Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti arī pirmie Priekules kausa ieguvēji pāros

Ar spraigām pāru cīņām, 12 septembrī Priekules daudzfunkcionālajā sporta hallē noslēdzās šautriņu mešanas turnīrs - "Priekules Kauss 2010″, kurā tika noskaidroti pirmie pāru čempioni Priekulē!

Kopumā turnīrā startēja 8 dāmu un 20 kungu pāri no Latvijas un Lietuvas.

Dāmu pāri

Starp favorītiem dāmu konkurencē izcelt varēja vien varbūt divus pārus - Birutu Skvirecku ar Aretu Kovaļevsku no Bauskas un rīdzinieci Ligitu Vilks ar jēkabpilieti Vitu Grebsku, savukārt pārējie pāri turnīrā startēja kā "melnie zirdziņi"!

Ne bez grūtībām, bet grupu turnīrā uzvarēja tieši Bauskas un Rīgas/Jēkabpils veidotie pāri, garantējot sev vietu pusfinālā, kamēr pārējiem pāriem vietu tajā vēl nācās izcīnīt...

Pirmajā cīņā par vietu pusfinālā tikās Irēna un Kristīne Bauzes no Vaiņodes ar Ilzi Užuli un Daigu Novicku no Vecumniekiem, kuru cīņā ar rezultātu 4:1 pārākas izrādījās vaiņodnieces, savukārt otrajā spēlē tikās Laura Meinarda ar Maiju Gleglu un Irena Čipliene ar Daivu Mišeikieni no Mažeikiem. Pirmajos trijos legos pārākas bija lietuvietes, savukārt nākamajos četros jau dominēja latvietes, izraujot uzvaru spēlē ar 4:3.

Pusfinālspēlē starp Ligitu Vilks/Vita Grebska un Laura Meinarda/Maija Gleglu pārliecinoši labākas izrādījās rīdzinieces un jēkabpilietes veidotais pāris, kuras savas pretinieces pārspēja ar rezultātu 5:0, savukārt cīņa starp Bauskas un Vaiņodes šautriņu metējām izvērtās krietni vien aizraujošāka, kurā visiem par pārsteigumi ar rezultātu 5:2 uzvarēja vaiņodnieces.

Tomēr tas vēl nebija viss un arī finālā vaiņodnieces rādīja daudz saturīgāku sniegumu un pelnīti triumfēja finālā un visā turnīrā ar 5:1 - I.Bauze/K.Bauze (37,68); L.Vilks/V.Grebska (33,54).

Turnīra atbalstītāja "Kalme4″ specbalvu par lielāko summu fināla laikā saņēma Irēna Bauze, kura iemeta 133 punktus.

Kungu pāri

Kungu konkurencē pie favorītiem varēja pieskaitīt vismaz piecus līdz sešus pārus, bet pāru sacensības ir neprognozējamas.

Jau grupu turnīrā savā starpā tikās divi spēcīgākie pāri ar iepriekšējās dienas finālistu piedalīšanos, šoreiz gan labāka izrādījās Tomasa Šakisa „komanda". No Latvijas pāriem vislabāk sāka Aigars Strēlis ar Madaru Razmu, pārliecinoši uzvarot savā grupā.

Arī izslēgšanas spēlēs lieli pārsteigumi netika fiksēti un līdz pusfinālam nonāca divi Latvijas un divi Lietuvas pāri, kuru savstarpējās cīņās jau otro dienu pēc kārtas pārāki izrādījās lietuvieši, savukārt Aigaram Strēlim ar Madaru Razmu un Guntaram Grebskim ar Rihardu Tomašicki nācās samierināties ar 3. vietu.

Finālā tikās Arūnas Čiplys ar Osvaldu Kšani un Tomas Šakys ar Leonidu Smirinenko un tāpat kā grupas spēlē, arī finālā nepārspēti palika Klaipēdas pārstāvji Tomas un Leonidas, uzvarot finālā ar rezultātu 5:4 - A.Čiplys/O.Kšanys (54,43); T.Šakys/L.Smirinenko (58,86).

Sacensību rezultāti un tabulas pieejamas Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā.

ŠMK "Priekule" saka lielu paldies visiem sacensību dalībniekiem, kuri šogad bija ieradušies no Bauskas, Bārtas, Cēsīm, Durbes, Jēkabpils, Kalētiem, Kapsēdes, Kazdangas, Klaipēdas, Liepājas, Malnavas, Mažeiķiem, Ozolmuižas, Priekules, Rīgas, Rēzeknes, Šauļiem, Talsiem, Vaiņodes, Vecpiebalgas, Vecumniekiem un Viļņas.

Paldies sakām arī visiem turnīra atbalstītājiem! Uz tikšanos nākamgad!