Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

"NB Darts" turnīra posmā uzvar Nikolajevs

Jānis Pārums

Pagājušajā ceturtdienā NB biljarda klubā Vecrīgā notika ceturtais NB Darts turnīra posms. Madaram Razmam izdevās pagarināt nezaudētu spēļu sēriju līdz 20, taču finālā nācās piekāpties Imantam Nikolajevam.

Uz sacensībām ieradās 20 dalībnieki. Arī šo turnīru Madars Razma bija uzsācis ļoti iespaidīgi, jau pirmājā spēlē sasniedzot 28,63 punktus ar vienu šautru, otrajā spēlē pieticīgs 20,88 rādītājs un trešajā 24,44 punkti. Taču tas arī bija viss. Kā atzina pats Madars, tad ar katru turnīru ir aizvien grūtāk un grūtāk, jo pieaug konkurentu spiediens. Ikviens pretinieks katrā spēlē vēlas gūt virsroku.

Razma spiedienu neizturēja finālā, sīvā cīņā atzīstot Imanta Nikolajeva pārākumu ar 2:3. Jāmin, ka Imanta sniegums, kopš viņš pievienojās iepriekš notiekošajiem "Paddy Whelans" turnīriem un tagad regulāri apmeklē arī "NB Darts" turnīrus, ir ievērojami uzlabojies un uzvara bija pelnīta.

Nikolajevam arī padevās augsti vidējie rādītāji – 25,05 spēlē ar Ilvaru Drauli. Spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Marekam 25,05 spēlē pret Ievu Brikmani - Buklovsku. Draulim - 22,27 spēlē pret Jāni Užuli. Tāpat arī Ronaldam Mežalam spēlē par trešo vietu 22,29 pret Gražulu.

Pusfināli
Madars Razma (18,33) 3:0 Ronalds Mežals (18,14)
Mareks Gražuls (19,37) 1:3 Imants Nikolajevs (20,10)

Spēle par 3. vietu
Ronalds Mežals (22,29) 1:3 Mareks Gražuls (21,73)

Fināls
Madars Razma (18,71) 2:3 Imants Nikolajevs (19,38)

Kopvērtējums

Kopvērtējumā pirmā vieta joprojām ar 46 punktiem pieder Madaram Razmam un, ja viņš arī turpmākajās sacensībās ieņems vietas pirmajā trijniekā, tad līdz premjerlīgai nevienam tā arī neizdosies apsteigt kopvērtējuma līderi. Otrā vieta kopvērtējumā ar 30 punktiem Imantam Nikolajevam. Uz trešo vietu kopvērtējumā ar 22 punktiem ir pakāpies Mareks Gražuls.
Ceturtajā vietā ar 17 punktiem ir Jurijs Botvinko, no kura tikai par vienu punktu atpaliek Žanis Buklovskis. Savukārt sestajā vietā tikai ar diviem punktiem atpaliekot no Žaņa ir Pauls Beķeris.

Pēc septiņu sacensību kopvērtējuma četri reitinga labākie kvalificējas NB Premjerlīgas pamatturnīram. Pērējiem būs iespēja piedalīties kvalifikācijā, lai noskaidrotu vēl četrus premjerlīgas dalībniekus. Premjerlīgas sacensības notiks 4. jūlijā.

Nākamais NB darts līgas posms notiks 18. jūnijā Vecrīgas NB biljarda kluba telpās Šķūnu ielā 9. Pieteikšanās sacensībām līdz plkst. 20:00. Latvijas Darts Organizācija aicina ikvienu, kurš vēlas sākt spēlēt šautriņas vai apliecināt savu prasmi.

Informāciju sagatavoja:
Žanis Buklovskis, Latvijas Darts Organizācija