Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Sākušās 2011. gada 888.com Darts Premjerlīgas sacensības

Sākušās 2011. gada 888.com Darts Premjerlīgas sacensības
Foto: www.pdc.tv

Ceturtdien sākās Profesionālās Darts Korporācijas (PDC) organizētā 888.com Premjerlīga. Šīs sacensības ilgst 15 nedēļas, kuru laikā astoņi labākie spēlētāji izspēlē savā starpā divus apļus un tad četri labākie kvalificējas izslēgšanas spēlēm. Turnīra kopējais balvu fonds 400 000 starliņu mārciņas.

Sacensībās piedalās piecpadsmitkārtējais pasaules čempions un PDC pasaules reitinga Nr. 1 spēlētājs Fils Teilors (Phil Taylor), kurš uz doto momentu ir vistitulētākais spēlētājs pasaulē. Teilors Premjerlīgas titulus ir izcīnījis piecas reizes no 2005. līdz 2008. gadam ieskaitot un 2010. gadā. Piekam pagājušā gada premjerlīgas finālā Teiloram izdevās divus legus pabeigt ar deviņām šautriņām.

Vēl sacensībās piedalās "jaunizceptais" 2011. gada Ladbrokes pasaules čempions Adrians Luis (Adrian Lewis) PDC pasuales reitinga Nr. 2, 2011. gada Ladbrokes pasaules čempionāta vicečempions Garijs Andersons (Gary Andreson) PDC pasaules reitinga Nr. 3, kā arī tādi pasaules šautru grandi, kā Saimons Vitloks (Simon Witlock) PDC pasaules reitinga Nr. 6, 2008. gada Lakeside pasaules čempions Marks Vebsters (Mark Webster) PDC pasaules reitinga Nr. 13, Terijs Dženkins (Terry Jenkins) PDC pasaules reitinga Nr. 7, 2009. gada Premjerlīgas uzvarētājs Džeims Veids (James Wade) PDC pasaules reitinga Nr.4, kā arī peickārtējais pasaules čempions Reimonds van Barnevelds (Raymond van Barneveld), kurš ir PDC pasaules reitinga Nr.5. Tiesa Reimondam pec 2007. gada, kad viņš izcīnīja savu piekto čempiona titulu, vairāk nekādus ievērības cinīgus titulus nav izdevies izcīnīt.

Pirmajā vakara spēlē tikās premjerlīgas debitants Marks Vebsters un daudz pieredzējušākais Džeims Veids. Vebsteram padevās lieliska spēle un viņš izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 8:3. Par Vebstera pārākumu arī liecina statistikas dati, jo viņš vidēji metienā guva 100,49 punktus kamēr viņa oponents Veids guva vidēji 86,79 punktus.

Kā nākamie uz metiena līnijas stājās vēl viens premjerlīgas debitants Garijs Andersons un Saimons Vitloks. Sākotnēji spēle ritēja punkts punktā, bet pēc pārtraukuma, kad rezultāts bija 3:3 Andersonam izdevās lauzt spēles gaitu un izvirzīties vadībā ar 6:3. Jāmin gan, ka Vitlokam izlīdzināt rezultātu neļāva paša pieļautās kļūdas pie nobeigumiem un spēle noslēdzās 8:5 par labu Andersonam. Andersons vidēji metienā guva 97,02 punktus kamēr Vitloka rādītājs bija pat labāks 99,09.

Kā trešie uz spēli iznāca Terijs Dženkins un Reimonds van Barnevelds. Terijam šī bija principiāla cīņa jo iepriekšējā gada premjerlīgā viņš piedzīvoja zaudejumus abās savstarpējās spēlēs. Šoreiz viss izvērtās savādāk, jo Dženkins atrodoties zaudētājos ar 4:6 spēja tomēr saņemties un lauzt spēles gaitu uzvarot ar 8:6. Dženkinasm vidēji 90,65 punkti sērijā, bet Barneveldam 89,73.

Kā pēdējie uz skatuves iznāca piecpadsmitkārtējais pasaules čempions Fils Teilors un jaunais šī gada pasaules čempions Adrians Luis. Lai gan Teilors burtiski pirms nedēļas bija izcīnījis uzvaru Players Championship turnīrā, šoreiz viņam neizdevās nodemonstrēt savu sniegumu. Kā saka šī nebija viņa diena, jo tika piedzīvots smags zaudējums ar 2:8 atzīstot oponenta pārākumu. Luisam šajā duelī vidēji 100,79 gūti punkti sērījā, kamēr Teiloram netipiski pieticīgs rādītājs 90,54 punkti. Šī sezona Teiloram ir iesākusies neveiksmīgi, jo pasaules čempionātā no tālākās cīņas viņš izstājās jau ceturtdaļfinālā. Tāpat arī pārējos turnīros Teiloram neizdodas nodemonstrēt to labāko savu sniegumu.

Nākamā 888.com premjerlīgas kārta notiks nākamajā ceturtdienā sākot ar pulksten 21:00 pēc Latvijas laika un tai varēs sekot SKY Sports televīzijā. Tie kuriem nav pieejams šis kanāls var nākt ceturtdienās uz Vecrīgas krodziņu Paddy Whelans, kur no 20:00 notiek iknedēļas šautriņu mešanas turnīri, kā arī kopīgi skatāmies premjerlīgas spēles.

Otrajā premjerlīgas kārtā 17. februārī savā starpā tiksies:

Saimons Vitloks - Reimonds van Barnevelds

Džeims Veids - Adrians Luis

Fils Teilors - Marks Vebsters

Terijs Dženkins - Garijs Andersons