Razma un Ģirts Ločmelis, kur ierindojās 5.-8. vietā. Vienīgais latvietis kuram izdevās iespraukties starp godalgotajām vietāqm bija Latvijas izlases pārstāvis Guntars Grebskis, kurš ierindojās trešajā vietā. Finālā tikaās divi lietuvieši Gintaris Armalis un Tomas Šakis no Lietuvas izlases. Lai gan Tomas spēles gaitā izvirzījās vadībā ar 2:0, pārsvaru noturēt viņam neizdevās un Gintaris svinēja uzvaru spēlē ar 3:2 piekam pēdējo legu nobeidzot no 126 ar "bulli".

Pāru sacensības
Dāmu pāru sacensībās Latvijas izlases pārstāves Ieva un Vita ierindojās trešajā vietā pusfinālā piekāpjoties Natālijai Zelenikai un Ligitai Vilks no komandas "Pieci Vilki". Natālijai un Ligitai finālā pretī nāca Jonavas komandas pārstāves Rite Banaitiene un Erika Bagdonavičiene. Arī šoreiz lietuvietes izrādījās pārākas ar 5:3.

Kungu pāru sacensībās 5.-8. vietu ieņēma Latvijas izlases pārstāvji Mareks Gražuls un Ronalds Mežals. Savukārt otrs Latvijas izlases pārstāvju duets Pēteris Alberliņš un Guntars Grebskis ierindojās 3. vietā pusfinālā atzīstot nākamo čempionu pārākumu. Vēl 3. vietā ierindojās Cēsu komandas pārstāvji Ojārs Limbaks un Ilgvars Lācis. Finālā tikās leišu dueti Darius Labanauskis un Gintaris Armalis pret Arūnasu Čipli un Arvidasu Kvedarasu. Arūnasam arī šoreiz nācās iztikt bez titula, ko fantastiskā finālā izcīnīja pirmie.

Komandu sacensības
Dāmu komandu sacensībās pārliecinošu uzvaru izcīnīja Latvijas izlases duets Ieva Brikmane-Buklovska un Vita Grebska, kuras finālā ar 5:3 pārspēja Lietuvas izlases pārstāves Vilmu Armalieni un Auritu Sirviditi. Trešajā vietā Igaunijas duets Reili Mannik un Kulike Lillestik, kā arī "Piecu Vilku" komandas pārstāves Natālija Zelenika un Ligita Vilks. 5.-8. vietu ieņēma Cēsu komandas pārstāves Avelīna Lāce un Anžela Zariņa.

Kungu komandu konkurencē neveiksmi piedzīvoja Latvijas izlases pārstāvji Pēteris Alberliņš, Guntars Grebskis, Mareks Gražuls un Ronalds Mežals, kuri apakšģrupas izšķirošajā spēlē par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs bija spiesti atzīt "Runču" komandas pārstāvju pārākumu.

5.-8. vietā ierindojās Cēsu komanda (Ojārs Limbaks, Ilgvars Lācis, Imants Nikolajevs, Žanis Buklovskis), kuri atzina Lietuvas izlases pārākumu 5:9, kā arī NB-Rīga komanda (Jurijs Botvinko, Kristaps Deksnis, Uldis Zeitmanis, Kaspars Abramenko) kura ar 6:9 atzina nākamo čempionu LT United komandas pārākumu. Savukārt Latvijas izlasi aspēlējusī "Runču" komanda (Rihards Tomašickis, Egils Vītols, Agnis Šumakovs, Aleksandrs Līgotnis) pusfinālā atzīstot Lietuvas izlases pārākumu ar 2:9 ierindojās trešajā vietā. Tomēr Lietuvas izlase finālā nespēja parādīt savu labāko sniegumu un ar 2:9 atzina savu tautiešu no LT United pārākumu.

Kopvērtējums
Starp dāmu komandām šogad labākās izrādījās Jonavas komandas pārstāves no Lietuvas Rite Banaitiene un Erika Bargdonavičiene kopā savācot 57 punktus. Ar 45 pienktiem otrajā vietā Latvijas izlases pārstāves Ieva Brikmane-Buklovska un Vita Grebska, bet trešajā vietā tikai par diviem punktiem atpaliekot ierindojās "Piecu Vilku" komandas pārstāves Ligita Vilks un Natālija Zelenika.

Kungu konkurencē ļoti pārliecinoši ar izcīnītu 141 punktu atrodas Lietuvas izlases kungu komanda, kurai ar 96 punktiem seko "LT United" komanda, bet trešajā vietā ar 64 punktiem Latvijas izlase.

Bet neskatoties uz to pateicoties sekmīgajam dāmu sniegumam Latvijas izlase absolūtajā kopvērtējumā ar 109 punktiem ierindojās godpilnajā otrajā vietā. Pirmie ar 167 punktiem Lietuvas izlase. Savukārt trešajā vietā tikai ar sešiem punktiem atpaliekot no mūsējiem atrodas "LT United" komanda.

Sacensību un kopvērtējuma rezultāti ir pieejami Latviajs Darts Organizācija mājas lapā latviadarts.com

     [+] [-]

, 2009-10-15 03:56, pirms 15 gadiem
derīgs kauss

     [+] [-]

, 2009-10-15 12:49, pirms 15 gadiem
zin ka jā

     [+] [-]

, 2009-10-15 16:34, pirms 15 gadiem
Man kaut ka Leiksaidas tomer nozimigaks skiet )))