Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Razma pirmo reizi kvalificējies ''World Matchplay'', turnīru sāks pret čempionu Raitu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Razma pirmo reizi kvalificējies ''World Matchplay'', turnīru sāks pret čempionu Raitu
Madars Razma. Foto: PDC

Šodien noskaidrojies, ka Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma no 16. līdz 24. jūlijam pirmo reizi karjerā piedalīsies otrajā prestižākajā šautriņu mešanas turnīrā ''World Matchplay''. Noskaidrojies, ka pirmajā kārtā latvietis cīnīsies pret ranga pirmo numuru, esošo ''World Matchplay'' un pasaules čempionu Pīteru Raitu.

Latvijas vadošais šautriņu metējs sekmīgo 2022. gada sezonu turpinājis ar kvalificēšanos sezonas otrajam nozīmīgākajam turnīram - ''World Matchplay'', kas no 16. līdz 24. jūlijam paredzēts Blekpūlē. Kopējais balvu fonds ir 800 tūkstoši sterliņu mārciņu, no kuriem 200 tūkstoši tiks čempionam, bet 100 tūkstoši finālistam. Zaudējums pirmajā kārtā ļaus nopelnīt desmit tūkstošus.

Ceļā uz vietas nopelnīšanu talkā nāca gan vairāki sekmīgi aizvadīti posmi ''Pro'' tūres spēlētāju turnīros, gan sasniegtais pusfināls Eiropas tūres pēdējā posmā Vācijā. Jau zināms, ka Razma kvalificējies septembrī gaidāmajam Eiropas tūres posmam Ungārijā. Pēdējās dienas notika četri spēlētāju turnīru, taču tajos Razmam neklājās veiksmīgi, tāpēc līdz pat pēdējam brīdim viņš nebija garantējis vietu ''World Matchplay''.

Šodien ar uzvaru turnīrā vai ļoti veiksmīgu spēli viņu varēja apsteigt tādi šautriņu metēji kā Vincents van der Vorts, Mensurs Suļjovičs, Ross Smits, Saimons Vitloks, Rikijs Evanss un Kīns Berijs. Nevienam no viņiem gan neizdevās sasniegt vismaz pusfinālu. Vistālāk aizspēlējās Suļjovičs, kuru ceturtdaļfinālā apstādināja Deimons Heta.

Jau šodien notika turnīra izloze un pirmajā kārtā Razma spēkosies pret pašreizējo pasaules ranga pirmo numuru, esošo turnīra čempionu un pasaules čempionu Pīteru Raitu. Pirmajā kārtā uzvarētājam jāuzvar desmit legi. ''World Matchplay'' tiek organizēts kopš 1994. gada un visvairāk tituli (16) ir Filam Teiloram. 2021. gadā pirmo reizi turnīrā uzvarēja esošais pasaules čempions Pīters Raits, kurš finālā pārspēja 2020. gada uzvarētāju Dimitri van den Bergu. Turnīrā kopumā piedalās 32 šautriņu metēji: 16 labākie no ''Order of Merit'' un atlikušie 16 labākie no ''Pro'' tūres ranga.

Kvalificēšanās ''World Matchplay'' varētu Razmam ļaut piedalīties arī citos nozīmīgākajos šīs sezonas turnīros kā ''World Grand Prix'' un Eiropas čempionātā, ko šautriņu metējs jau iepriekš sauca kā vienu no turpmākās sezonas mērķiem. 2023. gada pasaules čempionātam latvietis jau kvalificējies.

PDC organizētie šautriņmešanas turnīri vērojami Viaplay platformā.

World Matchplay 1. kārtas izloze

PārisPāris
Pīters Raits - Madars RazmaKšištofs Ratajskis - Stīvens Bantings
Džonijs Kleitons - Rovbijs-Džons RodrigessDimitri van den Bergs - Kalans Ridzs
Gervins Praiss - Martins ŠindlersDeivs Čiznals - Kims Haibrehts
Hosē de Sūza - Gabriels KlemenssRobs Kross - Kriss Dobijs
Maikls van Gervens - Eidriens LūissDžo Kalens - Deimons Heta
Džeimss Veids - Martins LūkmensLūks Hamfrīzs - Neitans Aspinals
Maikls Smits - Endrjū GildingsDirks van Duijvenbode - Raiens Serls
Gerijs Andersons - Derils GērnijsDenijs Noperts - Brendans Dolans

     [+] [-]

, 2022-07-11 21:52, pirms 2 gadiem
Diemžēl izloze nav lutinājusi. Ar Razmas spēles stilu var pakaitināt ātrus spēlētājus, bet Wright ne vien labs, bet metodisks, tādēļ nevarēs izsist no sliedēm. Bet tik un tā 10k par pirmo kārtu, nav slikti.

     [+] [-]

, 2022-07-11 23:00, pirms 2 gadiem
Jā izloze fantastiska
Bet varēs pret ranga pirmo vietu neiespringstot uzmeetaat

     [+] [-]

, 2022-07-12 05:02, pirms 2 gadiem
Raits atkal uzņēm formu, būs grūti. Spēle gara, viss ir iespējams