Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas čempionāta finālisti pieaugušajiem 64 lauciņu dambretē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti Latvijas čempionāta finālisti pieaugušajiem 64 lauciņu dambretē
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Rīgas 6.vidusskolas telpās pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās Latvijas čempionāta atlases sacensības vīriešiem un sievietēm 64 lauciņu dambretē. Sievietes cīnījās par piecām vietām un vīrieši par sešām vietām uz Latvijas čempionāta finālu, kura norise paredzēta februāra beigās.

Sacensības notika atsevišķi sievietēm un vīriešiem, kur dalībnieki cīnījās pēc Starptautiskās dambretes federācijas izstrādātajiem noteikumiem ar sākuma izlozes gājieniem pēc 150 izspēles variantu tabulas sievietēm un vīriešiem pēc 745 izspēles variantu tabulas.

Sievietēm tika izspēlētas pēc riņķa sistēmas 7. kārtas ar laika kontroli 20 minūtes + papildus 5 sekundes par izdarīto gājienu uz katru mikromača partiju un finālam kvalificējās: Malvīne Misāne (10.punkti un 1.vieta), Jeļena Tkačenko (9 punkti), Anna Krapivina (7 punkti), Zoja Uvačana (7 punkti) un Polina Gerasimova (5 punkti).

Savukārt vīrieši cīnījās pēc Šveices sistēmas 8. kārtās ar laika kontroli 20 minūtes + papildus 5 sekundes par izdarīto gājienu uz katru mikromača partiju, kur finālam kvalificējās: Raivis Paegle (13 punkti), Zigmārs Rumbenieks (12 punkti), Vitālijs Kravcovs (10 punkti), Ričards Osītis (10 punkti), Jevgeņijs Matvejevs (10 punkti) un Gunārs Zālītis (9 punkti).

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija